Първоначално изпратено от man_united
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
SOFIX е грешен от 6 месеца, Зърнени не е трябвало да влиза, ЦКБ на косъм от излизане
Collapse
X
-
SoKoLoV
Пародията е пълна.От Тиквестора,защо не извадят още манипулации според тях,които са практика на поддценения ни капиталов пазар.
Борсата и тя сега ще излезе печаливша и текущите увеличения ще са успешни...
Пародия наречена БФБ....
Няма ли сега как някои пропуснал атернативи да осъди борсовия оператор и това да ги натисне да се продадът направо за 1 долар.
И как акциите им с това ново доверие струват 2.50 лв. Или всичко е шикалки.
Няма ли някои да иска анулиране на сделките за 6 месеца назад.
Къде е контролния орган,вместо да спре търговията и да уточни какво и как ще резследва,нищо общо.....
Е такаъв капиталов пазар,какви надежди и насторения могат да се срещнат.Освен депресионни и мазохистични.
Софикс е като Руска рулетка....да видим кои ще изгори тоя път...
Някои няма ли да пита ЦП,каква им е системата за обмен на данни с БФБ.И колко струва тя и какво гарантира сигурността.
не е препоръка...Last edited by SoKoLoV; 22.02.2011, 11:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнениеКогато е индекс който се определя от независим комитет ще е по-добре...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tiki Разгледай мнениеСамо да не се получи като с Дневник 20, в който още пребивава Холдинг Пътища и други. От DJIA изхвърлиха веднага Citigroup и GM като се оказаха смотани компании.
Коментар
-
Според мен пада основно заради историята с free float-а на Софарма. Добре, че Инвестор.БГ извадиха това наяве. Аз винаги съм мислил, че Инвестор.БГ повече отчитат новини, вместо да създават (като гонят КФН, БФБ, ЦД и компании). В такива случаи големите продажби обикновмено са в началото на сесията и после има малко корекция нагоре.
Всъщност, не знам дали не е по-добре да паднат още за да се създаде още по-голям натиск върху институциите.Last edited by Tiki; 22.02.2011, 11:14.
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеБраво на Инвестор.бг. Успяхте да подкарате индексите надолу с излишната патаклама от вчера. Странно за кого работите и защо не изчакахте да мине 01 март, ами инфото го изнасяте точно сега?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеКогато фактите говорят и боговете мълчат.
FTSE 100 -1.12%
CAC 40 -1.44%
DAX -1.41%
FTSE MIB -3.59%
IBEX 35 IDX -0.99%
Nikkei 225 -1.78%
Hang Seng -2.30%
Shanghai -2.62%
S&P ASX -0.87%
Определено грешките в Софикс не засягат повече от 3-4 компании и не е логично целия пазар да тръгне да пада заради тях!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнениелош Инвестор, лош, лош!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнениеПредлагам Инвестора да създаде нещо като жури за собствен индекс. В журито да се включат на квотен принцип например: 30% ИП-та (които желаят), 20% браншови асоциации, 30% известни икономисти (избрани с гласуване в Инвестора) и 20% представители на Форума! Според мен така единствено може да има сериозна извадка на милата ни борсичка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеБраво на Инвестор.бг. Успяхте да подкарате индексите надолу с излишната патаклама от вчера. Странно за кого работите и защо не изчакахте да мине 01 март, ами инфото го изнасяте точно сега?
Коментар
-
защото аз съм доволен когато се противопоставят на малоумщината на държавната администрация
Коментар
-
Предлагам Инвестора да създаде нещо като жури за собствен индекс. В журито да се включат на квотен принцип например: 30% ИП-та (които желаят), 20% браншови асоциации, 30% известни икономисти (избрани с гласуване в Инвестора) и 20% представители на Форума! Според мен така единствено може да има сериозна извадка на милата ни борсичка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tiki Разгледай мнениеАз затова предложих състава му да се определя по подобие на Dow Jones. Така няма нужда от индекс на добрите компании. Ако изобщо се правят индекс на добрите компании, той трябва да се определа от независими организации. Примерно медии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнениеИстината е, по-сериозния проблем е самият състав на СОФИКС и начина за неговото формиране е далече от истината. От повече от година говорят за още един индекс (за компании с добро корпоративно управление) и там нищо. Просто българската борса има нужда да бъде веднъж завинаги чужда собственост и да намалеят манипулациите. Лошото е, че аз в тази грешка виждам манипулацияи крайно време някой да поеме отговорност с действието, или бездействието си!
Коментар
Коментар