IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данни за икономиката на България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами,ако имаме капиталов пазар второ,трето тримесечие,би трябвало да отразят предварително тия положителни нагласи и тенденции.

не е препоръка....

Коментар

• Ами,ако имаме капиталов пазар второ трето тримесечие,би трябвало да отразят предварително тия положителни нагласи и тенденции.

не е препоръка....

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
        Ernst & Young очаква 1% спад на БВП на България за 2010, 3,6% ръст за 2011
        http://www.investor.bg/news/article/101685/85.html
        #
        Държавната прогноза за БВП за 2010 г. още е за ръст от 1%
        http://www.investor.bg/news/article/101024/332.html
        Ако са реални последните две тримесечия,би трябвало да бъде отразено в цените. Това е.
        Нормално е чуждите анализатори да са по-скептични и песимисти за нас. Итересното е че не само правителството, а и БНБ и работодателските организации предвиждат поне лек ръст тази година.
        Те чуждите колко пъти ни отписваха борда, колко пъти ни фалирваха и пр. мрачни прогнози. Рубинито и той големия капацитет, чак до малка България опря да прогнозира крах. Е, не се случва засега, но никой няма да се извини публично за излишната паника.
        Малко хора вярват че износа може да ни издърпа. Какво сме били изнасяли чак толкова, ама то нищо не сме произвеждали... Ще постна това дето писах в блога на Ангелов по темата, че да не се повтарям излишно:
        Някой беше се изцепил че износа е нисък и със 100% да расте е нищо!!! Момче, нужно е повечко да се образоваш! Само за Април износа ни е 2,2 млрд. лв. или към 3-3,5% от БВП. Я го умножи по 12 месеца. Излиза че само априлския ръст на НЕТНИЯ износ (защото вноса расте с много по-ниско темпо) добява към БВП близо 1% пункт!

Коментар

• Мола е място за убиване на няколко часа. Няма човек какво да прави, не му се кисне вкъщи и се вдигне да пообиколи някой мол. И между другото все вземе да си купи нещо, гледа някой филм, хапне.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
            Другия път в мола почваш да броиш пликовете, а не хората.

Аз съм го правил това упражнение на 10 човека средно само 1 пазарува.

На 50 човека около 1 с повече от един плик.
            Преди си пазарувах книги от славейков, но напоследък като ходим с жена ми в мола на стамболийски си пазарувам от книжарницата на сиела

за търговците глобализацията е голям бич .. две мнения по въпроса няма.

успех
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
              Точно. Овцете още се купчат по молове, но там е залязващо слънце. Никой с малко мозък в главата няма да хукне да бие 5-10 км за да си купи нещо което го има под носа му. Хората са все още любопитни, но интереса минава и заминава за няколко години. Дори в момента магазините там нямат работа и реват от високи наеми, а след 5 години повечето молове няма да са нищо повече от квартални базари пълни със скучаещи и чоплещи семки продавачки. Разстоянието е основен фактор, както и етажите. Хората по принцип ги мързи да се качват дори с ескалатор. И най-вече защо човек да ходи до МОЛ като може да си купи същите неща от много по-близък магазин. И какво е в същност един МОЛ?! Нищо повече от един базар, от същите които имаше в 90 те години и бяха на мода, но много по-голямо. След като малките не оцеляваха от тогава до днес на 80 % какво остава за тия динозаври с чудовищни разходи и наеми.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• http://evertiq.de/news/8071
                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                  Може и да си прав, а може и да не си. На мен жена ми е с такъв дребен бизнес (книжарници) и също има поглед. Най-големите поражения и нанесоха не разните кризи (сегашната, Виденовата и т.н.) а "големите", които бавно избутват "малките". Всеки нов мол с книжарница в него удря поредния шамар. Та твоето мнение ще го взема предвид само ако държиш магазин в мол. Ако си с някое малко магазинче, някъде по центъра - по-добре да търсиш виновника сред моловете, а не кризата.

Коментар

• 1 млрд. лв. се очакват от износа на зърно

24 юни 2010 14:52

Близо 1 млрд. лева се очакват от износа на зърнени култури от тазгодишната реколта. Това е съобщил министърът на земеделието Мирослав Найденов след откриване на жътвата край гр. Бяла Слатина, информират от ресорното ведомство.

Тези средства се очакват да влязат в страната след продажбата на около 2 млн. тона пшеница на външните пазари и над 1 млн. тона от продажбата на ечемик, царевица и други зърнени култури. Очакваната реколта от пшеница е между 3.6 и 3.9 млн. тона, от които се очаква да бъдат изнесени 2 млн. тона. Само от експорта на житото се очакват над 200 млн. евро.

Министър Найденов е обявил, че има интерес за покупка на зърно от Израел, Катар и Кувейт, информират още от ресорното министерство.

Министърът е съобщил, че земеделската техника за жътвената кампания в цялата страна е в пълна готовност, според проверка на Контролно-техническата инспекция, като обновената техника е 3.2%.

Найденов е обявил, че започва работа за въвеждането на Български държавен стандарт и при хлебните изделия с Българската асоциация на хранителната и питейната индустрия. Това ще се случи след като се въведат такива изисквания при млечните и месни продукти, допълват още от земеделското министерство.
                    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Поздравления на Батя за темата! Най-накрая нещо смислено, като гледам засега не са я оклепали.

