IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ДО
    Г-Н СИМЕОН ДЯНКОВ
    ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ
    МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ
    ПРЕДСЕДАТЕЛ
    НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ
    ЗА ТРИСТРАННО СЪТРУДНИЧЕСТВО

КОПИЕ ДО
    Г-Н ТОТЮ МЛАДЕНОВ
    МИНИСТЪР НА ТРУДА
    И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

ОТНОСНО: Предложенията за изменение и допълнение на КСО

УВАЖАЕМИ Г-Н ДЯНКОВ,

Във връзка с обсъждането на внесения в НСТС на 22.10.2010 г. (петък) проект за изменение и допълнение на КСО в частта за средствата в професионалните пенсионни фондове (получен по електронен път в 16.43 часа в офисите на социалните партньори), представителните на национално равнище работодателски организации се нуждаят от допълнителна информация, въз основа на която могат да изработят обоснована позиция по проблема в качеството им на партньори в социалния диалог. Необходима ни е следната информация и анализи:

1. Становището и Предварителния доклад на мисията на МВФ в България със съответните препоръки;
    2. Правен анализ за съответствието на предложенията за изменение и допълнение на КСО с Конституцията на Република България, действащото законодателство и Европейската харта за основните права и свободи;
    3. Информация от КФН за структурата на инвестиционните портфейли на професионалните пенсионни фондове, както и Становище относно законосъобразността на извършваните до този момент действия от професионалните пенсионни фондове;
    4. Информация от НОИ относно: стратегията и механизмите за бъдещото управление на средствата от професионалните пенсионни фондове; финансови анализи и прогнозни разчети за предвижданата доходност, приходи по източници и разходи за следващите 10 години; данни за събраните вноски и разходваните средства за категорийните работници през отминалите 10 години; данни за събраните осигуровки за категорийните работници и служители 10 години преди създаването на професионалните пенсионни фондове.

5. Оценка на въздействието на предвижданите промени в КСО върху бизнес средата, включително върху капиталовите пазари и целия небанков финансов сектор;
    6. Механизми за формиране на пенсиите на категорийните осигурени;
    7. Структура на управление и разходи за издръжка на новия солидарен фонд и източник на тези средства;
    8. Анализ и прогнозни разчети на НАП относно събираемостта на осигурителните задължения, както и информация и анализ за средния осигурителен доход по браншове и основни предприятия.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДЯНКОВ,

Поисканите с настоящото писмо сведения и анализи представляват минимума необходима информация, която ще даде възможност на представителните на национално равнище работодателски организации да подготвят становище по предвижданите промени в КСО в частта за средствата в професионалните пенсионни фондове. С оглед вземането на обосновано решение по такъв крайъгълен за социално-икономическата среда въпрос, настояваме насроченото за 27.10.2010 г. от 9.00 часа заседание на НСТС да бъде отложено и да се свика отново по предвидения от Правилника за организацията и дейността на съветите за тристранно сътрудничество ред, след като ни бъдат предоставени необходимите анализи и информация.

ЗА АСОЦИАЦИЯ НА ИНДУСТРИАЛНИЯ КАПИТАЛ В БЪЛГАРИЯ:

.................................................. ............
    / Васил Велев/

ЗА БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА:

.................................................. ...........
    / Божидар Данев /

ЗА БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА:

.................................................. ...........
    / Цветан Симеонов/

ЗА БСЧП „ВЪЗРАЖДАНЕ”:

/ Ваня Тодорова /

ЗА КОНФЕДЕРАЦИЯ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ
    И ИНДУСТРИАЛЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

.................................................. .............
    / Евгений Иванов /

ЗА СЪЮЗ ЗА СТОПАНСКА ИНИЦИАТИВА:

/ Теодор Дечев /

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
      Аааа, не е равенство, защото иначе би било вярно правилото от " обратното " - ако 1круша+1 ябълка са равни на 2 плода,то би следвало,че 1портокал+1 банан = 1 круша + 1 ябълка! Ама не е, както сам написа.
      Общо взето, всичко се рамкира от " представите " ни за реалност и основополагащият я ред. Промяната само един параметър, променя всички връзки, а от там и реалността.
      За пример - зададениет въпрос за успоредните прави. При евклидова геометрия отговорът е един и той се основава на " плоската " реалност , но променим ли параметърът " плоска " на " сферична " / неевклидова геометрия / и реалността се променя като позволява повече от едно решения..........

