IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
    ......................
    знаеш ли,че ако парите ви останат по тоя фондове,новите ви вноски няма да се използват да носят реална доходност,а ще се използват за това,за което се използваха последните 3 години-за криене на загуби........
    аз съм може би най големия критик на дянков ,дори съм един от първите по тия форуми дето го усети,че е шест без пет момчето,но в случая човека е много прав и ви прави услуга,вЕрвай ми.......
    а това,че услугата е със съвсем друга цел,която аз я знам ква е,но вие НЕ,нито пък смятам да ви я казвам,все пак е добро дело за всеки българин!
    аз дори преди 1 месец не знаех,че пенсионите фондове в бг цоцат задължителното пенсионно осигуряване.....тва е меко казано абсурд.......който ще го видиш съвсем скоро...
    дори смяатам,че дянков дори и не подозира кви счетоводни трикове са намяткали ПФ и парите които се надява да прибере със съвем друга цел ще са поне 50% по малко от това ,което му се казва,че има там.........
    такъв цирк се задава,че ти е бедна фантазията.....и как го знам дянков къв е злобар,като разбере ,че няма да прибере сумата,която се нада да грабне,самао си представям кво размазване ще има на "управителите" и собствениците на ПФ.......
    ееее, ти разказа играта на маса европейски и задокеански пенсионни системи - к'во е туй да инвестира в частни фондове за пенсия и то задължително, щото доброволното трудно се осъзнава през призмата на ежедневието
    И любимите ти Щати - и там към това са се насочили

Асенич, наистина не разбирам, как така в Щатите е правилно да се наливат пари в икономиката, а тук одобряваш в тая криза да се изтеглят 500млн. ей така от пазара

Коментар

• ето още малко на вниманието на тренчев, митрева и ББ..

http://ime.bg/bg/articles/komentar-z...-spestyavaniya

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
        Асене, по-голям форумен ПАЛЯЧО от тебе няма, ако само можеш да се видиш през очите на съфорумците. На всяко гърне мерудия...Ако мислиш, че някой ти се вързва на простотиите, дето ги ръсиш с повод и без повод, жестоко се лъжеш. Нали си имаше отделна тема, що не си знахарстваш там? Щото никой няма да ти погледне простотиите там... Клоуна1234 има нужда от публика...
        въпрос на гледна точка.за теб аз съм палячо,за мен всички,които защитавате частници да ви се грижат за пенсиите сте не само палячовци,ами и бг феномена,че българина колко по го лъжеш,толко по ти вярва.....
        знаеш ли,че ако парите ви останат по тоя фондове,новите ви вноски няма да се използват да носят реална доходност,а ще се използват за това,за което се използваха последните 3 години-за криене на загуби........
        аз съм може би най големия критик на дянков ,дори съм един от първите по тия форуми дето го усети,че е шест без пет момчето,но в случая човека е много прав и ви прави услуга,вЕрвай ми.......
        а това,че услугата е със съвсем друга цел,която аз я знам ква е,но вие НЕ,нито пък смятам да ви я казвам,все пак е добро дело за всеки българин!
        аз дори преди 1 месец не знаех,че пенсионите фондове в бг цоцат задължителното пенсионно осигуряване.....тва е меко казано абсурд.......който ще го видиш съвсем скоро...
        дори смяатам,че дянков дори и не подозира кви счетоводни трикове са намяткали ПФ и парите които се надява да прибере със съвем друга цел ще са поне 50% по малко от това ,което му се казва,че има там.........
        такъв цирк се задава,че ти е бедна фантазията.....и как го знам дянков къв е злобар,като разбере ,че няма да прибере сумата,която се нада да грабне,самао си представям кво размазване ще има на "управителите" и собствениците на ПФ.......

Коментар

браточка,ако знаете само кви клоуни сте,ако моа да се видите през МОИТЕ очи

формулата е проста:
          левъридж в налични пари минус марджин рикуаярмънт!
          Асене, по-голям форумен ПАЛЯЧО от тебе няма, ако само можеш да се видиш през очите на съфорумците. На всяко гърне мерудия...Ако мислиш, че някой ти се вързва на простотиите, дето ги ръсиш с повод и без повод, жестоко се лъжеш. Нали си имаше отделна тема, що не си знахарстваш там? Щото никой няма да ти погледне простотиите там... Клоуна1234 има нужда от публика...

