IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-сгодните дивидентоснасящи компании.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от shareman Разгледай мнение
    От есента на 2012г. откакто отново влезнах на БФБ добре снесоха номер 1 и 2 от таблицата за 2012 в сметката - близо 19 000лв.

Дано повече компании споделят печалбите със своите акционери, които са им гласували доверие и са си вложили парите в техните дружества.

Чудих се, ама не си отговорих на въпроса, дали сам си вярваш на казаното...

По мои - ориентировъчни сметки, за да имаш такъв дивидент за споменатият срок - вероятно си "хвърлил" близо 250 000 лв... Половината сума - пак не е малка...

...смели инвеститори има в тая страна, очевАдно - те ще възродят БФБ-то.../не се страхуват от никакви сривове..., кризите за тях са естествената им среда на развитие..../..., Бъфетовци - отвсякъде!
    If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

От есента на 2012г. откакто отново влезнах на БФБ добре снесоха номер 1 и 2 от таблицата за 2012 в сметката - близо 19 000лв.

Дано повече компании споделят печалбите със своите акционери, които са им гласували доверие и са си вложили парите в техните дружества.

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          а предходните години какъв дивидент раздаваха?

над 1 до 3 пъти - от номинала на акцията..., т.е. - единствените НЕмошеници в тая страна, които приватизираха активи......, ВЪПРЕКИ, ЧЕ - НАШИТЕ "инвестиционни консултанти" - от типа "Каролев" - се опитаха да ги "отворят" - как се правят пари в тая страна.../прибираха големите пачки, като показваха възможните варианти за неспазване на законите, а и - като разчитаха на липсата на следприватизационен контрол/...

Белгийците, определено останаха на своите позиции - както им подсказват собствените - коректност и лоялност: лордове в своята същност, независимо от криворазбраните и изкривени разбирания за "бизнес" в тая страна...

По причините - че не бяха съгласни с методите за приватизация на някои предприятия, както и - поради несъгласието с методите на работа в тая страна - доста ИСТИНСКИ външни инвеститори, които спазват законите - се отказаха, а на тяхно място - ясно е, кои точно се наместиха: ония, които закон не ги лови, които знаят, как се "източват" ресурсите на една страна, които нямаха /и нямат/ проблеми със скрупули на тема "фирми, регистрирани в офшорни зони"....

Ха! Как стигнахме за пореден път до ДЕЙСТВАЩ ПРЕЗИДЕНТ на страна БЪЛГАРИЯ!!!

Всичко му било /ВЕЧЕ/ наред!

Ами - да, де - всичко си му е наред. Никой не твърди обратното! Сега всичко е наред!

НО, когато - преди години - са се отклонявали данъци от дейност в България, определено нещата НЕ СА СТОЯЛИ ТОЛКОВА ДОБРЕ за страната, на която ДНЕС е държавен служител..., НЕ!..., на която днес е ВЪРХОВЕН ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ - Плевнелиев..., Президента /дето вече би трябвало всичко да си му е наред!/...

Да де, ама всичко опира до морал в живота на някого, който е имал безочието да се кандидатира за Президент!

И - не само се е кандидатирал, ами е и спечелил!

И не само се е кандидатирал и е спечелил, ами сега ВСИЧКО ВЕЧЕ му било изрядно!

Е, като имаме що годе някаква информация за миналото на нашите избраници, питаме се, каква точно е разликата между Плевнелиев и Делян Пеевски?

Видни БЪЛГАРСКИ "бизнесмени"!

Защо живеят в България тия хора? Защо се кандидатират в изборни длъжности? Защо печелят изборни длъжности? /мноооого питанки.../
          If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
            Несравнимо по-лоша! В момента 6%, в по-добри години 10-12%.
            Само, че Импе както сам видя при едни други непублични, утре и соди може да не дадат и лев. Докато наемателите като не дадат и лев, шута и нови. Все пак съжалявам, че не вложих повече пари в тази сериозна компания. Дори на БФБ съм решил да вложа сериозен ресурс. Ще продам имот-два за целта. Не бързам, щото БФБ още се влачи по корем.........
            Хe - 6% - че то има бамка, дето дава повече лихва, да не говорим за пенсионни фондове.

