Нямам лични впечатления, но чух позицията на Мариян по Блумбърг ТВ и ми допада, че са хора от бранша с поглед върху нещата. Вижда се, че се работи и с тези номинации се надявам да вдигнат количество/качество на свършена работа.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КФН
Collapse
X
-
- "18/04/2017
На заседанието си на 18.04.2017 г. КФН реши:
1. Одобрява коригиран проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от „Приморско Клуб” ЕАД, както и вписването на посочената емисия, в процес на емитиране, във водения от регулаторния орган регистър по чл. 30, ал. 1, т. 3 от ЗКФН.
2. Издава одобрение за извършване на непряко придобиване на акционерно участие от страна на „Софарма” АД, с което се преминава прагът от 30 % на участие в капитала на „ОЗОФ Доверие ЗАД” АД и „ЗК Медико-21” АД."
Коментар
-
http://www.fsc.bg/bg/za-potrebitelya/zhalbi/
аз ще ти изпратя, ама мисля, че не съм с много успешен модел в тая работа, отговора се забави и не постигнах никакъв резултат“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Колко човека работят в кафене-то?
щото по бюджет и сега си имат бюджет от 7млн за заплати. до септември ефективно са похарчили 3,877 млн. (осигуровките на работодателя са отделно). това са по 430 000 на месец. за 100-тина човека не е никак ниска средна брутна заплатазастраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
http://www.broko.bg/blog
Коментар
-
Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнениеКупувате ли, купувате я! Щото виж кво ни чака:
Новата шефка на КФН вдига таксите за бизнеса без обяснения
Има грешка в заглавието - вдига и нашите такси!!!
Ето: КФН иска годишна надзорна такса от борсата - 200 000 лева.
Досега - 13 000.
Иска годишна такса от надзорна централния депозитар - 200 000 лева.
Досегашна такса 7500 лева.
И още 150 вида такси...
А на чий гръб това? На дребния инвеститор, разбира се.
И защо нищо не пише по "сИпециализираните" медии"?
За какво е тая такса? Така пише - "за осъществяване на общ финансов надзор"
Това прави 16 666 лева и 67 стотинки месечно. Т.е. заплатата на 10 души, айде 5 души да са. Значи тия 10 (или 5) чиновника ще трябва да киснат по цял ден на борсата, а други 10 (или 5) бюрократа да стоят на главите на ЦД. И да надзирават, да надзирават...!
Да припомним за какво е тая комисия:
Колкото до това за какво ще се използват тези пари, няма да са за заплати на надзиратели, а да се издържа КФН.
Коментар
-
Първоначално изпратено от smarti Разгледай мнениекажи какви заплати взимате в БФБ и в ЦД
и колко милиона има по сметките на дружествата
А кафенето иска годишната такса на пенсионна компания с три фонда да скочи от 37 на 250 бона. Пък и добавка процент от брутните постъпления от осигурителните вноски на хората.
Тръгнали са с огромен черпак! И ще са доволни, ако го напълнят поне наполовина.
Включително и от моите такси, дето ще ми ги вдигне посредника.
Коментар
-
Купувате ли, купувате я! Щото виж кво ни чака:
Новата шефка на КФН вдига таксите за бизнеса без обяснения
Има грешка в заглавието - вдига и нашите такси!!!
Ето: КФН иска годишна надзорна такса от борсата - 200 000 лева.
Досега - 13 000.
Иска годишна такса от надзорна централния депозитар - 200 000 лева.
Досегашна такса 7500 лева.
И още 150 вида такси...
А на чий гръб това? На дребния инвеститор, разбира се.
И защо нищо не пише по "сИпециализираните" медии"?
За какво е тая такса? Така пише - "за осъществяване на общ финансов надзор"
Това прави 16 666 лева и 67 стотинки месечно. Т.е. заплатата на 10 души, айде 5 души да са. Значи тия 10 (или 5) чиновника ще трябва да киснат по цял ден на борсата, а други 10 (или 5) бюрократа да стоят на главите на ЦД. И да надзирават, да надзирават...!
Да припомним за какво е тая комисия:
Чл. 11. Комисията при осъществяване на предоставените й с този закон функции и правомощия се ръководи от следните цели:
1. защита на интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лица;
2. осигуряване на стабилност, прозрачност и доверие на финансовите пазари, включително чрез правила и системи за управление на рисковете на тези пазари;
3. осигуряване на адекватна и стабилна инфраструктура на финансовите пазари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеКажи ми причина да рови кирливите ризи на нЕкой ?
Институции в държавата бол - с власт и бюджети ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеОсвен първоначалните ми тревоги, че новата шефка е заместник на Черешаря, днес ме споходиха и други съмнения. Обърнете внимание на фамилията - ами ако е роднина на Пешо МлЕкото???Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар