If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мая7, днес щях да те обвиня, че отвори една интересна тема а рекламираш само една компания ...
Щях да пиша, че в БГ няма компания, която да отговаря на 4М. От всичките 10 компании, които имам на БФБ, само Трейс се доближават на.... един лот разстояние до 4М.
От друга страна темата е чужда за нашите разбирания и надежди....
Тук, сега има само един въпрос - ще оцелее ли компанията или ще последва "моста" в реката...
4i40, просто исках да дам пример с компания, която покрива 4-те М-та (м/у другото ще се радвам да кажеш с кое от тях не си съгласен за IBG) и така да създам предпостваки всеки да се включи и да покаже защо държи акциите, които са в портфейла му... Но уви, може би си прав, че на нашата борса липсват такива компании... Макар че не съм съвсем съгласна аз лично.. Мисля, че има няколко компании, които отговарят на поне 2-3 от 4-те М-та
Every passing minute is another chance to turn it all around
Мая7, днес щях да те обвиня, че отвори една интересна тема а рекламираш само една компания ...
Щях да пиша, че в БГ няма компания, която да отговаря на 4М. От всичките 10 компании, които имам на БФБ, само Трейс се доближават на.... един лот разстояние до 4М.
От друга страна темата е чужда за нашите разбирания и надежди....
Тук, сега има само един въпрос - ще оцелее ли компанията или ще последва "моста" в реката...
А двете компании според мен са в един сегмент. Само дето американския пазар е пренаситен, а БГ пазара още се развива.
mathematician, има си тема за IBG, aко държиш да обсъждаш акцията. Тук прекалено много се измести основната тема. За съжаление никой друг не се включи с друга компания, която да притежава 4-те М-та, а и никой не обори тези, които бях посочила. А това, че дадена акция е прекалено скъпа за едни и прекалено евтина за други, винаги го е имало
П.С. Виждам, че си казал(а), че не разбираш нищо от финанси, та един съвсем добронамерен съвет от мен: P/E самостоятелно нищо не означава, така че не разчитай единствено на него
Значи ако някой изкупи права ли (там квото ще пускат - че не съм много в час), да знаем че ти имаш пръст.
Гугъл е технологична компания. Докато Яхуто отдавна го водят обикновена медийна компания.
Инвестора нямат грам технология. Яхуто са даже с пъти повече технологична компания от тях. Затова сравненията Инвестор - Гугъл са доста неудачни. С Яхуто по-може.
Ами виж, за да можеш да сравняваш коефициентите на две компании трябва да им сравняваш, пазарната капитализация, собствения капитал, потенциала им за растеж в приходите и маржовете, прфитабилити и тн.
Винаги ме е напушвало смях, когато разни малоумници, като Maq69, сравняват ИБГ през мултипълите на Google примерно.
Все едно са сравними на базата на елементарните пример, които споменах по-горе. Освен това поне аз не знам ИБГ да има софтуерна платформа за мобилни телефони, която завзема солиден пазарен дял със своите 200 000 смарт телефона, които се активират всеки ден. Освено това имат и операционна система, която се очаква промени индустрията завинаги. Всичкият този потенциал намира отражение в текущата цена на Гуугъл.
Единственият начин по който може да се оцени реално инвестора е през DCF. Казвам го защото в момента подговям оценка за клиент, който има ресурса да запише и цялата емисия.
Само дето американския пазар е пренаситен, а БГ пазара още се развива.
в тоя сегмент почти няма граници, така че гоогле и яху отдавна са заели място и на бг пазара....едва ли инвестора ще направи търсачка която българите ще ползват повече от гоогле
Прав си за П/Е и честно казано не виждам как ще напъхат още повече реклами по сайтовете си за да подържат все така ръста на продажбите....зависи си от мениджмънта и новите идеи все пак, дано успеят
Това за дивидента и разтежа не е вярно- и Кока кола на Бъфет раздава. Да не споменаваме жи старите компании като Филипс, Круп,Сименс и много банки от Европа. А в БГ е оправдание за некоректите мажоритарните акционери да мамят миноритарните.
......защото ако компанията раздава дивидент, това значи, че вече няма накъде да расте, няма в какво да влага кеша, а аз такива компании, които са достигнали подобно ниво, не харесвам. ....
е ти като върл последовател на Бъфет би трябвало да ги харесваш като него
Мая дъ би(и), снимката, която ползваш, автентична ли е? Секси, евалата. Ноооо, ако няма дивидент какво става - джедайска история, като инвестора, то и Димитровград са го направили на ентисуазъм, ама до едно време се кара на гола надежда.Щото появява се един селтак накрая като един калигула. Опъва ни и всички са доволни. Не е препоръка.
Не, снимката не е автентична, на Kate Beckinsale е, вече съм обяснявала защо Колкото по въпроса с дивидента, аз принципно винаги съм предпочитала capital gain пред дивидента, защото ако компанията раздава дивидент, това значи, че вече няма накъде да расте, няма в какво да влага кеша, а аз такива компании, които са достигнали подобно ниво, не харесвам. Но това вече е съвсем друга тема на разговор
Every passing minute is another chance to turn it all around
Коментар