Благодаря за светкавичния отговор.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купуване на акции
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от JR-Fire Разгледай мнениеТемата е старичка, все се надявам някои да ми отговори на следния въпрос: При разпределяне на дивидент от обикновени (публични) акции (на БФБ), трябва ли да се ходи в съответното дружество да си търсиш дивидента сам? Или както е по света дивидента си го получаваш от ИП по сметката автоматично, когато бъде разпределен?
Благодаря,
JRМнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Стара тема, но все пак да попитам за дивидентите...
Темата е старичка, все се надявам някои да ми отговори на следния въпрос: При разпределяне на дивидент от обикновени (публични) акции (на БФБ), трябва ли да се ходи в съответното дружество да си търсиш дивидента сам? Или както е по света дивидента си го получаваш от ИП по сметката автоматично, когато бъде разпределен?
Благодаря,
JR
Коментар
-
Банкови кредити онлайн
Уеб базиран софтуер за избор на банков потребителски, ипотечен или жилищен кредит, както и на средносрочни и дългосрочни банкови депозити. Отворена директна връзка с банките за допълнително договаряне. Напълно безплатен. www.credico.inCredico.in - онлайн платформа за банкови кредити. Договорете си условията сами. Напълно безплатно!
Коментар
-
Действително има такова нещо "реална доставка".
Първоначално изпратено от Моите пари бгКазано с други думи акциите с реална доставка са тези, които са придобити под формата на инвестиране, с поръчка за покупка и регистрирани на Ваше име в съответния депозитар. Тези без реална доставка на практика са същите акции (няма обособен самостоятелен вид), но с тази разлика, че каквото и да купувате и продавате, то ще бъде записвано само като стойност, но не и като собственост. Това е марджин търговията.
Част от договора за търговия с един популярен инвестиционен посредник:
Първоначално изпратено от ДОГОВОР ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО СИСТЕМИ ЗА ТЪРГОВИЯ С ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ФИНАНСОВИ ПАЗАРИ3. Сделките, предмет на този договор, се извършват безкасово, без реална доставка на закупените или продадени активи, единствено през сметките на Клиента при Елана Трейдинг.Last edited by ivan80; 12.01.2011, 21:21.
Коментар
-
Отново ви благодаря на всички за съветите и помощта. Още един въпрос ми изникна: има ли някой брокер, с който мога да сключа договор изцяло онлайн (без електронен подпис) или по пощата, но без нотариално заверена декларация за подпис или други документи?
Също така има ли брокер без минимум за депозит по сметка, т.е. да започна с каквато сума пожелая?
Благодаря предварително
Коментар
-
Първоначално изпратено от free1969 Разгледай мнениенапротив от тези в скобите можеш да направиш удара.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от free1969 Разгледай мнениенапротив от тези в скобите можеш да направиш удара.....
А ако търси такова животно, съм сагласен да му продам 20% !!!!!!! от действащо непублично АД за тези пари и да се бори...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеС 50 лв не си струва да се пробваш на борсата - комисионната на брокера е мин 8лв и сделката става губеща по принцип.
С 600 лв , разделени на 2 по 300лв се пробвай - според мен не можеш да загубиш ( само да не купиш Кремиковци, Химко или Полимери....)Чети и обикаляй по темите.
късметhttp://selfielifes.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от rako Разгледай мнениеБлагодаря
Друго, което ме интересува, е как да закупя акция/акции на компания, предлагаща дивиденти за акционерите?
Коментар
Коментар