И точно щото БФБ влачи по корем - сгодно е за инвестиране.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
              От де пък си намерил Соди на ниски цени?

У форума си държат цената.

Иначе тази година дадоха добър дивидент 10 лв на акция май. А във форума се намират по 100 лв броя, ако не ме лъже паметта.
              а предходните години какъв дивидент раздаваха?

Коментар

Само, че Импе както сам видя при едни други непублични, утре и соди може да не дадат и лев. Докато наемателите като не дадат и лев, шута и нови. Все пак съжалявам, че не вложих повече пари в тази сериозна компания. Дори на БФБ съм решил да вложа сериозен ресурс. Ще продам имот-два за целта. Не бързам, щото БФБ още се влачи по корем.........
                От де пък си намерил Соди на ниски цени?

У форума си държат цената.

Иначе тази година дадоха добър дивидент 10 лв на акция май. А във форума се намират по 100 лв броя, ако не ме лъже паметта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  .....а каква годишна доходност имаш от имотаджийството?

Много ясно, че по-добре да си имаш Содички и други акции.

Коментар

ТАКЪВ ДИВИДЕНТ ОТНЕСОХ ОТ СОДИ, ЧЕ НАПРАОООООООООООО НЕ МОА СЕ СВЕСТА- 37% ОТ ПОКУПНАТА ЦЕНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Това ми е инвестицията за 2012г. и я направих точно в датата на края на света!!!

АКО ЗНАЕХ, ЩЯХ ДА ОБЪРНА ПОЛОВИНАТА СИ ИМОТИ В СОДИ!!!
                    .....а каква годишна доходност имаш от имотаджийството?

Много ясно, че по-добре да си имаш Содички и други акции.

Коментар

• ТАКЪВ ДИВИДЕНТ ОТНЕСОХ ОТ СОДИ, ЧЕ НАПРАОООООООООООО НЕ МОА СЕ СВЕСТА- 37% ОТ ПОКУПНАТА ЦЕНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      Това ми е инвестицията за 2012г. и я направих точно в датата на края на света!!!

АКО ЗНАЕХ, ЩЯХ ДА ОБЪРНА ПОЛОВИНАТА СИ ИМОТИ В СОДИ!!!
                      Last edited by Лорда; 11.08.2013, 00:00.

Коментар

• аз горе -долу си знам дивидентите вече, само СФАРМ още не знам залагам 7-8стинки, а г-н Донев?

Коментар

• Браво, че ми дигна темата. Таблицата е интересна, само критерият за ликвидност ми е странен - хесовиците - ликвидни - жабоците и честните игрички - не ???

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                            В вестник Капитал има една много интересна таблица за дивидентите:

ето и тема за дивидентите!

Коментар

• След "Дръзкото предложение" дали трябва и Полимери да влезнат в тази тема .
                              http://tekstove.info/browse.php?id=14422

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
                                Ne be, набутал се е в балона-атера. Затова пише "очакван". Думата очакван ми звучи суперстранно, че и 20% написал. Много е далече от сигурния дивидент на жабока, но нека се пробва. Пазар да става. То трябва и балоните да ги търгува някой.
                                Тия "балон" отворко и при сегашните цени ще ти осигури 14-15% доходност догодина. Щом ти е кисело гроздето не се набутвай, никой не те зори.
                                Аз и спрямо раздадения вече дивидент имам 16% доходност за моето ниво.
                                Ако има нещо сигурно то е че дивидента догодина ще е по-голям.
                                Затова съм казал минимум 20% див.доходност че очаквам.

Коментар

Working...
                                X