Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
15% доходност при нисък риск на БФБ - възможно ли е?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНай-на края някой да удари едно рамо!
П.С. Кои са "Пушлякът и Развалината"
Хора, проумейте че всяко едно дружество от БФБ не е способно да гарантира че догодина ще го има - откъде накъде смятате че ще е способно да гарантира дивиденти хехехехе
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАлънов - ний, дето пазаруваме Софкоми, знаем, че такава печалба е не само възможна, но и ГАРАНТИРАНА.
И всичко друго, дето пазарувал преди около година, донесло ми ного над 15%.
Нисък риск? При този пазар почти всичко, без Пушлякът и Развалината е нискорисково.
П.С. Кои са "Пушлякът и Развалината"Last edited by tony1975; 06.09.2010, 11:46.
Коментар
-
Алънов - ний, дето пазаруваме Софкоми, знаем, че такава печалба е не само възможна, но и ГАРАНТИРАНА.
И всичко друго, дето пазарувал преди около година, донесло ми ного над 15%.
Нисък риск? При този пазар почти всичко, без Пушлякът и Развалината е нискорисково.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение15% доходност при нисък риск на БФБ - възможно ли е?
НЕ !
Не и към момента и настоящата конюнктура на пазара - силно меча(bearish).
Не и в условията на икономическа и финансова криза. Не и с това правителство. Не и при ръст на инфлацията и спад на потреблението при замразени доходи. Не и при ...............
Коментар
-
НЕ !
Не и към момента и настоящата конюнктура на пазара - силно меча(bearish).
Не и в условията на икономическа и финансова криза. Не и с това правителство. Не и при ръст на инфлацията и спад на потреблението при замразени доходи. Не и при ...............
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЯвно си от скоро тук иначе щеше да се сетиш! Под "гарантират" имам в предвид че акцията е привилегирована - което дава някакви макар и малки гаранции за получаването му.
"...(магазин, апартамент, кафе), но тогава ти движиш всичко, а тук си един пасивен участник..." - тук си прав, много прав, само че не е тайна че особенно в криза 9 от всеки 10 започнати бизнеса "угасват" до 5 години. Ето защо вместо да се боря в ниша където има мнооого по-опитни и големи от мен, по-добре да купя парче(акции) от бизнеса на голяма, печеливша и доказала се фирма(за което ще ми помогнат отчетите) и пасивно да гледам как генерират печалба и ме правят по-богат и щастлив.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнениеОк. Аз не знам за коя компания говориш, но 15% изглежда доста добре. Бих казал прекалено добре..Да, прав си, във всяка инвестиция има риск (магазин, апартамент, кафе), но тогава ти движиш всичко, а тук си един пасивен участник...
Както и да е, ако плащат 15%, явно имат проблем с кеша. Ако имат проблем с това явно риска не е за пренебрегване. А пък това, че те правят някакви гаранции е направо притеснително
"...(магазин, апартамент, кафе), но тогава ти движиш всичко, а тук си един пасивен участник..." - тук си прав, много прав, само че не е тайна че особенно в криза 9 от всеки 10 започнати бизнеса "угасват" до 5 години. Ето защо вместо да се боря в ниша където има мнооого по-опитни и големи от мен, по-добре да купя парче(акции) от бизнеса на голяма, печеливша и доказала се фирма(за което ще ми помогнат отчетите) и пасивно да гледам как генерират печалба и ме правят по-богат и щастлив.
Коментар
-
Ок. Аз не знам за коя компания говориш, но 15% изглежда доста добре. Бих казал прекалено добре..Да, прав си, във всяка инвестиция има риск (магазин, апартамент, кафе), но тогава ти движиш всичко, а тук си един пасивен участник...
Както и да е, ако плащат 15%, явно имат проблем с кеша. Ако имат проблем с това явно риска не е за пренебрегване. А пък това, че те правят някакви гаранции е направо притеснително
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеИма една компания, чийто акции притежавам и за това няма да я спомена, която гарантира че ако е на печалба ще ме прави по-богат с 15% от привилегированите й акции всяка година.
Коментар
-
Приемам, че щом имам възможността да покрия инвестицията си за 6(ако реинвестирам за 5)години чрез дивидент, то риска е значително по-малък.
За съжаление, като основна слабост във моето СV , трябва да посоча липсата на собствен бизнес. Тук сигурно доста ще ми се присмеят, но аз определям притежанието на акции с голяма дивидентна доходност, като моята алтернатива. И при тях, като при собствения бизнес имам голямо първоначално вложение - било то за закупуване на помещение за магазин или заведение. После с дивидентите от 15-17% мога да възвърна инвестицията си за 5-6години. Ама имало възможност за капиталова загуба, нима цената на магазина, който бих купил, в следствие на кризата не е с 25% по-ниска от тази на която съм го купил. Нима кафенето няма нужда от ремонт или освежаване(отново капиталова загуба).Last edited by tony1975; 04.09.2010, 23:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнениеДивидентната доходност не обезсилва капиталовите загуби, така че риск винаги има, а не е за пренебрегване и фактора ликвидност, защото може да се окаже, че печалбата трудно ще се осребри.
Коментар
-
Колеги искам мнението Ви за това, какви са вариантите да си осигурим 15% доходност при сравнително нисък риск на нашата мъничка БФБ?
Има една компания, чийто акции притежавам и за това няма да я спомена, която гарантира че ако е на печалба ще ме прави по-богат с 15% от привилегированите й акции всяка година.
Ето защо, ако имате желание споделете и други възможности, които съм пропуснал да видя. Благодаря в аванс!