IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2025 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Четете и се включвайте с конструктивни коментари в дискусиите по темите и с времето ще попиете от знанията Ако имате и нужния капацитет и воля, разбира се.
    Не може всичко на готово.. форума вече не е това което беше.. а и пазара много ни отесня с годините и все повече сме си преки конкуренти.. разви се по бавно от личните ни финанси явно.. казвам го със съжаление
    В тази тема ми стана ясно че трябва само да се чете писаното от Старите кучета ,без да може да даваме свое мнение и предложение.
    Преди да бъда изтрит ,искам да призова младите инвеститори ,да не позволим да бъдем използвани без да имаме право на мнения.
    Батя теб не посмя да те изтрие
    Last edited by Fil67; 03.01.2025, 21:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
      Big Bear може ли да видим и вашите топ 10 компании, ще е добре и вашето мнение да влезе във формирането на избора на форума!
      Предполагаме ,че търгувате на БФБ.

Коментар

• 1. AGR
        2. EUBG
        3. NEOH
        4. TBS
        5. CHIM
        6. DUH
        7. ALCM
        8. SFA
        9. GR6
        10. PET

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
          1. Правило на темата е, че МОЖЕ да се подават прогнозите и на лични съобщения. Всеки има различни съображения защо прави едно или друго нещо. За мен е важно да събера възможно най-много мнения, за да е добра извадката. Тя се подобрява, ако тези, които са познавали над 15 % годишна доходност в две предни години участват пак. Тя се подобрява, ако участниците се чувстват спокойно да предложат и най - неочакваните прогнози за успешни компании.

bstoyanov
          Designer
          Etihad
          Ivo Orozov
          mathematician
          petyob
          precakanoto
          Polax
          Rinvestor

Колеги очаквам вашите прогнози. Благодаря!

2. Класацията е средно притеглена, с цел да се стимулира по-внимателно подреждане на 10 компании, защото първата позиция дава 10 точки в класацията на форума, втората 9 и така нататък.

3. Вие сте много, а аз не :-). Има други теми, в които можете да се преследвате един друг. Тук целта е да се споделят знания, анализи и прогнозни цени на български акции. Ако нещо според мен не отговаря предназначението на темата, не влизам в дискусия, а го трия.
          Чудесно, не съм си играл да смятам, но понеже миналата година беше дал класацията в 2 варианта - непретеглен и претеглен, затова попитах. Със сигурност претегленият е по-адекватен. Току що проверих и че доходността на реалния ми портфейл се различава с по-малко от процент от тази в класацията, така че всичко е точно.

Коментар

• 1. BSE
            2. SLYG
            3. BREF
            4. TIB
            5. SGH
            6. T57
            7. WIN
            8. BNR
            9. IMP
            10. AGH

От предположенията ми за 2025та към момента нямам само Шели и Импулс/имам варанти/
            Успех на всички
            Last edited by polax; 03.01.2025, 20:26.

Коментар

• Big Bear може ли да видим и вашите топ 10 компании, ще е добре и вашето мнение да влезе във формирането на избора на форума!

Коментар

• Аз се въздържах да пиша, щото съм песимист или поне това, което имам ще се различава с това, което ще пиша. И отделно че виждам само 1 компания с потенциал за растеж - Шелли.

Това което имам към момента:

1. Шелли - 60% от портфейла
                2. Спиди - 15%
                3. Атера - 10%
                4. Софарма Имоти - 10%
                5. Хидравлични Елементи и Системи - 2-3%
                6. Българска Фондова Борса - 2-3%
                7. М+С Хидравлик АД - 1-2%

Процентите са приблизителни.

Като през годината продавах ХЕС и М+С (заради лошите перспективи в Западна Европа и спада на търсенето на техните продукти) и малко Софарма Имоти (заради ниската ликвидност - те тука ще трябва да излизам 5 години с тея темпове) и купувах Шелита.

