IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КФН

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Тази тема се превърна в опитно поле за чиновници от КФН..Ние знаем , че са сладки службичките там и се влиза само с връзки..Знаем и колко са ни ощетявали мажоритарите с благословията и затваряне на очите от контролиращите..Знаем и как 9 години пазара не мърда и се отписват публични дружества , а нищо не се правеше за промяна.. Няма смисъл да се хвалите сами и да обиждате конкурентите си..
    Правите го много смешко и жалко..

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
      Смея да сравнявам, щото аз, дядовото, съм на борсичката от времето на Радослав Цончев и на Апостол Апостолов. Каринка или калинка, ама такава активност не е имало отдавна. Виж само промените в реда за дивиденти. Ако не си успял да продадеш трейса, дето го купуваше на 8 лева през 2011-та, кажи си да ти олекне. И айде улево!
      Уважаеми служителю на КФН! Не знам какво разджижване виждаш при калинка, ама виж индексите и ръста им през периода 2003-2009 и тогава ми говори за раздвижване!
      Трейса ми е средно на 4 лв.
      И са на индекси навън не тука на тая борса!
      А за читавите хора съм съгласен! Затова смятам, че не това са читавите хора!
      и
      Що се отнася за авторитетна комисия, именно комисията по времето на Апостолов беше най-авторитетна и с най-добрите професионалисти!
      Не като днешните трима клоуни в Народно събрание! ПОЗОР! Щото регулацията на финансовите пазари не е за всеки калъф, дето е прочел Ботьо Тачков (светла му памет на професора) или Андрю Лани! Това е висш пилотаж в държавното управление, а не за световнонеизвестни седморазрядни чиновници от пета глуха!
      И дали у лево или у десно си е лично моя работа!
      Айде пак със здраве!

      P.S. Не е препоръка за покупка или продажба на ЦК или инвестиция във финансови инструменти!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнение
        Стига сте спамили..Разбрахме, че сте чиновници от ведомството..При Карина има опити за раздвижване..дано това да продължи, за да не се върнем в безвремието на Мавъра..
        Нямам нищо общо с чиновниците нито пък с каквото и да е ведомство.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
          И на мен ми прави впечатление, че има сериозно раздвижване при Карина Караиванова и не знам доколко заслугата е нейна, но в крайна сметка тя е председател и си мисля, че не е малка. Предполагам, че тя като председател и професионалист знае най-добре с кои други професионалисти може да работи добре защото тук става въпрос за работа в екип. Не виждам нищо лошо в това да познава хората, с които трябва да работи. Свестните и можещи хора се събират с други такива!

          Надявам се тези в парламента да знаят какво правят и да подкрепят читави и способни хора за позициите!
          Също смятам, че след промяната на председателя на КФН, нещата стоят значително по-добре в тази важна институция. Само че това, за което се надяваш, очевидно не се случва след днешното гласуване в парламента. Тези в парламента въобще не ги интересуват читавите и способни, а се водят изцяло от други някякви интереси.....

          Коментар


          • И на мен ми прави впечатление, че има сериозно раздвижване при Карина Караиванова и не знам доколко заслугата е нейна, но в крайна сметка тя е председател и си мисля, че не е малка. Предполагам, че тя като председател и професионалист знае най-добре с кои други професионалисти може да работи добре защото тук става въпрос за работа в екип. Не виждам нищо лошо в това да познава хората, с които трябва да работи. Свестните и можещи хора се събират с други такива!

            Надявам се тези в парламента да знаят какво правят и да подкрепят читави и способни хора за позициите!
            Keep going ...

            Коментар


            • Стига сте спамили..Разбрахме, че сте чиновници от ведомството..При Карина има опити за раздвижване..дано това да продължи, за да не се върнем в безвремието на Мавъра..

