IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КФН

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• е по добре късно

Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
    Моля да коментирате разпращаните от КФН писма за това, че не е подновена застраховката Гражданска отговорност на хора, които временно не ползват автомобилите си и не сключват застраховката поради тази причина!
    Не съм юрист, икономист съм, но знам, че това е без правно основание - ако не ползваш автомобила си, не може да те задължават да правиш застраховката, защото това започва да се превръща по този начин в данък! Още повече, че логиката на ГО е да покрива щети, нанесени виновно на други автомобили, а това, че автомобила не се ползва, прави казуса невъзможен! Дори и при случай на съприкосновение с друг автомобил, това няма как да е по вина на паркирания, при всички случаи виновен ще е другия автомобил, респективно другия шофьор!
    В писмата има и една препоръка - ако не се сключва гражданска отговорност, да се СПРЕ АВТОМОБИЛА ОТ ДВИЖЕНИЕ!?! Да, ама такъв вариант няма, има само вариант БРАКУВАНЕ, а това вече ми смърди на РАЗПОРЕЖДАНЕ С ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ, което няма как да бъде оправдано!
    Знае се, че лобистките залитания в интерес на банки и застрахователи са сериозни, но това са неща, които НЕ СА ДОПУСТИМИ!
    Хайде, преглъщаме, че наистина не можем да спрем автомобила си от движение, ако не го караме и респективно няма как да не плащаме данъкна общините, дори и да не го ползваме (което също противоречи, според мен, на правата на хората), но и да се вменява задължение да се поддържа ГО непрекъснато, май ще дойде в повече!!!
    Задължението за поддържане на валидна полица произтича от собствеността, а не от ползването на автомобила. И така е във всички бели държави от ЕС, та и не само. Докато има собственост върху МПС, удостоверена с валидна регистрация в Пътна полиция- има и задължение. Отървавате се от него, като правите МПС-то обикновена движима собственост чрез дерегистрация или временно спиране от движение. Няма лобита. Има евро директиви.
    застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
    http://www.broko.bg/blog

Коментар

• Не разбрах - има ли КФН в БГ. Сезирал съм ги преди години, като мине месец и приближи срока за обжалване на отказ ми пращат писмо, че им е нужно още време
      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Не ми е работа, но от Инвестора трябва да си посипят главата с пепел
        + 1

Коментар

Те парите не миришат, но понеже темата за Глобал Маркетс е затворена
          http://www.investor.bg/forum/showthr...B1%D0%B0%D0%BB,
          предполагам Инвестор може тук да ни осветли нещо повече за дейността на един от техните рекламодатели.
          Та Инвесторе, всичко наред ли е с Глобал Маркетс?
          Не ми е работа, но от Инвестора трябва да си посипят главата с пепел

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
            Кой е дебелия ?
            Дебелогъзия съм го написал като събирателно за всички дебели гъзове. Иначе Чавдар Драгиев е бил в борда

Коментар

Даааам, не ме лъже. За съжаление той не е вече между живите, а за мъртвите или добро, или нищо.
              Кой е дебелия ?

Коментар

• Даааам, не ме лъже. За съжаление той не е вече между живите, а за мъртвите или добро, или нищо.

Коментар

• А, те тези дебелогъзия, ако четат малко във форума, доста работа могат да свършат
                  Нещо ми изневерява паметта. При тези нямаше ли в борда бивш член на комисията?

Коментар

• Най-после нещо полезно да свърши тая комисия

http://pressadaily.bg/publication/44...ържави/

Коментар

• КФН понякога са просто смешни с тия решения....
                      Значи, има нарушение което се наказва с глоба от еди колко си лева. Има хванати нарушители...ами направо пишеш "фиша" за глоба така да се каже...
                      Първо се пише "фиша"...а после ги задължи, и ако пак не го направят глоба отново...така се прави в нормалните държави.

Коментар

• Първоначално изпратено от 123456 Разгледай мнение
                        РЕШИ:
                        Решение № 397 – ПД от 16.04.2014 г. на Н. Попов, с което задължава ХАД „АКБ Корпорация” АД да представи в КФН тримесечен финансов отчет за дейността за четвърто тримесечие на 2013 г.
                        pdf/133.44 KB

Задължавам ХАД „АКБ Корпорация” АД в 7-дневен срок от получаване на
                        решението за прилагане на принудителна административна мярка да представи в
                        http://www.fsc.bg/public/upload/files/menu/397_2.pdf
                        има много още такива....

Въобще какъв е смисъла от тези "санкции" ?, Кого и как точно задължават ?
                        Напълно синекурна дейност
                        Отчитане на дейност. Ако бяха нормална Комисия, досега Банев да беше изринат, заедно с всичките му простотии.
                        Там е пълно с некомпетентни плазмодии

Коментар

• Тая организация честно казано ми е с неясни функции щото и те май не знаят за какво са там.Бях пуснал една жалба до тях и те ми върнаха отговор с констатираните от мен нередности.Беше си злоупотреба с паричните средства на клиентите от един от инвистиционните ни посредници.Не прочетох да има наказания или някакви санкции.Въобще пародия и колкокто и да банално ще кажа че е българска работа.Като им прочетох отговора се чудех да се смея ли да им отговарям ли? Реших че е безмислено.Всичко тук е пародия.

Коментар

• РЕШИ:
                            Решение № 397 – ПД от 16.04.2014 г. на Н. Попов, с което задължава ХАД „АКБ Корпорация” АД да представи в КФН тримесечен финансов отчет за дейността за четвърто тримесечие на 2013 г.
                            pdf/133.44 KB

Задължавам ХАД „АКБ Корпорация” АД в 7-дневен срок от получаване на
                            решението за прилагане на принудителна административна мярка да представи в
                            http://www.fsc.bg/public/upload/files/menu/397_2.pdf
                            има много още такива....

Въобще какъв е смисъла от тези "санкции" ?, Кого и как точно задължават ?
                            Напълно синекурна дейност
                            Game Over...

Коментар

• Да не би да ги праща някоя друга служба и да цитира някое тълкувание на КФН?

THE TRADER, можеш ли да сканираш такова писмо, като прикриеш ЕГН и прочие лични данни?
                              http://tekstove.info/browse.php?id=14422

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                                Ти сигурен ли си че КФН праща писма ?!
                                Аз съм на 99% сигурен, че не праща.

Коментар

Working...
                                X