седнали да реват тук, че и бойкоти обмислят да правят понеже искали като цветанка да се правят да играчи с по десетина акцийки --- да се смея ли, да плача ли?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Минимална такса от 1 лв. за сделка на БФБ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнениепреди две седмици имаше продажби на 1, 9 и 10 акции и после в темата на БТХ написа:
седмица по-късно като купи написа
пълен смях си сега като те чета
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнениесамо за последните 30 дни имам извънредни комисионни от над 40 лева...Нямам поръчка по малко от 1000 лева а ми се изпълнява на 10 ,15 пъти....
Първоначално изпратено от meche_cveti93Може и да съм избързал , но на около 30 продадох последните си акции....в холдинга.
пожелавам на останалите в позицията поне 40 ....
Първоначално изпратено от meche_cveti93Имам акции с количество броят на пръстите на двете ръце...
Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнениеНямам поръчка по малко от 1000 лева...
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеМного, много мноооого тъпо се изказа
Що не приемем закон и да изритаме малките инвеститорчета ?!? И без това участници на пазара бол, а?
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнениеАтира здравей ,
гледаш от твоята камбанария .... аз и сега плащам повече от тези комисионни когато десетина юнака ми продадат по една ,две акции и при минимална комисионна един или два лева на сделка в зависимост от посредника...само за последните 30 дни имам извънредни комисионни от 40 лева...Нямам поръчка по малко от 1000 лева а ми се изпълнява на 10 ,15 пъти....
Така че стратегията да си правят на битака
Уважавам те, и трябва да ти отговоря, макар че може би вече досаждам в темата!
Ако си спомняш навремето колко често повдигах този казус в "Оптимизъм на БФБ" - "ревах" както се казва дори!
Дори в началото, имаше един момент в който и моето ИП беше започнало да ме цъка с такива малки сделки за да точи комисионни!
Но всичко в живота е преходно!!!!!
И сега продължават да ме чукат с подобни мизерни сделки! Още повече че аз се опитвам да съм "активен трейдър" - каквото и да е значението на този термин на БФБ.
НО!
1. Научих се да плесвам поръките си съобразно динамиката на конкретната позици! Например - в бившите прив. фондове - кратно на 5 или 0.
2. Внимавам много в аукционните за пазарни поръчки, появили се в последните секунди.
и т.н. т.е. аз самият технически се опитвам да си оптимизирам пърормънса... а иначе "шит хепъндс" - те са част от процеса наречен капиталов пазар!
Проблемът на малките сделки е в ниската цена на акциите! Виждаш че всичко струва една торба стотинки! както е тръгнало - ще си разменяме мажоритарни пакети с поръчки за по 1330 лв. С нормализирането на пазара, постепенно ще се нормализират и обемите на сделките (като абсолютна стойност) - което явно е "мъката" на директорите с по 8 000 лв в БФБ.
Малките сделки са необходим инструмент - част от стратегията!
Както са необходими истински къси подажби, маржин търговия и прочее...
А иначе ти явно си свикнал на 2-та лева минимум на Еврофинанс - и сега не си смутен. НООООООООО!
1. Еврофинанс ти дава опцията за търговия в Германия
2. опцията за истинска маржин търговия.
Т.е. чрез тх ти получаваш допълнителна услуга!
Явно ползваш за БФБ основно някой друг посредник.... по думите ти личи това! а и има логика да го правиш в този контекст!
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнениеАтила здравей ,
гледаш от твоята камбанария .... аз и сега плащам повече от тези комисионни, когато десетина юнака ми продадат по една ,две акции и при минимална комисионна един или два лева на сделка в зависимост от посредника...само за последните 30 дни имам извънредни комисионни от над 40 лева...Нямам поръчка по малко от 1000 лева а ми се изпълнява на 10 ,15 пъти....
Така че стратегията да си правят на битака
Що не приемем закон и да изритаме малките инвеститорчета ?!? И без това участници на пазара бол, а?Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Последно от мен по темата!
В последната година - година и половина (странно защо съвпада с мандата на последното правителство) върху БФБ ежеседмично се сипят нови и нови мръсни удари от "отговрните фактори".
Факт е също, че НИЩО РЕЛНО не е направено за подобрявне на инвестиционната среда и култура!
Резултаът е налице - българският капиталов пазар вече не просто вегетира - той вече реално УМИРА!
Защо ли е така??
От глупост?? Едва ли!
Само ще споделя отговора на един високопоставен чиновник в държавната администрация на въпросът ми "дали реално ще се случи раздържавяването на българската енергетика"? "О, да! Ние затова сме тук!! "
Коментар не е нужен!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеПриятел, и на мен не биха ми липсвали подобни сделки!
С нищо не ми и пречат!!!
Пазарът е мястото където се срещат всички индивидуални инвестиционни стратегии!!!!