Коментар

• понеже тренчев обясняваше как прехвърлянето на частни фондове в НОИ не било национализация, а митрева че не ставало дума за преразпределение а някакви други неща...

http://ime.bg/bg/articles/ako-vnasya...asyash-zatvor/

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              колеги,
              някой може ли да каже какъв е резулата ако примерно съм си внасял по 100 кинта месечно в ППФ в последните 10 години.

като се махнат таксите за управление - има ли въобще някаква положителна доходност?

10г = 12 000лв внесени (ако са по 100 кинта месечно)
              в момента колко са??

една проста сметка (без задълбаване по месеци) - 1200лв на година с дохоност 4% = за 10 години трябва да имаме 14407кинта или 20% отгоре на внесените пари.

В никакъв случай не оправдавам ББ с идеята да метне всичко в кюпа...НО ми е интересно въпросните СПЕЦИАЛИСТИ управляващи ППФ каква доходност са успели да докарат (разбира след като са си взели добри заплати за компетентното управление)

да не говорим, че в последните години лихва от 4% по годишен както ми е в сметката е нереално ниско.. реалните нива може да ги закръглим на 6-7%.

още повече, че бяхме свидетели на огромен балон на БФБ и ако ние аматъорите можахме да изкярим по нещо или да се набутаме... въпросът е какво направиха костюмарите от ПФ през това време.

Знам, че поста ми не е точно по темата, НО си мисля, че е добре и този въпрос да се повдигне. В момента Управляващите ПФ го играят големи профита прецакани от властта, но дали са големи профита...или прост чиновник ще се справи колкот тях??

успешен ден и не се нервете!
              Аз го смятах. Обаче от 01.07.2004г. от когато стартира изнасянето на информация за 1 дял от ПФ до 01.10.2010г.. Конкретно смятах за УПФ "Доверие". Ето данните, при месечна вноска - 100 лв.
              1. Общ брой вноски - 76.
              2. Общо внесени средства - 7 600 лв.
              3. Средства по портфейла към 01.10.2010г. - 8 088 лв.

Ако цената на 1 дял се вдигаше с един и същи процент всеки месец, то тези средства на портфейла щяха да се постигнат при месечен ръст на 1 дял в размер на 0,16% или годишен ръст на 1 дял от 1,93%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lamer777 Разгледай мнение
                Асене, браточка - аз съм ламер...абориген, та не ми е много ясно за да бъде ликвидноста МУ 104 % на учителския фонд, колко му е марджин рикуаярмънт-а ?
                Ще бъдеш ли така добър да го пресметнеш ?
                Предварително благодаря !
                глей са,аз не казах,че бат ти бойко е прав,казах,че не е,но му е простено,защото не е икономист.....
                пак да се повторя-не е простено на икономист ДА НЕ ЗАНЕ КВО Е 104% ликвидност.......
                идиота,който е с хиядата титли зад името си,много ми е инттересно като си е купувал апартамент със банков заем,колко ли по негови сметки е била ликвидността на кеша който той е дал
                тва е характерно за конете с капанци-сигурно 10 ки пъти е имал над 100% ликвидност,просто ограничения му мозък няма как да осмисли и пробие УНСС догматизма ,че повече от 100% ликвидност е НЕВЪЗМОЖНА.....
                Last edited by acen1975; 22.10.2010, 16:59.

Коментар

• Асенчо, ти на Любомир Христов не можеш да стъпиш и на малкия пръст.
                  И ако не си разбрал, това го казва за да ИРОНИЗИРА простотията и неразбирането на елементарни икономически данни на Бат Бойко.
                  Но все пак ти си форумния професор (единствен сигурно, който пише от САЩ или чужбина въобще) и всички други в тоя форум са завършили ВИФ или са ги събрали директно от Георги Кирков, та пускай от време на време по някоя формула да си записваме ние бедните. Пффф

Коментар

формулата е проста:
                    Асене, браточка - аз съм ламер...абориген, та не ми е много ясно за да бъде ликвидноста МУ 104 % на учителския фонд, колко му е марджин рикуаярмънт-а ?
                    Ще бъдеш ли така добър да го пресметнеш ?
                    Предварително благодаря !

