IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
    Нещата изобщо няма да станат толкова бързо, каквото и да иска Дянков. Голям проблем ще е установяването на това кои хора ще имат право да се пенсионират през следващите 3 години. Там ще е голям батак. То и сега човек да иде в НОИ с всички документи за пенсиониране, не е ясно дали има необходимия стаж, пък какво остава от НОИ без документи да определят кой ще придобие право да се пенсионира и кой не през следващите 3 години.
    Няма нужда да се задълбава в такива пподробности и бюрокрация. Може просто да се преместят парите на хората които навършват пенсионна възраст през този период, лесно и бързо за изпълнение. Все пак имаме сано 2 месеца време за реакция до края на годината, че и по-малко дори за прехвърлянето и усвояването на тези пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от v.pavlov Разгледай мнение
      Лошото, че по време на пресконференцията Дянков казва, че иска 100 млн. на куп до края на годината да влязат в НОИ. Това лично го чух , по ТВ Европа.
      След прескоференцията всички отиват на разговори в МФ и след това няма достатъчно информация...какво са се разбрали, и дали са се разбрали.
      Нещата изобщо няма да станат толкова бързо, каквото и да иска Дянков. Голям проблем ще е установяването на това кои хора ще имат право да се пенсионират през следващите 3 години. Там ще е голям батак. То и сега човек да иде в НОИ с всички документи за пенсиониране, не е ясно дали има необходимия стаж, пък какво остава от НОИ без документи да определят кой ще придобие право да се пенсионира и кой не през следващите 3 години.

Коментар

Съществува вариант част от тези 100 млн.лв. (според мен ще са малко по-малко) да не бъдат прехвърляни от ППФ към НОИ, а просто НОИ да си ги прихване от трансфери, които трябва да прави към ППФ. Месечно тези трансфери са около 6 млн.лв.

Така че, в действителност ППФ е малко вероятно да продават акции на БФБ, като до подобна мярка ще се прибягва само в краен случай.

Аз лично не очаквам срив на борсата или ако има такъв големите губещи ще са продавачите

Лошото, че по време на пресконференцията Дянков казва, че иска 100 млн. на куп до края на годината да влязат в НОИ. Това лично го чух , по ТВ Европа.
        След прескоференцията всички отиват на разговори в МФ и след това няма достатъчно информация...какво са се разбрали, и дали са се разбрали.

Коментар

• Съществува вариант част от тези 100 млн.лв. (според мен ще са малко по-малко) да не бъдат прехвърляни от ППФ към НОИ, а просто НОИ да си ги прихване от трансфери, които трябва да прави към ППФ. Месечно тези трансфери са около 6 млн.лв.

Така че, в действителност ППФ е малко вероятно да продават акции на БФБ, като до подобна мярка ще се прибягва само в краен случай.

Аз лично не очаквам срив на борсата или ако има такъв големите губещи ще са продавачите

Коментар

• Щом са решили да приберат някакви пари в НОИ-ще го направят. Ама поне да го направят културно и да няма ощетени.
            За това да разкрият в НОИ отделна партида на всеки, на когото ще вземат парите от фонда и НОИ да му изплаща пенсия в две части. Едната част от държавата и другата част от личната партида.
            Ще се наложи преработка на софтуера и може би поправка в законите, ама така ще се защитят частните интереси.
            Извинявам се ако някой преди мен го е написал, ама постовете по темата са доста и не съм следил всички.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Кодекс за социално осигуряване

