IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данни за икономиката на България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
    Олее направо съм потресен от простотията на платените писачи. И до кога така бе комсомолци на черното ще викаме бяло?
    Аз щото си купих кола преди два месеца на половин цена опреди кризата - тука от България я купих, разправят че и имотите били паднали.
    Ами айде като сте големи разбирачи и ви е скъпо - направете вие фитнес и взимайте скъпо, може и да пробвате да продавате домати по 3 и 40. А тва за бирата от 8 кинта е направо велико. Аз пък отивам в един магазин и там бирата 1 левче. Цените до скоро буквално падаха пред очите ми - е сега вече не е така - понеже хората почнаха да пазарят, което някак си не се връзва с твърденията на платените писачи разбира се.
    Между другото Джей какво стана с теорията ти дето политиците искали да вземат апартаментите на хората - взеха ли ги или не?
    И в половината свят като падаха цените на имотите и там ли политиците искат да вземат апартаментите на хората?
    И как така политиците искат да вземат апартаментите пък Дянков направи така че лихвите паднаха?
    От написаното, вярно е само това, че цената на фитнеса и бирата в модното клубче нямат голямо значение )
    А доколкото цената на автомобила не играе в определянето на жизнено необходимите стоки, съответно няма влияние за измерването на инфлацията, това че е паднала с 50 % е също повод за сериозен размисъл в няколко посоки.Например, с какви норми на печалба са работили фирмите преди, но по-важният е - за какво говори това - свито потребление и опит за оцеляване на бизнеса...
    И с теорията на Джей(не е само негова) така.Прав си, но донякъде - тя наистина не се затваря само в българските граници... И целта не е купчината тухли и желязо...
    Докато си пиеш биричкта от 1 лев от магазина--това малко ли е магазин?!, можеш да помислиш
    Хайде, приятен ден )

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
      т след като бяха орязани много и всякакви държавни разходи безработицата се увеличи както и БВП падна . .
      Аз мислих че Дянков е раздул бюджета път той бил свил разходите? Я се разберете там в партиината централа да излезете с единни обвинения че така си противоречите

Коментар

• Олее направо съм потресен от простотията на платените писачи. И до кога така бе комсомолци на черното ще викаме бяло?
        Аз щото си купих кола преди два месеца на половин цена опреди кризата - тука от България я купих, разправят че и имотите били паднали.
        Ами айде като сте големи разбирачи и ви е скъпо - направете вие фитнес и взимайте скъпо, може и да пробвате да продавате домати по 3 и 40. А тва за бирата от 8 кинта е направо велико. Аз пък отивам в един магазин и там бирата 1 левче. Цените до скоро буквално падаха пред очите ми - е сега вече не е така - понеже хората почнаха да пазарят, което някак си не се връзва с твърденията на платените писачи разбира се.
        Между другото Джей какво стана с теорията ти дето политиците искали да вземат апартаментите на хората - взеха ли ги или не?
        И в половината свят като падаха цените на имотите и там ли политиците искат да вземат апартаментите на хората?
        И как така политиците искат да вземат апартаментите пък Дянков направи така че лихвите паднаха?

Коментар

• Вчера по радиото казаха, че Полша за една седмица е продала чрез фондовата си борса активи на стойност три милиарда евро.
          А ние колко активи до сега продадохме чрез фондовата борса? Май кръгло zero.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Да си ме чул да казвам нещо за дефлация? Никога не съм, пък и ние в България никога не сме имали такава в икономиката си. Напротив, казвам съм, че заради тъпите ти алчни шефове от предишното и от сегашното правителство имаме инфлация*, което се нарича в условия на криза в каквато сме затънали до шия стагфлация.

Цитат, какво е това ако не си чувал:
            Причини за стагфлацията са монополна политика, поддържаща високи нива на цените в периоди на криза, а също и антикризисни мероприятия, провеждани от правителствата, например държавни покупки и регилируем ръст на цените.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...86%D0%B8%D1%8F

Има ли стагфлация, няма как в икономиката да има растеж. Няма такъв случай в световната история, освен ако вие не създавате някакво ново икономическо балканско чудо невиждано до сега във вселената. При дефлация е имало случаи на растеж на икономиките на държави и то не един, но при стагфлация никога!