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                      Виж какво казва Любомир Христов:
                      Любомир Христов е председател на Института на дипломираните финансови консултанти, а преди това е бил член на управителния съвет на БНБ и съветник на изпълнителния директор на Световната банка, представляващ България, и изпълнителен директор на Централния депозитар.

"Не мога да го коментирам, защото не разбирам какво означава 104% ликвидност. Такъв показател няма. Премиерът трябва да разясни какво е."

браточка,ако знаете само кви клоуни сте,ако моа да се видите през МОИТЕ очи,ще се чудиш като мен как БФБто е паднало само толкова малко........
                      бат ти бойко му е простено да обърква икономически термини,защото не е икономист по професия.....и не е нужно премиер на дадена държава да е икономист-за тва си има министър ОТДЕЛНО!
                      знаеш ли кво НЕ Е ПРОСТЕНО?
                      ами не моа "председател на Института на дипломираните финансови консултанти" ДА НЕ ЗНАЕ КВО Е 104% ЛИКВИДНОСТ! дори и на вас по форумите моа да ви простим,че не знаете,но ТОЯ С МНОГОТО ТИТЛИ ЗА ИМЕТО СИ....

формулата за ликвидност моа да я вземеш от всеки начинаещ трейдър,който е малко по далеч от БФБ (георги кирков)
                      та даже ще ти я кажа,че да му я предадеш на тоя абориген дето е:
                      "Любомир Христов е председател на Института на дипломираните финансови консултанти, а преди това е бил член на управителния съвет на БНБ и съветник на изпълнителния директор на Световната банка, представляващ България, и изпълнителен директор на Централния депозитар"

формулата е проста:
                      да си отвори аборигена една форекс сметка и да види не 104% ликвидност,.ами 2000% ликвидност.......
                      ама в тая държава,колко по титли имате толкоз по простеете,доказателства и факти постоянно и навсякъде!

Коментар

• Доста сносните 15 лв., а идеално работещ и супер ликвиден фонд че да е този

Похваленият учителски фонд изплаща значителните 15,66 лв. на учител на месец

http://www.investor.bg/news/article/107328/332.html
                        ~МЕЧО~

Коментар

• Похваленият учителски фонд изплаща значителните 15,66 лв. на учител на месец

http://www.investor.bg/news/article/107328/332.html

Според премиера Бойко Борисов учителският пенсионен фонд работи перфектно и има 104% ликвидност, но оказва се изплаща символична сума, спрямо планираните 50 лв. от пенсионните фондове

Коментар

• http://classic.cnbc.com/id/39793662

И Ройтерс пише по темата

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Ами нали затова комунизмът дойде на власт в Русия, та се прехвърли и тук? Нали за това Живков си царува безпроблемно 33 години?

Преди месец-два на разговорка с едни приятели един от тях (бивш офицер от ДС, Второ главно управление, но много свестен мъж) каза че в Шумен просто не е имало опозиция на властта, дисиденти. Та след 10 ноември 89-та партия СДС в Шумен е била създадена от "двама колеги". Точно така се изрази. Когато показах недоверие-потвърди. "Да, двама офицери от ДС създадоха партия местната организация на СДС".
                              За кво си говорим?

Ми е затва си говорим - че червени сини жълти и зелени са си един дол дренки.
                              Офицерите клатикуровци създали партия - ще създават, като не бачкат и се чудят по цял ден какво да правят.

Коментар

• Първоначално изпратено от slim Разгледай мнение
                                Беше ми смешно и на мен преди два дни като Му четох "откровенията" ,та го пейстнах в темата за бисери и вицове.
                                Сбъркал си темата!Това е за "Нови икономичеки теории" или "Бъдещи нобелисти"
                                Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Working...
                                X