Първоначално изпратено от ОК
Разгледай мнение
(пример - привилегированата и непривилегированта акация на Хим се разминаха значително в полза на дивидента, а при нейното "Ipo", ситуацията беше обратна)
Тук там може да има някое краткосрочно изключение, но като цяло - не виждам как ще се расте без свободни рискови капитали на борсата
Считам, че дори и такива "блучип"-артии като тези на фармата може да го докарат до 2,50 (и дано не по-малко)!
А видя се и как протичат приватизациите на ЕРП-тата "на светло" - изцяло в изгода на чуждите собственици - така тихомълком и в неподходящ момент, при суперскъсен срок, че едва ли не, да не би някой читав чужд инвеститор да хвърли капитал за наша акция.
Подобно се случи и на табаците. Така, че никакво раздвижване на пазара не виждам откъде и как да се случи. Част от Населението играло някога на "борса" е покрусено и заедно с останалата част основно спестява. (Справка - ежемесечните постъпления в банкови депозити)
Някои "тарикати" продължават да се ушиват със злато купено от порядъка на 1800 длар./унция (вместо да си мислят за борса)
Сиреч, комай ще го стържем това дъно още някоя годинка, или поне докато не се решат проблемите на еврозоните )))
НЕ Е ПРЕПОРЪКА.
Все пак Имам и "артии" а и Кеш също, дори в повече отколкото "артии" !
Забравих да кажа ЧНГ, за много години и успешни спекулации на играчорите !!!
С артиите които имам, залагам основно на дивидентни позиции, доколкото го има избора от тях!
МИсля, че кешът ще е цар и през 2012, т.е. банковите депозити пак ще са с приоритет, отчитайки отнощението риск/доходност (В този ред на мисли, прогнозирам избушване дори и на форекс-мастъра, за това че преждеверемнно смени концепцията и се "набута" в "реален бизнес")
Поздравления на Big Bear за "кучешкия" подход към "играта"
Коментар