IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

4-те М-та - има ли ги на БФБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мая дъ би(и), снимката, която ползваш, автентична ли е? Секси, евалата. Ноооо, ако няма дивидент какво става - джедайска история, като инвестора, то и Димитровград са го направили на ентисуазъм, ама до едно време се кара на гола надежда.Щото появява се един селтак накрая като един калигула. Опъва ни (разбирай прибира ти кеша) и всички са доволни. Не е препоръка.
    Last edited by lalka 75; 16.12.2010, 00:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      Мая, Интересно мнение
      Не бях поглеждал през тази призма инвестора...
      Интересно ми е как ли се справя в момента Фил Таун. Все пак много гурута, дори и г-н Бъфет са направили парите по време на дългогодишен възходящ тренд, Сега времената са разични и не знам доколко стратегиите от преди ще са адекватни за в бъдеще.
      Здравей melon, радвам се да те видя, отдавна не се беше мяркал мисля

Не мога да кажа как се справя Фил Таун в кризата. Знам обаче, че тази година издаде 2ра книга (Payback time), която веднага е станала бестселър, а и редовно го викат в разни ТВ предавания в CNBC, като напр. The Millionaire inside, което ми подсказва, че явно все още е "вървежен" Хубавото при него е, че пише в блога си за стратегиите си (има и fb страница), така че лесно може да се проследи дали са успешни.

http://www.youtube.com/watch?v=lamJv...eature=related - ето и едно кратко видео
      Last edited by Maq7; 15.12.2010, 20:17.
      Every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

• Мая, Интересно мнение
        Не бях поглеждал през тази призма инвестора...
        Интересно ми е как ли се справя в момента Фил Таун. Все пак много гурута, дори и г-н Бъфет са направили парите по време на дългогодишен възходящ тренд, Сега времената са разични и не знам доколко стратегиите от преди ще са адекватни за в бъдеще.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian Разгледай мнение
          мислиш ли, а до преди 15г дали някой е мислил че интернет ще изяжда хляба на вестниците, след 5 или 10г може да се разхождаме с чип зад ухото и ИБГ и изобщо www да е само далечен спомен
          Хехе, всичко е възможно Може и всички да умрем 2012

Коментар

• Първоначално изпратено от Maq7 Разгледай мнение
            Конкуренцията в този сектор е голяма, факт, но точно заради "междинния ров", който IBG притежава, според мен има предимство пред нови и стари конкуренти.
            мислиш ли, а до преди 15г дали някой е мислил че интернет ще изяжда хляба на вестниците, след 5 или 10г може да се разхождаме с чип зад ухото и ИБГ и изобщо www да е само далечен спомен

Коментар

• Малко излизаме встрани от темата, но...

Поне според мен идеята на Меком и тайминга им за инвестиции в сектора бяха добри. Също така и Експат направиха всичко възможно нещата да станат максимално професионално.

Просто момента за събиране на пари от борсата не беше добър. Шанс.

Иначе Инвестора ще намерят пари в това не се съмнявам, защото познавам част от мениджмънта им и знам какви стабилни контакти имат. Това ще им помогне да станат още по-добра компания с все така неатрактивна акция.

Първоначално изпратено от optional Разгледай мнение
              На титаничния успех на Меком ще се радва всяка така натрапвана емисия. Чест прави на мениджърите, че се опитаха да отговорят на всичко

Все пак стана ясно, че форумът на investor далеч не е пред загиване

Едва ли IBG ще търси пари от България за емисията си така или иначе - виждаме как пазарът тук се отнася към компания без видими дефекти или нереални цели
              Last edited by Nikola; 15.12.2010, 17:35.
              The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от kircone Разгледай мнение
                причината е една-единствена: пари

технологиите се развиват адски бързо, медиите също. едва ли някой може да каже дали след две години Google още ще е номер 1

или че няма да има някаква нова революция в технологиите
                Конкуренцията в този сектор е голяма, факт, но точно заради "междинния ров", който IBG притежава, според мен има предимство пред нови и стари конкуренти.

Коментар

kircone, защо смяташ така?
                  причината е една-единствена: пари

технологиите се развиват адски бързо, медиите също. едва ли някой може да каже дали след две години Google още ще е номер 1

или че няма да има някаква нова революция в технологиите
                  www.crossfit.bg

Коментар

• Ок, няма да тръгна да те разубеждавам всеки си има право на мнение.