Коментар

• Ernst & Young очаква 1% спад на БВП на България за 2010, 3,6% ръст за 2011

http://www.investor.bg/news/article/101685/85.html

#

Държавната прогноза за БВП за 2010 г. още е за ръст от 1%

http://www.investor.bg/news/article/101024/332.html

Ако са реални последните две тримесечия,би трябвало да бъде отразено в цените. Това е.

Коментар

Може и да си прав, а може и да не си. На мен жена ми е с такъв дребен бизнес (книжарници) и също има поглед. Най-големите поражения и нанесоха не разните кризи (сегашната, Виденовата и т.н.) а "големите", които бавно избутват "малките". Всеки нов мол с книжарница в него удря поредния шамар. Та твоето мнение ще го взема предвид само ако държиш магазин в мол. Ако си с някое малко магазинче, някъде по центъра - по-добре да търсиш виновника сред моловете, а не кризата.
                          Книжарниците са 100% обречени в този си вид. Книга на хартия ще има само в музеите след няколко години. Дълга е темата, но едва ли си на друго мнение. Освен това по време на криза хората режат най-лесно разходите за неща, без които могат.

Коментар

• Нови рекордни нива на чужди инвестиции - 2013-2016 г.
                            24.06.2010 13:50

Според новия шеф на Агенцията за инвестии трябва да се толерират инвестиции в сектори, които създават продукти с висока добавена стойност, като промишленост, IT-услуги Според оптимистичен вариант на развитие на Източна Европа, може да се очаква България да достигне равнищата на преки чуждестранни инвестиции от пиковите за страната 2007 - 2008 г. през 2013 г., а според реалистичен вариант - през 2016 г.

Това прогнозира новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов на среща за конкурентните предимства на България като инвестиционна дестинация.

Той аргументира прогнозите си с доклад на "ПрайсуотърхаусКупърс", според който за периода 2003 - 2008 г. размерът на преките чуждестранни инвестиции в региона на Източна Европа се е увеличил пет пъти.

През 2003 г. инвестициите в региона са били около 30 млрд. долара, а през 2008 г. те достигат до около 150 млрд. долара, от които повечето са били в Русия.

След това само за една година, заради кризата, спадът е с около 50%.

още по темата

Плевнелиев: Няма да има "златен дъжд" от инвестиции
                            47 | 20992
                            Дянков: Повече инвестиции в "зелена" България
                            24 | 6891
                            Според оптимистичния вариант на развитие, посочен в доклада, регионът на Източна Европа през 2013 г. ще възстанови инвестиционното ниво от 2008 г., а според реалистичния вариант това ще се случи през 2016 г.

За България най-силната година беше 2007 г., когато инвестициите възлизаха на 9 млрд. евро, и 2008 г. - 6 млрд. евро.

Ако тези прогнози се сбъднат, би трябвало в този период да се очаква възстановяване на рекордните за страната стойности на инвестиции от периода 2007 - 2008 г., каза изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции.

Той заяви, че амбицията на агенцията занапред е

да се толерират инвестиции в сектори, които създават продукти с висока добавена стойност,

като промишленост, IT-услуги.

Очаква се до 7 юли правителството да одобри предложенията за промени в правилника за прилагане на Закона за насърчаване на чуждестранни инвестиции, които предвиждат облекчения за инвеститорите.

Шефът на агенцията посочи, че през тази година инвестициите в традиционно атрактивните за вложители сектори в страната - финанси, строителство и търговия, намаляват и припомни, че през 2009 г. само в търговията чуждестранните вложения са намалели шест пъти.

Стефанов посочи обаче, че тези сектори ще продължат да имат сериозно влияние в общия състав на преките инвестиции в страната, но не със същата тежест, както през последните три години, когато трите сектора са формирали над 70% от всички инвестиции.

Реалистичният дял, който тези сегменти на икономиката биха заемали занапред е около 35 - 40%. Тази година, за периода януари - март, инвестициите в сферата на недвижимите имоти възлизат на около 45 млн. евро.

Коментар

Само ще ти кажа че в моловете не се предлага такъв вид стока която продавам аз,макар и двата вида да се наричат-ОБЛЕКЛА!
                              Отделно ,да не смяташ ,че не ходя по моловете за да видя как върви търговията там!!
                              Няма да коментирам наемите там,разходи и т.п.,само виж какво се купува и кой купува!!
                              И незнам някой от центъра да тича до книжарницата в мола,защото е по евтино и по качествено там.Но това е лично мое мнение.
                              Last edited by slavkovrr; 24.06.2010, 14:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от slavkovrr Разгледай мнение
                                Баце,аз съм от реалния бизнес ,макар и дребен.
                                Търгувам от 20 години с облекла,ама такова нещо, никога не е било!Дори и при Виденов,пак повече се купуваше!!
                                Да не говоря за производителите.Дори и тези с ишлемето, едвам кретат!!Няма поръчки!
                                А клиентите в магазина,гледат като бити с мокър парцал!
                                Най-лошото е ,че не се забелязва дори и застой,а все по надолу отиват нещата!
                                Виж сега, за някои хора т.н. криза продължава с десетилетия та чак до кончината. Икономиката се променя и трябва ти да се адаптираш към нея. "Тези с ишлемето" винаги са кретали, кретат и ще продължават да кретат, докато изкретат и си намерят нова работа. Това е бъдещето и трябва да се приеме. Малките магазинчета в по-голямата си част също са обречени на вечна криза. Дрехи, храна, битови стоки и т.н. все по-честно ще се купуват от големите вериги. Такива с малки магазини, които не желаят да приемат фактите ще гледат още дълго като "бити с мокър парцал".

Коментар

Working...
                                X