If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Може би по-слабото представяне на кучетата означава край на средносрочният мечи пазар. Обичам да възприемам пазарите през по-дълги цикли. Явно съм прекалено дългосрочен.
Резултатът за 2017 е средно аритметично 16,7%, което е с почти 4 % под средния резултат за последните 9 години. За първи път резултатът е по – малък от резултата на индекса BGTR30, който е постигнал доходност 21.1%. Дългосрочното инвестиране в дивиденски компании на БФБ вероятно вече е станало водещата стратегия на инвеститорите и това води до сравнително по-висока оцененост на този вид компании и съответно по – ниска бъдеща възвращаемост спрямо не носещите дивидент акции.
Резултатът за 2017 е средно аритметично 16,7%, което е с почти 4 % под средния резултат за последните 9 години. За първи път резултатът е по – малък от резултата на индекса BGTR30, който е постигнал доходност 21.1%. Дългосрочното инвестиране в дивиденски компании на БФБ вероятно вече е станало водещата стратегия на инвеститорите и това води до сравнително по-висока оцененост на този вид компании и съответно по – ниска бъдеща възвращаемост спрямо не носещите дивидент акции.
За много години, BigBear! Въпреки симпатиите ми към стратегията смятам че беше крайно време пазара да победи кучетата. Толкова поредни години неизменно да е отгоре ставаше вече странно и донякъде нелогично. Все пак е очевидно, че стратегията дава добри резултати!
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Най големия пропуск ! - по това време се търгуваше м/у 6,8 и 7,3лв. (сплит 1+5) сега е 30,5 до 32,00 Хидравлични елементи и системи АД (4HE / HES)
Дали не е умишлен?
И двамата сте прави. Когато една качествена акция е неликвидна, при ръстове се покачва 3 пъти повече от СОФИКС. Въпросът е – как да стане ликвидна, като всеки купува и държи, особено ПФ.
ПП Имам.
Оставям анктата още един ден - който не е попълвал да удари едно рамо на анкетите - утре вечер като приключа с Кучетата за 2018 ще затворя и анкетата. Благодаря на всички, които продължават да попълват анкеките толкова години вече. Бъдете здрави и успешни!
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар