IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НАП: Търгуващите на БФБ с оборот над 50 000 лв. трябва да се регистрират по ДДС

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v.pavlov Разгледай мнение
    Обаче, човекът има постигната печалба в размер на 80 000 лв., демек над 50 000 лв. Определено е интересно да знаем, дали е регистриран по ДДС...
    Честно казано:

1. Аз лично не смятам, че трябва.
    2. НЕ ИСКАМ да е регистриран, щото това би означавало прецедент и утре НАП може да почукат на моята врата. И с тоя прецедент с висш прокурор ще ми е бая трудно в съда

Боже като си помисля, какви печалби съм декларирал през 2005-2007 ..... тръпки ме побиват ...... Не-е-е не вярвам Роман Василев да е регистриран не-е-е!
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
      Пак ти казвам - не четеш внимателно моето момче. Къде съм говорил за облагане и плащане на ДДС? Даже изрично съм посочил, че това са ОСВОБОДЕНИ СДЕЛКИ.

А понятието "облагаем оборот" е свързано с регистрацията по ДДС, а не с плащането. Хайде пак прочети чл. 96 ЗДДС и ще видиш, че облагемия оборот в някои случаи включва и оборота от ОСВОБОДЕНИ СДЕЛКИ!

Ей, аман от разбирачи!

Сделките на БФБ изрично са ОСВОБОДЕНИ от каквото и да е данъчно облагане
      Няма "някои случаи"
      Last edited by X_Y; 10.11.2010, 22:08.

Коментар

Браво! Супер попадение! Ако прегледаш анализа ми по-долу в голмия пост, ще се убедиш, че не трябва да се регистрира по ДДС. Ако сега НАП го натисне, ще се цаня за доброволен защитник (ама нямам адвокатски права за съжаление ). Сигурен съм че ако му направят акт за регистрация, ще падне в съда.

Е, ако е търгувал едва ли не всеки ден ..... тогава може и да стане малко тегаво в съдебната зала - ще се опитат да го изкарат, че е "по занятие и редовно" .....
        Обаче, човекът има постигната печалба в размер на 80 000 лв., демек над 50 000 лв. Определено е интересно да знаем, дали е регистриран по ДДС...

Коментар

• Първоначално изпратено от moderast Разгледай мнение
          И аз ще ти дам жокер - става дума за данъци ИЗОБЩО, няма ДДС няма нищо.
          Твоите свободни изпълнения ги пробвай у вас - да ти се смее жена ти (ако изобщо имаш такава).
          Може да си пишеш чаршафи и "тълкувания" - един лев данъци не са се платили в тая държава за сделки на БФБ, няма и да се платят докато закона е такъв. Не корпоративни, не акцизи, не ДДС-та, а НИКАКВИ.

И спри да бъркаш РЕГИСТРАЦИЯ по ЗДДС с облагане че и плащане на ДДС.
          Пак ти казвам - не четеш внимателно моето момче. Къде съм говорил за облагане и плащане на ДДС? Даже изрично съм посочил, че това са ОСВОБОДЕНИ СДЕЛКИ.

А понятието "облагаем оборот" е свързано с регистрацията по ДДС, а не с плащането. Хайде пак прочети чл. 96 ЗДДС и ще видиш, че облагемия оборот в някои случаи включва и оборота от ОСВОБОДЕНИ СДЕЛКИ!

Ей, аман от разбирачи!
          Last edited by X_Y; 10.11.2010, 21:29.

Коментар

• bertram написа:
            netware5

поздрави за пространия пост.

аз го броях необлагаем оборота на БФБ, но може би греша
            както и да е...

ако ни подгонят ще се съдим
            Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
            Облагаем е по принцип, но при някои случаи не е. Въпросът е кои са тия случаи и аз съм го описал подробно. На практика за физически лица, които не са ЕТ, е невъзможно да го изкарат облагаем. За ЕТ и юридическите - каквото сабя покаже, но има обнадеждаваща практика на ВАС по сходен казус.
            А за FOREX как стоят нещата
            за физическо лице????
            Има ли измъкване????????
            10 Х
            =================================
            http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
            Спасете Мирко !!!
            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• netware5 действително НАП трябва да излезе с указание по казуса. Според моя счетоводител, най-правилно е да поискаш регистрация по ДДС и по този начин се презастраховаш и прехвърляш на НАП-аджиите проблема, ако ти откажат официално, значи си спазил закона и следователно не могат да те санкционират, ако те регистрират, избягваш санкциите по ЗДДС и подаваш справка декларация всеки месец......

Коментар

• Първоначално изпратено от v.pavlov Разгледай мнение
                Въпрос -
                Зам градския прокурор на София Роман Василев е спечелил 80 000 лв. през 2007 г.от търговия на БФБ, което е декларирал публично пред Сметната палата. Той регистриран ли е като данъчно задължено лице по ДДС ?
                Може Инвестор да го попитат... ще бъде любопитно, защото едва ли взема годишна заплата като прокурор в размер на 80 000 лв.

http://register.bulnao.government.bg...7A1CA7727C.xml
                Браво! Супер попадение! Ако прегледаш анализа ми по-долу в голмия пост, ще се убедиш, че не трябва да се регистрира по ДДС. Ако сега НАП го натисне, ще се цаня за доброволен защитник (ама нямам адвокатски права за съжаление ). Сигурен съм че ако му направят акт за регистрация, ще падне в съда.