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ubredebre Разгледай мнение
                Айде със здраве!
                Смея да сравнявам, щото аз, дядовото, съм на борсичката от времето на Радослав Цончев и на Апостол Апостолов. Каринка или калинка, ама такава активност не е имало отдавна. Виж само промените в реда за дивиденти. Ако не си успял да продадеш трейса, дето го купуваше на 8 лева през 2011-та, кажи си да ти олекне. И айде улево!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ubredebre Разгледай мнение
                  Eee добре поне че в част от народните представители е останало малко разум! Отцепиха ги тия клоуни "КАНДИДАТИТЕ" начело с анимационния герой "Калинка" Караиванова!
                  ОСТАВКА!
                  Ами да, сега идва нейния ред наесен!
                  Като е камикадзе!
                  Започва началото на края на злополучната й и абсолютно объркана кариера в КФН!
                  Така е, не може от секретарка на Киро Парахода да станеш зам.министър на финансите!
                  Айде със здраве!
                  А ти освен да плюеш, нещо друго можеш ли да кажеш?

                  Коментар


                  • Eee добре поне че в част от народните представители е останало малко разум! Отцепиха ги тия клоуни "КАНДИДАТИТЕ" начело с анимационния герой "Калинка" Караиванова!
                    ОСТАВКА!
                    Ами да, сега идва нейния ред наесен!
                    Като е камикадзе!
                    Започва началото на края на злополучната й и абсолютно объркана кариера в КФН!
                    Така е, не може от секретарка на Киро Парахода да станеш зам.министър на финансите!
                    Айде със здраве!

                    Коментар


                    • Някой може ли да подскаже колко ИПО минаха през 2015-та и 2016 -та година, че нещо не намирам адекватна информация?
                      Предварително благодаря.

                      Коментар


                      • Представяневто на двамата кандидати беше пълно фиаско! ИЗЛАГАЦИЯ! Ако тия мрънкащите ще ни регулират пазара пази боже! Ами така е председателя калинка, единия кандидат и семеен приятел по чашка, другия с кантора адвокатска!
                        Егати държавата щом такива като тия ще я управляват!
                        Последния да дръпне шалтера на борсата, да не харчим тока поне!

                        Коментар


                        • Да бе да, дано не стига човек до това на тяхната "защита" да разчита.))) Още преди 10 г имах писмо към тях (май беше по повод неадекватни увеличения на капитал, - с очевидна цел - разводняване и т.н) Като получих машиналния отговор ми стана ясно на кой господ служат и изобщо не се учудвах как минаваха брутализмите от по-късно време при севто, лесото или биовет (по-пресен пример) - Ами ако бяха погледнали колко е струвал биовета преди 10 г щяха да видят че е същата цена на която го отписват.... ама за 10 г той утрои показателте... какво да говорим, в едно множество от едно число (х) безхаберници нататък се получава "бог високо, цар далеко", налЕ?!?)))))) Хайде няма нужда...
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                          Коментар


                          • ОБРАЗОВАНИЕ, ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ И ОПИТ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ КАНДИДАТ РУМЕН СОКОЛОВ

                            ОБРАЗОВАНИЕ
                            · Икономист по ТЕРИТОРИАЛНИ СИСТЕМИ от УНСС. Няма специализация във финанси, още по-малко – финансови пазари.
                            · МВА от Cotrugli Business School, Хърватия – това учреждение го няма в класацията на Financial Times на 100-те най-добри бизнес училища в Европа. В един друг сайт е цитирано като „на трето място в Хърватия…
                            · Курс по икономическа дипломация на МВнР – става дума за няколкодневен курс.
                            ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ
                            · Основна част от кариерата (1994-2006 – 12 години от общо 23) е на финансов репортер – в в-к „Капитал“, агенция «Ройтер» и сайта «Инвестор.БГ». Финансовият репортер нито създава финансови новини, нито даже ги анализира – а използва, поднася и интерпретира чужди анализи. Едва ли може да се говори за истинска задълбоченост в познанията за пазарите и техните движещи сили, особено предвид придобитата специалност в УНСС.
                            · Портфолио мениджър и член на СД в инвестиционен посредник «СИИ Секюритис», за общо 10 месеца. В мотивите към предложението се говори, че е изпълнявал широк кръг от управленски роли...явно, за тези 10 месеца. СИИ Секюритис е с отнет лиценз от страна на КФН през 2010 година. Защо, по какви причини е отнет лиценза?
                            · Експерт по привличане на емитенти на БФБ (2006-2010). Работил е сам, няма екип. Никакви управленски задачи. Колко емитенти са привлечени за този период? Оказано ли е положително влияние на борсата?
                            · 2010-досега: управител на сайта X3News (Сервиз финансови пазари ЕООД), който е един от няколкото подобни сайта, чрез който публични дружества могат да разкриват регулирана информация. Дружеството има общо трима служители, вкл. управителя. Другите две служителки са по съвместителство и деловодителки в БФБ.
                            · Възниква въпросът, какъв е всъщност управленският опит? В мотивите към предложението се говори за „управленски мащаб“ – в какво се проследява той, имайки предвид горното?
                            · Също така, мотивите са позовават и на „експертна ерудиция“. Ако беше така, репортерите от Блумбърг трябва след това да стават финансови министри или гуверньори на централни банки.