С други думи, съм абсолютно съгласен с теб относно " точността "............

но не отговори на въпроса ми за " непознатото " и " непознаваемото "........
      И най вече извода е че.......... Във примера не става въопрос за чиста математика, математиката с числа и еднородни стойности за това е точна наука. Когато почнеш да събираш банани, портокали и тн., то ти използваш математически приоми (в случая действие събиране за други цели тс вече не е математика и можеш а си правиш безброй варяции и хипотези - примерно 1 чаша кисело мляко + една чаша вода = и чаша айрян, една кифла + 1 боза = закуска итн....

Коментар

• Какви синдикати какви пет лева?При мен синдикати няма и не може да има който иска синдикати отива при маймуняка Тренчев и тоя Пламен ли беше те да му плащат.Ще ми дойде някой у нас и ще ми казва какво да правя!!!!!!!!???????????И на който не му изнася отива да работи на друго място където има синдикати и се грижат за него.Синдикатите в България са си политически партии с партийни организации в някои предприятия и не ми е ясно защо частници ги търпят а не им покажат яка неокастрена дреновица.Какво работят Тренчев лидер на Путкатрепа и оня другия на Къ Ни Съ иБето?Кога са защитили?На кого вдигнаха заплатата пособриха условията на труд?Дай им на тях да плашат правителството.Тази сутрин Костов беше в Канал1 който има възможност да му гледа повторението по сателитния канал следобяд.Заслужава си

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
          Уникално нагли да , ама тъпи ,никога да не работиш нищо и да ти плащат заплата + осигуровки за това - извинявай не те са тъпите
          Но пък нагли и гнусни...!
          и МНОГО бездарни!

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън
            .... Пак ми се налага да те уча елементарни неща.
            Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
            Да добрият св.Нагъзаки ще го наЧУКва на балъците все по-ударно
            Май ти Петре, си пропуснал доста години учене на елементарни неща. Първите седем със сигурност. Егати задълбочените "анализи" дето праскаш...

Коментар

• [QUOTE=betz;1154942]съгласен съм, не са тъпи ..и си прибират членския внос.. и членуват в тристранки..и в двустранки ..и във всякакви странки .. и организират семинари у нас и се командироват по целия свят все едно светът свършва..хайде сега да познаем кой е тъп?? ..чувал съм от приятели че в подкрепа членския внос стигал даже и до 40 лв....че аз за булсатком плащам в пъти по-малко и много повече се развличам..и не вредя със сигурност на никого..а тези вредят на всички.. ама без изключение

Коментар

• А бе гледайте позитивно: може да окаже своеобразен български беилаут план. Пенсионните дружества ще набутат на НОИ заедно с ППФ-тата всичките си "токсични" активи срещу поемането от страна на НОИ на пасива да плаща на категорийните. А пък нека Митревата да "управлява" дяловете си при Божков, Банев и в "Кремиковци". Това естествено гарнирано със солидна порция ДЦК с изтичащ матуритет, които Дянков ще възможноста да си самоизкупи...

