IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Балоните на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ха бакалъм - ето ви една стара тема - има ли дори сега, на тоз нисък пазар - балони? Ърм? ;-)
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV
      Според мен "Trace" заради,алчните и дезинформирани инвеститори и заради Цялото ипо,което е и за сметка на компанията(мениджърите трябвало да предвидят такъв развой)но въпреки това го направиха,аз лично ще разпродам и ще чакам 110 лв. че и под нея.
      Еми представете си тогава със счетоводството какво става.

нали знаете,че не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Само чета
        Пьотър Дзейсиловски, анализатор на CA - IB London:
        "В момента ситуацията е такава, че на пазара в Югоизточна Европа има много пари от страна на търсенето и те се влагат в акции, като се счита, че борсата е едва ли не еднопосочна улица и цената може да върви само нагоре. Нещата много приличат на хазарт и това започва да създава балон. Това е така обаче, защото няма много външни инвеститори, които да разпродават книжа. Ако те започнат да го правят всички останали ще ги последват и това ще доведе до срив. В по-средносрочен етап лошият макроикономически сценарий може да засегне негативно и фондовия пазар."

Повече: Борсите в Югоизточна Европа заприличват на хазарт

С ЕДНА ДУМА - НЕКА ПАРИТЕ СИ СТОЯТ В АНГЛИЯ ЗА ДА НЕ ИЗПУСНЕ НАШИЯ "БАЛОН+

Коментар

• Да ама външните инвеститори първо трябва да накупят, после да изчакат да се вдигне цената , пък чак тогава да продават!!

Коментар

• ...

Коментар

• Първоначално изпратено от ivan61
              Елана със сигурност са замислили някаква интервенция, ама каква ли?
              Ами те вместо много да мислят, да започнат да влагат повече в чужди акции, Абритус е много прав!
              Кеш имат много, Бурканбанк тепърва се/ще се трансформира там..:-)
              Видях, че високодоходният им има малко и навън, но твърде малко...
              Митичните ИПО се бавят много - къде да вливат кеша?!?

Коментар

• Елана със сигурност са замислили някаква интервенция, ама каква ли?

Коментар

• Abritus,не само Елана а като цяло има сериозна рекламна активност в сектора.Само в националния ефир/и най-скъпия разбира се/въртят реклами 2-3компании от сектора.Интересно как в един и същи момент специалистите им прогнозират крах а управата отпуска сериозни суми за рекламна кампания?

Коментар

• Първоначално изпратено от Само чета
                    Балониада 2007
                    Красимир Атанасов - портфолио мениджър в "Елана фонд мениджмънт":
                    "Всеки иска да е на купона и се надява да си тръгне 5 минути преди той да свърши"
                    Ами много интересно портфолио мениджър в "Елана фонд мениджмънт" казва че пазара е надут, интересно ми е дали на новите си клиенти казват това което се казва в интервюто и дали им казват че може след седем години да имат два пъти по-малко пари.
                    Факт е че до голяма степен имено фондовете надуват балона, а инвеститорите им са виновни. Ами като е надут пазара, да разпродават акциите си Елана и да инвестират в чужбина.
                    Интересно като продава Девин на 6,2 не им се видя балон със своите показатели, а сега им се вижда всичко надуто.
                    Хем пазара е надут, хем ще има спад, а рекламата им върви постоянно по телевизията и привлича постоянно клиенти за да се набутат.

Коментар

• ...

Коментар

• Естествено, че има - много лесно е да се види, че се говори за дружество, което е голям "БАЛОН" още през 2003 напр. което е направило 3000% ръст оттогава.
                        За второто с риск да те разочаровам - не, не съм ти, но съм голям фен на Скарлет Йохансон и Ашли Джуд.
                        Това разбира се не означава, че някои хора в този форум не са по-значими от други (тези наближаващи 10000 мнения напр.).
                        Иначе корелацията м/у "Яхо" и последващи движения на индекса мисля е очевидна дори за непосветените в тайнството на алгебрата :-) :-)

Първоначално изпратено от Императорът
                        Първоначално изпратено от Alan Greenspan
                        За любителите на термина "БАЛОН" предлагам следните две упражнения:

1. Отивате на "търсене в коментари", въвеждате "балон" или "балони" и преглеждате резултатите. Откривате най-старите, в които се говори за "балон", "балони" и БФБ. Записвате си датата. Отчитате с колко процента е нараснал СОФИКС от този момент и колко бихте спечелили, ако бяхте вложили 10000 лева тогава.

2. Отивате на "търсене в коментари", въвеждате "Яхо", "Яхоо", или "Яхо-о-оо" и се опитвате да откриете корелация между тези термини и движението на СОФИКС :-)

Бих се радвал, ако някой сподели резултатите :-) :-)
                        Човече - ти явно си ми голям, ама наистина ГОЛЯ-Я-Я-ЯМ фен... Терминът "Яхо-о-о-о" аз го въведох, а, ако не се лъжа, и терминът "балон"... ;-)

Наистина - интересно дали в този форум терминът "балон" може да бъде срещнат преди 19.08.2005 ? :-) За терминът "Яхо-о-о-о, това е гарантирано...
                        изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от samsung
                          Първоначално изпратено от pavletin
                          Наистина ако се инвестира в така наречените балони може да се окаже супер успешно - справка HDPAT и MOSTR.
                          1. научи се как се пишат кодовете
                          2. наясно ли си в кой сектор функционират тея дружества?
                          3. знаеш ли колко пари ще се влеят точно там в следващите години?
                          4. имаш ли представа, че ХДПАТ има само 17 280 акции, при това с номинал 25.00 лв.
                          5. за сравнение МОСТС е с 111 хил. акции с номинал 10 лв.
                          6. провери ли кои са основните акционери в тея балонни според теб дружества.
                          7. но не и последно... виж и някои отчет, плс
                          LG, а ти можеш ли да отговориш на въпросите, които си задал или си мислиш, че току що си открил топлата вода :-) "... виж и някои отчет, плс" ;-)
                          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• ...

Коментар

• Първоначално изпратено от pavletin
                              Наистина ако се инвестира в така наречените балони може да се окаже супер успешно - справка HDPAT и MOSTR.
                              1. научи се как се пишат кодовете
                              2. наясно ли си в кой сектор функционират тея дружества?
                              3. знаеш ли колко пари ще се влеят точно там в следващите години?
                              4. имаш ли представа, че ХДПАТ има само 17 280 акции, при това с номинал 25.00 лв.
                              5. за сравнение МОСТС е с 111 хил. акции с номинал 10 лв.
                              6. провери ли кои са основните акционери в тея балонни според теб дружества.
                              7. но не и последно... виж и някои отчет, плс

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                                Именно - странно ми се видя пръв да съм се сетил за терминът "балон", но "Яхо-о-о-о" си е мое изобретение... Както впрочем и "Галина Бланка" напримерно...

Imperatore ti umora nqmash ) mnogo vajno kakvo si izmislil ))

Коментар

Working...
                                X