                            А СЕГА ВИЖТЕ ТОВА;


                            Кратък преглед на спецификата на управление "Надзор на инвестиционната дейност" (УНИД)
                            В управление «Надзор на инвестиционната дейност», ръководено от заместник-председателя, работят над 60 експерта в две дирекции и 6 отдела. Това е най-голямото управление в КФН, което е и сложен колектив, който работи в условията на строги законови изисквания и срокове. Даже само управлението му, без да се взема предвид необходимата техническа и финансова компетентност в материята, е сложна задача.
                            Освен това, заместник-председателят е натоварен с изключително тежки правомощия и отговорности, сред които:
                            · Упражнява надзор над всички (повече от 300) публични дружества, търгувани на БФБ, около 40 инвестиционни посредника, над 30 управляващи дружества, над 40 АДСИЦ, самата БФБ и Централния Депозитар. Защитените активи на клиенти надхвърлят 10 млрд. лева. Капитализацията на публичните дружества, търгувани наБФБ, също надхвърля 10 млрд. лв.
                            · Издава разрешенията и одобренията по ЗППЦК, ЗПФИ, ЗДКИС и Регламент (ЕС) № 909/2014
                            · Има право да изпраща представители на комисията на заседанията на органите за управление на познадзорните лица.
                            · Прилага принудителните административни мерки по ЗППЦК, ЗПФИ, ЗДКИС и ЗПМПЗ.
                            · Налага глоби и имуществени санкции за нарушения на горните закони, а също и Регламент 1060/2009, Регламент 648/2012, Регламент (ЕС) № 236/2012, Регламент (ЕС) № 575/2013, Регламент (ЕС) № 345/2013, Регламент (ЕС) № 346/2013, Регламент (ЕС) № 596/2014, Регламент (ЕС) № 909/2014, Регламент (ЕС) 2015/760 и актовете по прилагането им;
                            · Има право да предявява искове:
                            o за установяване на недопустимост или нищожност на вписвания в търговския регистър, както и за несъществуване на вписано обстоятелство;
                            o за прогласяване нищожност на сделки, свързани с дейността на контролираните от нея лица или сключени в нарушение на Закона за публичното предлагане на ценни книжа и актовете по прилагането му;
                            o за отмяна на решение на общото събрание на публично дружество, когато решението противоречи на повелителните разпоредби на Закона за публичното предлагане на ценни книжа или на устава на дружеството;
                            · определя вида, формата и съдържанието на отчетите, които се представят пред комисията от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа, колективните инвестиционни схеми и националните инвестиционни фондове, инвестиционните посредници и управляващите дружества;
                            · уведомява прокуратурата при откриване на данни за престъпления, свързани с ценни книжа, и да съдейства на прокуратурата, по нейно искане, в разследването на тези престъпления;

                            КАКТО СЕ КАЗВА МИЛА РОДНА КАРТИНКА!

                            ИЛИ К-А-Р-И-Н-К-А

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ubredebre Разгледай мнение
                              Никой ли няма да коментира предложенията на Каринка Малинка за замове на КФН!
                              Или ви е страх, а?
                              Единия става .... за комшия на лозе .

                              Другия ще ремонтира касичките да не дрънкат .

                              Коментар


                              • Какво стана с Ивайло Пенчев по конфлика с кфн,!? Успя ли вече да ги осъди!?? https://offnews.bg/ikonomika/ivajlo-...ej-658948.html
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                                Коментар

                                Working...
                                X