Ограничения при инвестирането
              Чл. 178. (Изм. - ДВ, бр. 8 от 2003 г., изм. и доп., бр. 67 от 2003 г., изм., бр. 38 от 2005 г., бр. 17 от 2006 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 2.06.2009 г.) Общата стойност на инвестициите на фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване във финансови инструменти, издадени от един емитент, с изключение на тези по чл. 176, ал. 1, т. 1, 7 и т. 11, букви "а" и "в" не може да надвишава 5 на сто от активите на фонда, като общата стойност на инвестираните средства на фонда във финансови инструменти, издадени от един емитент и свързаните с него лица, не може да надвишава 10 на сто от активите на фонда. Когато емитентът е банка, в ограничението по предходното изречение се включват и банковите депозити на фонда в тази банка, форуърдните валутни договори, договорите за лихвен суап, репо сделките и обратните репо сделки с нея.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 2.06.2009 г.) Не повече от 20 на сто от активите на фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване могат да бъдат инвестирани общо в ценни книжа по чл. 176, ал. 1, т. 2, т. 12, буква "в" и т. 13, буква "в".

(3) Не повече от 5 на сто от активите на фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване могат да бъдат инвестирани в ценни книжа по чл. 176, ал. 1, т. 3.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 2.06.2009 г.) Не повече от 15 на сто от активите на фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване могат да бъдат инвестирани общо в ценни книжа по чл. 176, ал. 1, т. 4, т. 12, буква "а" и т. 13, буква "а".

(5) (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 2.06.2009 г.) Не повече от 25 на сто от активите на фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване могат да бъдат инвестирани общо в банкови депозити по чл. 176, ал. 1, т. 5 и 15, като инвестициите в банкови депозити в една банка не могат да превишават 5 на сто от активите на фонда.

(6) Не повече от 30 на сто от активите на фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване могат да бъдат инвестирани в ипотечни облигации по чл. 176, ал. 1, т. 6.

(7) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 2.06.2009 г.) Не повече от 10 на сто от активите на фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване могат да бъдат инвестирани в ценни книжа по чл. 176, ал. 1, т. 7.

(8) (Предишна ал. 7, изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 2.06.2009 г.) Не повече от 25 на сто от активите на фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване могат да бъдат инвестирани общо в ценни книжа по чл. 176, ал. 1, т. 8, т. 12, буква "б" и т. 13, буква "б".

(9) (Предишна ал. 8, изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 2.06.2009 г.) Не повече от 5 на сто от активите на фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване могат да бъдат инвестирани в ценни книжа по чл. 176, ал. 1, т. 9.

(10) (Предишна ал. 9, изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 2.06.2009 г.) Не повече от 15 на сто от активите на фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване могат да бъдат инвестирани общо в ценни книжа по чл. 176, ал. 1, т. 10 и 14, като инвестициите в ценни книжа на колективни инвестиционни схеми, управлявани от едно и също управляващо дружество, не могат да превишават 5 на сто от активите на фонда.

(11) (Предишна ал. 10 - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 2.06.2009 г.) Не повече от 20 на сто от активите на фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване могат да бъдат деноминирани във валута, различна от лев и евро.

(12) (Предишна ал. 11, изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 2.06.2009 г.) Не повече от 5 на сто от активите на фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване могат да бъдат инвестирани в инвестиционни имоти по чл. 176, ал. 1, т. 16.

--------------------------------------------------------------------

Ще се наложи да се преструктурират портфейлите си ППФ, а това означава лошо , много лошо за борсата.
              Разбира се има и вариант, вчерашното решение изобщо да не бъде гласувано в НС, което е по- малко вероятно в предвид, че Атака са за национализация.

Коментар

• Импе, този "обновен" сайт на нищо не мяза. Още по-малко на сайт на Император. Стегни се малко де... Ако и човекозастраховките ти са такива - не е за приказка.Не знам, на мен не ми допада /може и да съм в грешка/, ама получаваш от мен едно голямо "ц"...

Коментар

• Първоначално изпратено от nabludatel63 Разгледай мнение
                  Национализацията е автогол за властта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=656020
                  Все едно е първият... Б.Б. гледа само да се подмазва на "неговите" си хора и избиратели, знаем кои са.