Значи някой много здраво лъже и това не съм аз или колегите изказали се тук.

* Импулс за нея още тази и миналата година ни дават;
            Картелите във вноса на хранителни продукти (Брюксел килограм домати - 1.40 лв., във Варна 3.40 лв. Атина - килограм свински пържоли 5 лв., във Варна 8.50 лв. и т.н.), умъртвеното българско производство което е натоварено с разходи нетипични за тези на запад и съседите ни, високите цени на газ, електроенергия, горива, акцизи, такси, вноски което е причина за намалените на индустриалното и селскостопанското ни производство с над 30 % (В България вече почти няма оранжерии например, а много заводите не работят заради високите двойно повече в сравнение с Германия цени на газ). За 2011, заради влошаване на производството на храни в България, качването на данъци и цени на горива инфлацията ще нарасне драстично още в първите месеци на годината.
            Към чисто вътрешните фактори ще се добавят и външни такива като, покачване на цените на храните в световен мащаб. Все пак вътрешните фактори натежават, предвид, че страна като България с плодородната си земя е докарана до състояние да внася картофи от страна като Египет (пустинята) говори, че положението тук е повече от зле.
            Силно негативно е и отлагането ни за неопределено време влизане в еврозоната, заради инфлация и непрозрачния бюджет на държавата. http://borsi.blog.bg/biznes/2010/11/...ca-viso.631230

Най-малко - ако нещата бяха добре и вие не лъжехте, то от 2011 година щяхме да влезем в еврозоната. Ние обаче не влизаме. Факт.
            точно така- България поне от 1 год и половина се намира в стагфлация . безрабтоицата се увеличава има и инфлация , а БВП е надолу - класически пример за стагфлация . след като бяха орязани много и всякакви държавни разходи безработицата се увеличи както и БВП падна . Инфлацията е и аз не мога да си обясна по друг начин освен както колегата - с монополни и олигиполни ценови структури създадени от големите играчи не без любезната помощ на политиците .
            цените буквално растат пред очите ми - вчера отивам на фитнес за 1ви път от 2-3 месеца - бам 20 %-тно увеличение на картата. снощи отивам в едно заведение и бам 8 кинта за бира - извинете ама в Лондон съм пил за 3 лири ... пълен смях
            В нормалните държави когато дойде криза цените падат обикновено в БГ се увеличават . наистина сме уникална държава. имайте предвид ,че инфлацията пряко влияе върху обедняването на населението - невидимият данък. лошото при нас е ,че тя не е породена от печатане на пари или нещо от сорта а от съвсем други неиконмически фактори .
            Last edited by all_trader; 13.11.2010, 10:55.

Коментар

• Много малки тия черните букви. Ако може да се вдигне още шрифта, че да са по-убедителни.

Коментар

• Първоначално изпратено от дългосрочен Разгледай мнение
                КОЛКОТО И ДА ДИСКУТИРАТЕ, ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ДАННИ СА ПОВЕЧЕ ОТ ЛОШИ. СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА НЯМА ДА ИМА, А НИ ЧАКАТ И ПО ЛОШИ ТРИМЕСЕЧИЯ.
                така така, най-после някой да вземе да казва истината, от 21 години все тази приказка се оказва все вярна

Коментар

• КОЛКОТО И ДА ДИСКУТИРАТЕ, ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ДАННИ СА ПОВЕЧЕ ОТ ЛОШИ. СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА НЯМА ДА ИМА, А НИ ЧАКАТ И ПО ЛОШИ ТРИМЕСЕЧИЯ.

