IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До ръководството на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от nedyalko
    Аз не виждам нищо пазарно, нито в лихвите по репо-сделките в ПБ, нито в начина на мислене на г-н Ягодин. Това, че той смята, че в момента няма конкуренция е явно заблуда, понеже има много по-конкуренти условия за репо-сделки в други банки.
    Ето, пак сам стигна до верния извод... Щом има конкуренция значи всичко е пазарно... Отиваш при конкуренцията и си вземаш кредит при 5%. А Ягодин ако никой не му иска пари на 16% той няма да го държи на това ниво... Елементарно, Уотсън!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

    Коментар


    • Аз не виждам нищо пазарно, нито в лихвите по репо-сделките в ПБ, нито в начина на мислене на г-н Ягодин. Това, че той смята, че в момента няма конкуренция е явно заблуда, понеже има много по-конкуренти условия за репо-сделки в други банки.
      Проблема тук за мен, е че не можем да говорим за опити за подобряване на ликвидността на капиталовия ни пазар, а в същото време да смятаме 16% лихва по репо-сделки за нормална. И това мнение да идва от председателя на СД на БФБ. Все пак репо-сделките могат да бъдат предпоставка за по-добра ликвидност.

      Все едно служителите на ТД НАП да смятат за нормално да не си плащат данъците и това да не ни притеснява.

      Коментар


      • Човека си е казал защо искат такава лихва. Въпреки, че има какво да се желае от ръководството на борсата, не може да очакваме Пощенска да жертват печалбата си заради "доброто" на капиталовия пазар.
        Всяко намаление на лихвите по репата поради алтруистични подбуди или по други, различни от пазарните, ще доведе до намаляване на печалбите на банките или до балон на борсата или и двете.

        Коментар


        • Много ми е чудно как г-н Ягодин говори, че ще подобрява ликвидността на капиталовия ни пазар и БФБ, а в същото време лихвите по репо-сделки, които управляваната от него банка предлага са 16%.
          Та нали точно тези репо-сделки биха спомогнали за по-добра ликвидност, също така при липса на възможност за маржин покупки да заместят донякъде липсата им като финансов инструмент.
          Явно по-важна е печалбата на банката отколкото ликвидността на пазара.
          Ето и пълното ми мнение http://nedyalko.blog.bg/biznes/2010/...ejdu-ri.513279

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Valuator
            Приватизацията на БФБ на опитен оператор, който е в състояние да консолидира капиталовите пазари с Югоизточна Европа е най-добрия сценарий. Другото е мъка и детска градина, в която едни юнаци си играят и се учат най-вече с чужди пари и на чужд гръб. Сигурно е важна цената на приватизационната сделка, но тя едва ли ще е голяма ако настоящата агония продължи по-дълго.
            как оценяваш риска от неглижиране на нашия пазар за сметка на по-големия заради ниски приходи, нормативната рамка, проблеми с ЦД или КФН, липса на качествени емитенти, повишаване на такси и комисионни
            http://imoti.start.bg
            http://pravo.start.bg
            [url]http://zakoni.start.bg[/url

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Матю Стокс
              65 емитента не са предали отчет за четвъртото тримесечие на 2009 г.
              Общо 65 дружества, търгувани на БФБ-София, не са публикували данни за четвъртото тримесечие на 2009 г., показва справка на пазарния оператор към 10 февруари 2010 г.


              Значи останалите емитенти са предали отчетите. А къде са публикувани, господа борсови директори? На вашия сайт се виждат отчетите на около 250 компании. Къде сте скрили останалите 300?
              Да бе, къде са ш....... отчети ?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Valuator
                Приватизацията на БФБ на опитен оператор, който е в състояние да консолидира капиталовите пазари с Югоизточна Европа е най-добрия сценарий. Другото е мъка и детска градина, в която едни юнаци си играят и се учат най-вече с чужди пари и на чужд гръб. Сигурно е важна цената на приватизационната сделка, но тя едва ли ще е голяма ако настоящата агония продължи по-дълго.
                ПАК ГРЕШИМ КАТО ОТЛАГАМЕ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА БФБ

                http://plamender.blog.bg/biznes/2010...-na-bfb.494306

                Коментар


                • Приватизацията на БФБ на опитен оператор, който е в състояние да консолидира капиталовите пазари с Югоизточна Европа е най-добрия сценарий. Другото е мъка и детска градина, в която едни юнаци си играят и се учат най-вече с чужди пари и на чужд гръб. Сигурно е важна цената на приватизационната сделка, но тя едва ли ще е голяма ако настоящата агония продължи по-дълго.

                  Коментар


                  • и ако чакат на инвестиционната общност да вземем да спестим мениджърските разходи
                    http://imoti.start.bg
                    http://pravo.start.bg
                    [url]http://zakoni.start.bg[/url

                    Коментар


                    • Да, как така допреди сами се сещаха, сега изведнъж чакат на "инвестиционната общност" ???
                      Every passing minute is another chance to turn it all around

                      Коментар


                      • А беше време, когато офертите за продаваните и купувани акции се пишеха на зелена дъска. И ръководството на борсата видя, че това може да се подобри и купи компютър и поръча за него програма, която да обслужва процеса.

                        Брокерите, поръчките и сделките ставаха все повече и повече и ръководството на борсата направи специална зала, където за всеки брокер имаше компютър и всеки можеше сам да въвежда своите оферти за покупки и продажби, да ги трие и премества.

                        Технологиите по света се развиваха. Стана сравнително лесно да се направи отдалечено работно брокерско место и някой, без да го подлага на всенародно обсъждане, реши, че щом това върши работа на други борси и на други брокери, ще върши работа и у нас. И просто го направи. И брокерите можеха да правят сделките на клиентите си, неизлизайки от офиса си. Борсовата зала се опразни, но търговията нарасна.