Апропо - чувствайте се поканени в обновеният ми сайт:

http://dimitar-nekov-kd.dir.bg/
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                    Ей - не слушате като ви се говори.Пак повтарям.
                    Информацията, която цитирате е към 30.06. - само за втората половина на 2010 постъпленията във фондовете от осигурителни вноски ще са за 35 млн..
                    Тъй де ама нали имат изисквания за мин. кеш.Няма да се размине без затваряне на позиции,така и активите на фондовете ще намалеят...абе голяма каша се задава.

"Бизнесът иска и оценка как промените ще се отразят върху капиталовия пазар и правен анализ дали те съответстват на Конституцията и Европейската харта за основните права и свободи. (24часа)"

А бизнесът много бързо клекна,фондовете и те.... остава само Овбутсмана да се обърне към КС,ама той нали е новоназначен от ГЕРБ...,а и той си има компромати.. само Президента ако направи нещо...

Коментар

• Ей - не слушате като ви се говори.Пак повтарям.
                      Информацията, която цитирате е към 30.06. - само за втората половина на 2010 постъпленията във фондовете от осигурителни вноски ще са за 35 млн..
                      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
                        "На срещата фондовете са уверили правителството, че разполагат с парите в брой, обясни по-късно финансовият министър Симеон Дянков. Според него става дума за малко над 100 млн. лв. Преди него обаче Петкова говореше, че от фондовете пари няма да се вадят, а НОИ ще вземе 100 млн. лв. от бъдещи постъпления в системата.

Точните актюерски разчети колко пари ще бъдат национализирани, колко работници засяга компромисът и кога точно ще се извърши прехвърлянето на парите трябва да бъдат направени от синдикатите, фондовете и експертите на финансовото министерство до понеделник. Този срок постави премиерът Бойко Борисов. Експертните сметки започнаха още вчера следобед на среща във финансовото министерство."
                        Най-вероятно ПФ просто не искат да се всява паника на пазара.

Коментар

• "На срещата фондовете са уверили правителството, че разполагат с парите в брой, обясни по-късно финансовият министър Симеон Дянков. Според него става дума за малко над 100 млн. лв. Преди него обаче Петкова говореше, че от фондовете пари няма да се вадят, а НОИ ще вземе 100 млн. лв. от бъдещи постъпления в системата.

Точните актюерски разчети колко пари ще бъдат национализирани, колко работници засяга компромисът и кога точно ще се извърши прехвърлянето на парите трябва да бъдат направени от синдикатите, фондовете и експертите на финансовото министерство до понеделник. Този срок постави премиерът Бойко Борисов. Експертните сметки започнаха още вчера следобед на среща във финансовото министерство."

Коментар

• Аз продължавам да си мисля, че ще вземе на босия цървулите...
                            Секирата на конст. съдии е наточена.
                            Само дето се задава една супер непредсказуемост на БФБ....Който рискува може и да ..?

Коментар

Аз ако съм ПФ ще гледам да набутам на Дянков повечко БГ акции, да му гледам сеира как ще кешира.
                              Че Дянков не е толкова глупав. Той ще ти вземе банковите влогове, дето според някои са "кеш".
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от nabludatel63 Разгледай мнение
                                Най- рано и най- бързо , приемането на тези поправки в КСО ще изискват поне 30 -40 дена. След това може и президента да го върне КСО, и тогава поне още 14 дена, ново гласуване в НС и след това започва процедура за КС. Но даже и да влезе в КС, не се спира неговото изпълнение / т. е работи се по новия КСО/, а КС се произнася по внесен казус след около 6 месеца.
                                ППФ определено са подвели Дянков , за да си запазят упр. на фонодвете. Те имат ограничение в % в какво могат да инвестират и не могат всичките налични пари да преведат в НОИ и да останат само в ДЦК , акции и облигации. Ще трябва да останат с налични пари според изискванията на КФН.Така, че разпродажбите са неизбежни, но да видим до колко ще падне пазара...
                                Аз ако съм ПФ ще гледам да набутам на Дянков повечко БГ акции, да му гледам сеира как ще кешира.

Коментар

Working...
                                X