IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

15% доходност при нисък риск на БФБ - възможно ли е?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от KFC1976 Разгледай мнение
    Малко да събудим хубавата тема.
    Да си призная неможах да достигна тези 15%
    Сигурно не си заложил на правилните коне правилната сума...
    Ма то не е толкоз просто де.

И защо трябва да гониш непременно тоя процент ?
    Поставил си си за цел нещо като минимална годишна доходност ?

Една идея от мене за 2013.
    Вземи си 50/50 Атера/ФПП дори и на сегашните нива ( или ако има спад скоро)
    Опитай се да шитнеш преди дивидента на 10-15-20% по високо по 1/3 до 1/2 от тях.
    Ако успееш - реинвестираната печалба + дивидента за останалите със сигурност ще ти докарат над 15%.
    А с малко повече късмет може и без да препродаваш да ги имаш тия % другата година. Успех.

Коментар

• Ами определено привилегированите акции се оказаха прекарване с изключение на ЕДНА!!! От там на татък тази година имаше приятни изненади в дивидента на СФТРД и МЕДИКА, БРЕФ, ЛАНД и ФПП - аз съм доволен - дивидента в портфейла ми е четирицифрен! За малък портфейл като моя е ОК!

Коментар

• В разгара на дивидентите

Малко да събудим хубавата тема.
        Да си призная неможах да достигна тези 15%

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          Колеги искам мнението Ви за това, какви са вариантите да си осигурим 15% доходност при сравнително нисък риск на нашата мъничка БФБ?

Има една компания, чийто акции притежавам и за това няма да я спомена, която гарантира че ако е на печалба ще ме прави по-богат с 15% от привилегированите й акции всяка година.

Ето защо, ако имате желание споделете и други възможности, които съм пропуснал да видя. Благодаря в аванс!

Хубаво, че в началото на годината не се набълбукан с нашенски шитове, както планирах. БФБ едва ли щи отлепи в следващите 5 или дори повече години и да купуваш сега, си е тото... Единственият плюс е, че си втори на редичката и все ще вземеш нещо и някога, ако се случи най- лошото...

Коментар

А, поради слаб интерес, аз спрях да я пиша. Какво да се прави - масовият нашенец колкото и да го яхат и прецакват, ще си вярва на "държавата", ще храни гъгнивите получовеци и ще работи докато пукне. Сигурно така му харесва, знам ли?
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Айде бе импе , Рая те изпревари!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение
                Интеркапитал Маркетс със сигурност. И имат още за продаване предполагам!
                Браво на тях, може да назначават хора с 3ти клас, със сигурност биха имали повече успехи Как ще оправдаят тази си постъпка, многооо ми е любопитно и името на човека, взел решението да се продава на такива нива??? Просто няма да я коментират, разбира се....... защото са "големи" ..... а и отговорникът най-вероятно е твърде високо, за да се занимава с форуми като този. Той е твърде компетенен и не бива да се принизява на нашето ниво
                Last edited by първи стъпки; 07.12.2011, 02:19.

Коментар

• LAND

Интеркапитал Маркетс със сигурност. И имат още за продаване предполагам!

Коментар

• Радвам се че темата започна да има развитие.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                      Точно това визирам Перфектна компания, а хората които продват ако са тези, с нашите пенсии трябва да отидат при едни хора с черни наметала /съдии имам предвид, да не стане многоо грубо/
                      Между другото, има ли някой инфо кой продава, че днес не бях пред компа?
                      Интеркапитал - каза някой

Коментар

• утре ако купя ще кажа, днес съм взел малко Као през бенча

Коментар

никакво осредняване, веднага се наредих при булленд-а
                          Точно това визирам Перфектна компания, а хората които продват ако са тези, с нашите пенсии трябва да отидат при едни хора с черни наметала /съдии имам предвид, да не стане многоо грубо/
                          Между другото, има ли някой инфо кой продава, че днес не бях пред компа?

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                            KFC, днес бе перфектен момент за влизане според мен в едната позиция. Най-вероятно това ще продължи да кажем до края на седмицата. Как ме е яд, че не влизам сега там, а и при някои други позиции. Сега трябва да осреднявам... и то доста
                            никакво осредняване, веднага се наредих при булленд-а

Коментар

• KFC, днес бе перфектен момент за влизане според мен в едната позиция. Най-вероятно това ще продължи да кажем до края на седмицата. Как ме е яд, че не влизам сега там, а и при някои други позиции. Сега трябва да осреднявам... и то доста

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
                                @tony1975 за тези АД-та за които пишеш, къде мога да видя колко налични пари имат, колко дълг имат, колко плащат лихва по дълга(ако имат)?
                                ами...... в отчета бе приятелю!!!
                                питай конкретно

Коментар

Working...
                                X