В крайна сметка най-важното е на каква цена купуваш компанията и за какъв период имаш намерение да държиш тази позиция.

Кел файда, когато някоя компания покрива критериите от статията и не мърда, докато други акции се качват.

Коментар

• Първоначално изпратено от kircone Разгледай мнение
                      Дори не бих и посочил IBG като такава компания с 4М, но това си е моя оценка.

Компаниите, теоретично пасващи на този модел не са никак много и на този етап аз лично не смятам, че която и да е интернет фирма е подходяща.

Лично мнение.
                      kircone, защо смяташ така?

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение

И таймига на линка към статията е много добър, точно след небивалия успех, който пожъна емисията на Меком.
                        На титаничния успех на Меком ще се радва всяка така натрапвана емисия. Чест прави на мениджърите, че се опитаха да отговорят на всичко

Все пак стана ясно, че форумът на investor далеч не е пред загиване

Едва ли IBG ще търси пари от България за емисията си така или иначе - виждаме как пазарът тук се отнася към компания без видими дефекти или нереални цели

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                          Статията не е писана специфично за БФБ, а как по принцип да си подбираме инвестициите нали така?
                          Конспиративният дух е нещо много важно в напрегнатото ежедневие... Не, аз лично не виждам нищо от статията, свързано с БФБ.

Дори не бих и посочил IBG като такава компания с 4М, но това си е моя оценка.

Компаниите, теоретично пасващи на този модел не са никак много и на този етап аз лично не смятам, че която и да е интернет фирма е подходяща.

Лично мнение.
                          www.crossfit.bg

Коментар

• Статията не е писана специфично за БФБ, а как по принцип да си подбираме инвестициите нали така?

Според мен в този ред на мисли, е най-добре да се следят макро данните, sector rotation-а, и чак тогава да се гледат специфични компании вместо да се търсят междинни ровове.

Ясно ми е че малоумната статия е написана с цел някой служител в инвестора да постне линк към нея и да каже как инвестора е акцията, която покрива 4те М.....

И таймига на линка към статията е много добър, точно след небивалия успех, който пожъна емисията на Меком.

Първоначално изпратено от kircone Разгледай мнение
                            Понеже на БФБ и в България като цяло, хедж-фондовете се прескачат, не е допустимо да се публикуват такива статии!

Nikola, сериозно - едва ли си забравил масовото набълбукване, дошло след "мятането на стрелички" през 2006-2007 година

Сред причините за дълбокия спад е и непознаването на инвестирането като процес, колкото повече хора се замислят за това и започнат да четат, толкова по-ефективен може да стане пазарът.

Иначе борсата ще си остане игра за 1000 човека, които само ще мърморят ту за ликвидност, ту за управлението на БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian Разгледай мнение
                              Къде виждаш тук "гордей се с акцията" или "обичай си акцията" ? Управление на компания и на портфейл са малко различни неща. Привързването към дадена акция е вредно мисля че пак беше според Бъфет, но може и да бъркам.
                              Все пак няма лошо да имаш акции от комапнията в която работиш....така ли е
                              Ако купуваме фирмата като бизнес, а не като борсова спекулация, тя се превръща в нещо лично и трябва да се гордеем с това, което притежаваме. Или както гласи правилото 10-10:

„Не бих притежавал тази фирма за десет минути, ако не желая да я имам десет години”.

"Все пак няма лошо да имаш акции от комапнията в която работиш....така ли е" - с това съм напълно съгласна, така си много по-мотивиран да работиш!!!

Коментар

Хмм, странно, Бъфет е казал: "управлявайте компанията все едно тя е единственият актив, който семейството ви ще притежава през следващите 100 години", но ок де, щом ти казваш, ще се замисля
                                Къде виждаш тук "гордей се с акцията" или "обичай си акцията" ? Управление на компания и на портфейл са малко различни неща. Привързването към дадена акция е вредно мисля че пак беше според Бъфет, но може и да бъркам.
                                Все пак няма лошо да имаш акции от комапнията в която работиш....така ли е

Коментар

Working...
                                X