Малко ми е тъпо да давам прогноза различна от това дето имам. Но знае ли човек може да взема да купя малко от 1-5 позиция

Като прогноза бих дал:
                1. Шелли
                2. BREF
                3. Импулс (IMP)
                4. Телематик
                5. Смарт Органик
                6. Илевън кепитъл
                7. Българска фондова борса
                8. Спиди
                9. Софарма Имоти
                10. Атера

Коментар

• 1. Правило на темата е, че МОЖЕ да се подават прогнозите и на лични съобщения. Всеки има различни съображения защо прави едно или друго нещо. За мен е важно да събера възможно най-много мнения, за да е добра извадката. Тя се подобрява, ако тези, които са познавали над 15 % годишна доходност в две предни години участват пак. Тя се подобрява, ако участниците се чувстват спокойно да предложат и най - неочакваните прогнози за успешни компании.

bstoyanov
                  Designer
                  Etihad
                  Ivo Orozov
                  mathematician
                  petyob
                  precakanoto
                  Polax
                  Rinvestor

Колеги очаквам вашите прогнози. Благодаря!

2. Класацията е средно притеглена, с цел да се стимулира по-внимателно подреждане на 10 компании, защото първата позиция дава 10 точки в класацията на форума, втората 9 и така нататък.

3. Вие сте много, а аз не :-). Има други теми, в които можете да се преследвате един друг. Тук целта е да се споделят знания, анализи и прогнозни цени на български акции. Ако нещо според мен не отговаря предназначението на темата, не влизам в дискусия, а го трия.
                  Last edited by BigBear; 03.01.2025, 19:16.
                  Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                    Искам да призова следните колеги, които не са дали своите прогнози да ги дадат, за да може качеството на общия резултат да се повиши

Ник

bstoyanov
                    Designer
                    Etihad
                    Ivo Orozov
                    mathematician
                    Nik803
                    petyob
                    precakanoto
                    Polax
                    Rinvestor
                    sinbad
                    Агресивен бик
                    Батя
                    Свилен Колев

Събирам прогнозите до понеделник 20 часа

Някого може да съм изтървал... Пращайте
                    Няма да мога да дам прогноза със стария си ник, защото не помня паролата за този профил, но пък съм дал прогноза с новия

Коментар

• По принцип всеки драпа за своето, в смисъл това което притежава или има намерение да го ..!
                      PET
                      SKOM
                      SLYG
                      FIBANK
                      BSE
                      TIB
                      7TH
                      BREF
                      11C
                      BNR

От посочените имам само PET&TIB и нямам намерение да подменям инвестицията! ЗАСЕГА
                      Желая успех на всички.

Коментар

• Четете и се включвайте с конструктивни коментари в дискусиите по темите и с времето ще попиете от знанията Ако имате и нужния капацитет и воля, разбира се.
                        Не може всичко на готово.. форума вече не е това което беше.. а и пазара много ни отесня с годините и все повече сме си преки конкуренти.. разви се по бавно от личните ни финанси явно.. казвам го със съжаление

Коментар

• 1. SLYG
                          2. 11 C
                          3. SO
                          4. IMP
                          5. HRC
                          6. BSE
                          7. DRON
                          8. WIN
                          9. TIB
                          10. BNR

Коментар

• BigBear,

поздравления и благодарности за чудесната работа, която вършиш с тази тема и анкетите! Много полезно е да си сверим часовниците.

Миналата година беше дал и класация на база среднопретеглени топ 10 според подреждането им в прогнозите. Мисля, че тя по-реално отразява успеваемостта, защото последните няколко позиции обикновено си ги изсмукваме от пръстите. Ще има ли такава и тази година?

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Честито на победителя. Аз лично очаквах повече от моя резултат, защото топ3 компаниите ми се представят много по-добре от 28,9% доходност която съм постигнал, но пак съм доволен. Поздрави за инициативата и още веднъж благодаря за усилията.

Резултатът си е супер добър, значително над общата прогноза на форума. Все пак обаче миналата година е имало 10 възможностти за над 48% на година, комбинация от тези прогнози дава и висок резултат. Повечето от тях обаче значително рискови или неликвидни...
                              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• 1 ШЕЛЛИ ГРУП АД
                                2 ТЕЛЕМАТИК ИНТЕРАКТИВ БЪЛГАРИЯ АД
                                3 БЪЛГАРСКА ФОНДОВА БОРСА АД
                                4 ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА АД
                                5 ФОНД НЕДВИЖИМИ ИМОТИ АДСИЦ
                                6 БИАНОР ХОЛДИНГ АД
                                7 СМАРТ ОРГАНИК АД
                                8 ЧАЙКАФАРМА АД
                                9 СОФИЯ КОМЕРС-ЗАЛОЖНИ КЪЩИ АД
                                10 АДВАНС ТЕРАФОНД АДСИЦ

Коментар