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
                  Уникално нагли да , ама тъпи ,никога да не работиш нищо и да ти плащат заплата + осигуровки за това - извинявай не те са тъпите
                  съгласен съм, не са тъпи ..и си прибират членския внос и членуват в тристранки и организират семинари и се командироват по целия свят..хайде сега да познаем кой е тъп?? ..чувал съм от приятели че в подкрепа членския внос стигал даже и до 40 лв....че аз за булсатком плащам в пъти по-малко и много повече ме развличат..а ме ЗАЩИТАВАТ

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    гледам референдум

синдикалистите са уникално тъпи и нагли парчета!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                      ...................
                      1круша + 1 ябълка = 2 плода
                      проблема е,че крушата и ябълката наистина са равни на два плода,НО 2 плода НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РАВНИ НА 1 круша и една ябълка.
                      ще ти го представя нагледно- 1портикал и един банан също са два плода!
                      и излиза математическия парадокс-
                      ако 1круша+1 ябълка са равни на 2 плода,то би следвало,че 1портокал+1 банан = 1 круша + 1 ябълка!
                      и тук ПРОПАДА целия фундамент на математиката- математиката е нищо повече от равенство-на тва се гради!

.............................

Аааа, не е равенство, защото иначе би било вярно правилото от " обратното " - ако 1круша+1 ябълка са равни на 2 плода,то би следвало,че 1портокал+1 банан = 1 круша + 1 ябълка! Ама не е, както сам написа.
                      Общо взето, всичко се рамкира от " представите " ни за реалност и основополагащият я ред. Промяната само един параметър, променя всички връзки, а от там и реалността.
                      За пример - зададениет въпрос за успоредните прави. При евклидова геометрия отговорът е един и той се основава на " плоската " реалност , но променим ли параметърът " плоска " на " сферична " / неевклидова геометрия / и реалността се променя като позволява повече от едно решения..........

С други думи, съм абсолютно съгласен с теб относно " точността "............

но не отговори на въпроса ми за " непознатото " и " непознаваемото "........

Коментар

• гледам референдум

синдикалистите са уникално тъпи и нагли парчета!
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• браво на мУдераторите!изтрихте ми темата за дянков, искров и лайното......та ми е интересно защо?натиск имаме от МФ или БНБ,или просто сте сметнали темата за БЕЗсмислена?

Коментар

• "Прозрачност без граници": България става все по-корумпирана

България става все по-корумпирана и показва, че все още не може да се справи с корупцията, въпреки че това е един от приоритетите на кабинета "Борисов". Липсата на цялостни реформи разочарова представителите на чуждия бизнес, а честите промени в законодателството не дават сигнали за стабилност.

Това са част от изводите в годишния доклад на международната организацията "Трансперънси интернешъл" ("Прозрачност без граници"), измерваща индекса за възприятие на корупцията в 178 държави. Според резултатите, представени във вторник от българския клон на организацията, през последната година България е продължила да влошава индекса си до 3.6 спрямо миналогодишния 3.8 (скалата е от 10 до 0, като най-високото равнище показва най-чиста от корупция среда, а 0 - сериозното й разпространение).

Страната остава трайно и под средното ниво на държавите в региона (около 4), а в Европейския съюз само Гърция я изпреварва по корумпираност. В световната класация пък е на 73-то място между Салвадор и Румъния.

"Новината не е добра. Това показва процес на стагнация за антикорупционни усилия", коментира Диана Ковачева, изпълнителен директор на "Трансперанси България". "В чужбина отчитат положително наличието на политическа воля за справяне с корупцията, но тази оценка отчита липсата на политически капацитет за това

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                              Ама ти толкоз дръпна ,че чак внуците на правнуците , на тукашните форумни аджамии ще ровят по кофите .....

Обаче верно и на тебе стажа ти много , а и осигуровките ти като на АБПФК
                              Ами трудех се много Татовото и затова осигуровките са ми таквиз големи
                              ама вече си ги дръпнах
                              ХА сега да видим какво ще ми национализират
                              тез национализации беха модерни в моите младини
                              и за да не ровят из кофите -то и без туй там не остана много
                              вземете че си ги дръпнете и вие
                              Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                                Я идете и си дръпнете париците от фонда ,като ТАТО ви
                                Ама ти толкоз дръпна ,че чак внуците на правнуците , на тукашните форумни аджамии ще ровят по кофите .....

Обаче верно и на тебе стажа ти много , а и осигуровките ти като на АБПФК
                                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Working...
                                X