Е, ако е търгувал едва ли не всеки ден ..... тогава може и да стане малко тегаво в съдебната зала - ще се опитат да го изкарат, че е "по занятие и редовно" .....

Коментар

Като не разбираш - не се обаждай. Я пак се върни назад и пак прочети големия ми постинг, може и да разбереш за какво става въпрос. Ще ти там жокер - цитираните от теб неща се отнасят до други данъци, а не до ДДС.

Ама чукча писатель, чукча не читатель .... Айде у лево, новоизлюпен "специалист"....
                  И аз ще ти дам жокер - става дума за данъци ИЗОБЩО, няма ДДС няма нищо.
                  Твоите свободни изпълнения ги пробвай у вас - да ти се смее жена ти (ако изобщо имаш такава).
                  Може да си пишеш чаршафи и "тълкувания" - един лев данъци не са се платили в тая държава за сделки на БФБ, няма и да се платят докато закона е такъв. Не корпоративни, не акцизи, не ДДС-та, а НИКАКВИ.

И спри да бъркаш РЕГИСТРАЦИЯ по ЗДДС с облагане че и плащане на ДДС.
                  Last edited by X_Y; 10.11.2010, 21:29.

Коментар

• Въпрос -
                    Зам градския прокурор на София Роман Василев е спечелил 80 000 лв. през 2007 г.от търговия на БФБ, което е декларирал публично пред Сметната палата. Той регистриран ли е като данъчно задължено лице по ДДС ?
                    Може Инвестор да го попитат... ще бъде любопитно, защото едва ли взема годишна заплата като прокурор в размер на 80 000 лв.

http://register.bulnao.government.bg...7A1CA7727C.xml

Коментар

Туй твойто е неграмотност и манипулация.

http://www.bse-sofia.bg/?site_lang=b...764cdfcb05a0fb

Иди спори, чиновник мухлясал
                      Като не разбираш - не се обаждай. Я пак се върни назад и пак прочети големия ми постинг, може и да разбереш за какво става въпрос. Ще ти там жокер - цитираните от теб неща се отнасят до други данъци, а не до ДДС.

Ама чукча писатель, чукча не читатель .... Айде у лево, новоизлюпен "специалист"....

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                        "Следователно за физическите лица има доста голяма вратичка в закона, защото данъчните ще трябва да докажат, че дейнсотта се извършва редовно, по занятие и т.н. И така, за физическите лица, търгуващи с ЦК е доста проблемно да бъдат обявени за данъчно задължени лица"

Съгласен съм с netware5 na 100%, с това което написа, както и по отношение и решението на ВАС.....Но считам че данъчнозадълженото лице не би спечелило делото срещу НАП, ако оборота му от застрахователна дейност е била над 50 000 лева. Давам пример с доста наемодатели, физически лица, които отдават магазини по Графа и са регистрирани по ДДС, защото просто приходите им от наем са над 50 000 лева за 12 месеца назад...... Изглежда че регистрацията по ДДС е задължителна.....
                        Сега преглеждах едно такова дело във ВАС за физическо лице отдавало имот под наем. Ако имотът е за търговска дейност - няма измъкване, защото договорът за наем е предвижда "редовно" постъпление на пари от наеми. Като добавиш и "дългосрочността" му и става ясно че това е редовна дейност, по знанятие и т.н. Докато при сделките с ЦК е друго. Иначе отдаването под наем за жилищни нужди е освободена сделка и оборотът не се брои.

Що се отнася до "основната дейност", в посоченото от мен дело става въпрос за 53 153.78 лева, като 27 020.47 лева са от застраховки (повече от 50%), т.е. въпреки това ВАС е приел, че това не е основна дейност и НАП са загубили делото.
                        Last edited by netware5; 10.11.2010, 21:11.

Коментар

Чети долу, и се радвай на безплатната консултация.
                          Туй твойто е неграмотност и манипулация.

http://www.bse-sofia.bg/?site_lang=b...764cdfcb05a0fb

Специфично за българския капиталов пазар е, че капиталовите печалби на физическите и юридическите лица, реализирани от сделки с ценни книжа, регистрирани за търговия на регулиран пазар, са освободени от данъчно облагане, а доходите от дивиденти се облагат с данък в размер на 5%.
                          Иди спори, чиновник мухлясал

Коментар

• "Следователно за физическите лица има доста голяма вратичка в закона, защото данъчните ще трябва да докажат, че дейнсотта се извършва редовно, по занятие и т.н. И така, за физическите лица, търгуващи с ЦК е доста проблемно да бъдат обявени за данъчно задължени лица"

Съгласен съм с netware5 na 100%, с това което написа, както и по отношение и решението на ВАС.....Но считам че данъчнозадълженото лице не би спечелило делото срещу НАП, ако оборота му от застрахователна дейност е била над 50 000 лева. Давам пример с доста наемодатели, физически лица, които отдават магазини по Графа и са регистрирани по ДДС, защото просто приходите им от наем са над 50 000 лева за 12 месеца назад...... Изглежда че регистрацията по ДДС е задължителна.....

Коментар

Майтапчия
                              Чети долу, и се радвай на безплатната консултация.

Коментар

Облагаем е по принцип, но при някои случаи не е.
                                Майтапчия

Коментар

Working...
                                X