Коментар

• Не знам дали данните за икономиката на България са верни или не. Ама борсата определено не им вярва. Борсата се обнадежди миналата година август и септември. После ...
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                      .. във Варшавския Договор членувахме с разпасана армия ( чийто отделни бойни единици не можеха да напуснат портала на автопарка и за 2 часа след бойна тревога..
                      Недей така Не знам къде си бил.. При нас за 30 минути стигахме турската граница и след 1 час се бяхме окопали и от окопите си викахме с турчолята (как е аркадаш, копаш ли и ти? ) На едно армейско учени в Украйна казаците си глътнаха езика дишаха ни само праха, а като боеспособност може би само поляците (шапка им свалям) и швабите (източно германците) ни минаваха и то пак не във всичко. (Стреляхме по точно от швабите например и ги накарахме да се пукнат от яд Пустия немец обаче, след цял ден на полето и по баирите с лъснати ботуши и закопчан до горе и при 30 градуса (не знам как го правиха) докато ние опушени като кюмюрджии, разгърдени като тъмни балкански субекти бяхме като "Армията на Бранкалеоне" - имаше на времето такъв филм
                      Last edited by Jay Gould; 12.11.2010, 14:32.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

- ако нещата бяха добре и вие не лъжехте, то от 2011 година щяхме да влезем в еврозоната. Ние обаче не влизаме. Факт.
                        Що бе Джей ? Още догодина сме в еврозоната ( разбира се ако тя не се бъгне дотогава , но ако оцелее , ние ще направим и невъзможното да я сринем ) .

Веднага ще си обоснова и оптимизма :

1) Член на НАТО станахме без армия

2) В ЕСъ пък ни "приеха " без икономика

Всичко на пръв поглед изглежда идеално , но ....всъщност си е една примитивна колонизация ( с последваща асимилация ) от португалско -- испански тип от епохата на Великите Географски Открития . А там резултите ги има във всеки оръфан учебник по история за 5 клас

Но заради коректността трябва да припомним ,че :

1) В СИВ бяхме с некво примитивно стоково стопанство , основано на натуралната размяна ( терминът по онова време беше "братска взаимопомощ )

2) А във Варшавския Договор членувахме с разпасана армия ( чийто отделни бойни единици не можеха да напуснат портала на автопарка и за 2 часа след бойна тревога ) , но все пак ....армия

Абе Кукуруза ( Никита Хрушчов ) не ни взе за 16 -та република , но сегашните евро-чиновници като нищо ще ни излашкат към еврозоната
                        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• И малко за самата дефлация - Не дефлацията е лоша, лоша е изкуствената борба с нея, защото води до неприятности. Винаги. Тя е само начин цените да стигнат реални стойности в икономическата цикличност. Англия в процеса на най-големия си икономически бум е била около 200 години в процес на плавно спадащи цени. Е, това не и е пречило. Давам пример с нея защото е най-дългия срок, но ако искаш погледни Швеция в един период от близките десетилетия или друга страна.

................

Алонсо един ден скоро в личен разговор много простичко и лесно обясни някой неща в България.
                          Стана дума за горива и той каза следното;
                          "Те смятат, че качвайки цените на горивата (ставаше дума за монопола в страната и за качените отново акцизи), ще влезе повече ДДС и данъци. Това обаче няма как да стане.
                          Ако до сега си зареждал резервоара на колата си за 50 лева месечно, то заради кризата я зареждаш с 40 лева на месец. Качвайки цените те не те връщат на 50 лева, или на 60 както те си мислят, защото ти нямаш пари (иначе щеше да си зареждаш пак за 50), а пак в най-добрия случай за 40 лева, защото имаш толкова. Зареждаш по-малко гориво, за същите пари, което значи, че с това гориво ще си свършиш по-малко работа, което пък значи, че от други пера ще влязат по-малко данъци."

Общо взето ставаше дума само за гориво, но става дума и за всичко и човек наистина трябва да е живял на Марс и никога да не е правил не само бизнес, а и просто сметки, за да не са му ясни тези неща.
                          Навсякъде в света цените паднаха, само тук не (посочил съм причините) и сега сърбаме попарата на това.
                          Last edited by Jay Gould; 12.11.2010, 14:15.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

..
                            Да си ме чул да казвам нещо за дефлация? Никога не съм, пък и ние в България никога не сме имали такава в икономиката си. Напротив, казвам съм, че заради тъпите ти алчни шефове от предишното и от сегашното правителство имаме инфлация*, което се нарича в условия на криза в каквато сме затънали до шия стагфлация.