Сделка с 1 акция може да бъде тъкувана като пазарна манипулация - предвит евентуалната промяна на цена на затваряне! като се въведат ETF-и на БФБ - ще му мислим! Хахахахахахахахахаха! едва ли в този живот ще се случи... Смях през сълзи!
Но също така, сделка с 1 акция практически не поражда необходимостта от преоценка на активите на фондовете!
С 1 (или няколко) акции обикновено се проверява насрещната страна - и в този смисъл е обикновена аст от нечия инвестиционна стратегия!
гледаш от твоята камбанария .... аз и сега плащам повече от тези комисионни, когато десетина юнака ми продадат по една ,две акции и при минимална комисионна един или два лева на сделка в зависимост от посредника...само за последните 30 дни имам извънредни комисионни от над 40 лева...Нямам поръчка по малко от 1000 лева а ми се изпълнява на 10 ,15 пъти....
Така че стратегията да си правят на битакаLast edited by meche_cveti93; 20.12.2010, 19:47.
Коментар
-
Нали се сещате какво ще следва???????
БФБ ще изреве пак на умряло, задето плаща такси за Ксетра, за компаниите от Неофициалния пазар, а приходите от търговията с техните акции са нищожни! И ще въведе пак принципа на аукционите, както беше в началото!
Тогава ще "МОЖЕМ ДА ТЪРГУВАМЕ" например Пампорово АД по 10 минути сутринта и 5 минути следобяд - в двата аукциона респективно!
Оп! И изведнъж "пазарът" ще осъмне с 20-30 компании, които все още отговарят на формалните изисквания!
Дай боже да не позная!!!!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от hah Разгледай мнениеТук вече не става дума за сделки по една акция, а за поръчки под 1300 лв.! Вероятно над 50% от сделките на БФБ се сключват след такива поръчки!
Аз денем поне 5-6 пъти проследявам каква е динамиката на броя поръчки на БФБ...
Трендът е очевиден! Вече в края на ЗЕЛЕНА сесия едва докарваме над 7000 поръчки. А само допреди 6-9 месеца бяхме над 10 000!!!!!!!! Пак казвам - пазарът реално УМИРА!
Дори колко много от комапниите от БГ40 вече нямат и по 10 поръчки търси (вкючая и абсурдните за по 0.001).
Коментар
-
SoKoLoV
Последните,им действия,са като на фирма,която затъва,поради невъзможността да събира приходи.И заради мениджмънт(държавен).
Колкото по скоро продадете това потъващо корито,толкова по бързо ще предизвикате,долните факти.споделени от Атила.
Просто,няма как да сте държавна организация и да си правите,каквото си искате,широбаджинашката.
Веднага пълна превътизация на фирмата БФБ.
Само да не стане,като другите Приватизационни сделки,монопол.Които да не се разследва.
Коментар
-
Отговорните "фактори" ТРЯБВА да разберат 2 неща:
1. За да се съживи пазарът е необходимо отново да се привлекат дребните инвеститори!!!
В противен случай БФБ ще си остане мястото за пране на пари и неплащане на данъци от акулите... всъщност властимащите!
Необходими са много позитивно говорене и палнимерни действия за подобряване на инвестиционната среда и инвестиционната култура!
2. От настоящото (и задълбочаващо се) вегетативно състояние на БФБ реано страдат всички в България:- бизнесът - защото няма алтернатива на банковите фараони; и защото не може да намери адекватна пазарна оценка
- всички хора - защото нямат реална алтернатива за спестяване и/или инвестиране. Този казус реално е много по-сериозне отколкото звучи!
Коментар
-
Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнениеНа мен такива сделки няма да ми липсват!
НО! С нищо не ми и пречат!!!
Пазарът е мястото където се срещат всички индивидуални инвестиционни стратегии!!!!
Сделка с 1 акция може да бъде тъкувана като пазарна манипулация - предвит евентуалната промяна на цена на затваряне! като се въведат ETF-и на БФБ - ще му мислим! Хахахахахахахахахаха! едва ли в този живот ще се случи... Смях през сълзи!
Но също така, сделка с 1 акция практически не поражда необходимостта от преоценка на активите на фондовете!
С 1 (или няколко) акции обикновено се проверява насрещната страна - и в този смисъл е обикновена аст от нечия инвестиционна стратегия!
Коментар
-
Бахти педерастията БеГетовска!!!!!
Определено съвсем целенасочено и съзнателно се руши пазара!!!!
Явно наистина се цели да се изгонят дребните инвеститори от пазара, за да може лесно и ЕВТИНО да се направят замислените врътки - приватизацията на последните апетитни парчета от държавната баница - енергийния сектор!!!
Определено съвсем планимерно се руши доверието към българския капиталов пазар - чрез системни удари под кръста.
Не мога да приема (повярвам), че настоящото поведение на отговорните фактори (КФН, БФБ, държава, фондове от всякакъв тип) е просто резултат на глупост!!!!
макар, че - и глупостта е силно изразена в много от представителите на погореизброените "фактори".
Коментар
Коментар