Цитат, какво е това ако не си чувал:
                            Причини за стагфлацията са монополна политика, поддържаща високи нива на цените в периоди на криза, а също и антикризисни мероприятия, провеждани от правителствата, например държавни покупки и регилируем ръст на цените.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...86%D0%B8%D1%8F

Има ли стагфлация, няма как в икономиката да има растеж. Няма такъв случай в световната история, освен ако вие не създавате някакво ново икономическо балканско чудо невиждано до сега във вселената. При дефлация е имало случаи на растеж на икономиките на държави и то не един, но при стагфлация никога!

Значи някой много здраво лъже и това не съм аз или колегите изказали се тук.

* Импулс за нея още тази и миналата година ни дават;
                            Картелите във вноса на хранителни продукти (Брюксел килограм домати - 1.40 лв., във Варна 3.40 лв. Атина - килограм свински пържоли 5 лв., във Варна 8.50 лв. и т.н.), умъртвеното българско производство което е натоварено с разходи нетипични за тези на запад и съседите ни, високите цени на газ, електроенергия, горива, акцизи, такси, вноски което е причина за намалените на индустриалното и селскостопанското ни производство с над 30 % (В България вече почти няма оранжерии например, а много заводите не работят заради високите двойно повече в сравнение с Германия цени на газ). За 2011, заради влошаване на производството на храни в България, качването на данъци и цени на горива инфлацията ще нарасне драстично още в първите месеци на годината.
                            Към чисто вътрешните фактори ще се добавят и външни такива като, покачване на цените на храните в световен мащаб. Все пак вътрешните фактори натежават, предвид, че страна като България с плодородната си земя е докарана до състояние да внася картофи от страна като Египет (пустинята) говори, че положението тук е повече от зле.
                            Силно негативно е и отлагането ни за неопределено време влизане в еврозоната, заради инфлация и непрозрачния бюджет на държавата. http://borsi.blog.bg/biznes/2010/11/...ca-viso.631230

Най-малко - ако нещата бяха добре и вие не лъжехте, то от 2011 година щяхме да влезем в еврозоната. Ние обаче не влизаме. Факт.
                            Last edited by Jay Gould; 12.11.2010, 13:54.

Коментар

Разбира се. Живеем в България не в Швеция. Известно е на всички, че държавната ни администрация, институциите, политиците ни и платени драскачи като теб, които се прехранват с близане на задници, лъжат като разпрани.
                              Виж сега ясно се вижда кой е платения писач - ти. До вчера такива като тебе ревяха че имало дефлация и всичко се сривало - е сега не се ли радвате на инфлацията? Или вече от плюене се обърка кое е положително и кое не? Та ти даже не знаеш как се изчислява БВП ама си тръгнал блог да пишеш и да се изяваваш като критик по форумите.
                              Те че лъжат политиците - лъжат, ама и тебе не те слуша главата. Та да те питам пак - как реши че за БВП лъжат пък за инфлацията не лъжат?

Коментар

Значи ако ти кажат, че безработицата расте или инфлацията расте веднага приемаш това безрезервно а ако е нещо положително - то не може да бъде - има измама.
                                Разбира се. Живеем в България не в Швеция. Известно е на всички, че държавната ни администрация, институциите, политиците ни и платени драскачи като теб, които се прехранват с близане на задници, лъжат като разпрани. Ако ви слуша и ви вярва човек от 21 години все цъфтим и прецъфтяваме и сме като майски рози. Истината обаче все излиза друга. Нито веднъж не сте казали значи, нещо вярно. За 21 години.
                                И ако имаш нещо да кажеш, чак така спешно и е истина (по някакво чудо), имай грижа да го обясниш на чуждите инвеститори които кой знае защо не вярват много на казаното тук, а си влагат парите в Естония например. Защо в Естония, а не тук? Ами, явно и те не ви вярват
                                Last edited by Jay Gould; 12.11.2010, 13:29.

Коментар

Working...
                                X