                        Брокерите започнаха да имат все повече и повече клиенти. Стана невъзможно да се обслужват дори по този начин. И някой от борсата реши, че едно клиентско приложение, направено от борсата, ще помогне и взе, че направи системата COBOS. И брокерите спряха да въвеждат офертите на клиентите си, но въпреки това нямаше недоволни клиенти от пропуснати сделки и броят поръчки нарасна значително.

                        Инвеститорите започнаха да правят много сделки през системата. Оказа се, че COBOS не следи дали клиентът има пари или акции, за да изпълни въведената от него поръчка. И някой от борсата чу за проблема и го реши. И COBOS вече има функционалност портфейл, която не позволява на клиентите да купуват, без да имат достатъчно средства, както и да продават акции, които нямат…

                        Руската система, която беше ядрото на търговския процес, имаше своите недостатъци и някой реши, че е по-лесно, вместо да се поръчват поправките на всеки един от тях по отделно, да се замени системата с XETRA, която тези недостатъци ги няма, а е и система на пазари, с които искаме да интегрираме българския. И просто го направи.

                        Искам да благодаря на всички свързани с историята на капиталовия пазар в България, за това, че следяха нуждите на участниците на пазара и правеха нужните подобрения на процеса, без да е необходимо пазарните участници да ги принуждават да направят това, а бяха водени единствено от идеята да развият борсата като прозрачна и честна среда за търгуване.

                        И искам да попитам – с какво се занимавате сега? Защо две години след въвеждането на XETRA българският пазар не е интегриран с другите пазари, на които има същата платформа? Защо вече чакате от пазара да ви предложи какво да правите, вместо да проучите проблемите, които възпрепятстват борсата и да намерите решенията? Защо, след като темите интеграция с другите борси и дериватната търговия, са важни за бъдещото развитие на НАШИЯ пазар, във форума на БФБ дори няма отворени теми по този въпрос, където ръководството на борсата да е изразило поне вижданията си по тези теми и какви решения могат да бъдат приложими?
                        Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от rrado
                          Има си работна група, която работи по въпроса.
                          Пък и тонът ти не ме мотивира никак.

                          Поздрави.
                          rrado, не разбирам как по-долу говориш за липса на натиск, а когато се оказва натиск не ти харесва тона?
                          Чудесно разбирам обаче, че работата в БФБ със старото ръководство ви е превърнала в чиновници, за които винаги има оправдание и то е някъде другаде.

                          Препоръчвам да прекратите дългата си отпуска в БФБ и да започнете работа. За начоло помислете върху въпросите на BigBear.
                          Ако ли не - нека новото ръководство назначи служители, които в края на деня знаят какво са свършили
                          http://imoti.start.bg
                          http://pravo.start.bg
                          [url]http://zakoni.start.bg[/url

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от prodigal
                            Първоначално изпратено от daskal
                            Първоначално изпратено от rrado
                            Първоначално изпратено от BigBear
                            и т.н. хайде малко по конкретно хем да свършим нещо и днес?
                            Така не става.
                            Има си работна група, която работи по въпроса.
                            Пък и тонът ти не ме мотивира никак.

                            Поздрави.
                            А оборотите (скуката) на БФБ мотивират ли Ви? Всъщност какво значение има, нали си вземате заплатите. Само дето ако продължавате така, скоро и за заплати вероятно няма да има. Пожелавам Ви до тогава, да научите полски, в свободното си време.
                            Стига де, не ви ли е неудобно?! Човека си е направил труда да сподели нещо с което да е полезен и едва ли не трябва да ви се оправдава, че пазара е неефективен и играчите... и то от името на БФБ. В качеството си на какъв?

                            Борсата е само място на което ние търгуваме, и определено организацията на търговията и инфраструктурата не са от решаващо значение за сегашното положение.

                            Дайте да дадем е доста лесно послание, но преписването на правила не е панацея, че често става както с жабата и вола. Замисляли ли сте се че продавайки на късо тук дадена акция ще сте изцяло в ръцете на мажоритаря. Ами ако прецени че си заслужава да се занимава със спекулантите и ги обере като я вдигне до.., или обратното, ако участва в късата игра и изпържи дългите марджини, които имат стопове?!

                            Засега много липсват къси/дълги върху индекси. За конкретни акции не мисля че сме дорасли и трудно ще го измислят като правила за срвнително честна игра. Като за начало, ликвидност и вероятно свободен обем трябват.
                            Тук подкрепям Продигал. Нека първо да видим как да се търгува Софикс. Защо няма ЕТФ още? Това едва ли е въпрос към ръководството на БФБ!
                            Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

                            Коментар


                            • Към БФБ

                              Започна да прави впечатление, че вместо сделки на БФБ започват да нарастват сделките извън регулирания пазар. Това конкуренция ли е или илиминиране на борсата? Защо големи сделки избягват БФБ? Къде им е сметката от това? Сумите вече започват да надвишават в пъти дневните сесии.

                              Коментар


                              • Радо мислех, че сме възрастни хора и можем да понесем няколко препоръки. Нямал съм за цел да те засегна, а да предизвикам хората от Борсата да направят нещо и да ме оправергаят.
                                За мен от давна е ясно, че нашият пазар стана дялови и аз инвестирам тук като на такъв. Ако имам нужда от развит пазар то той е въпрос на една платфорама и е на няколко клика разтояние. Въпросът е защо ние да не го направим и тук?какво Ви спира до сега?

                                Кажи какво да направим НИЕ заедно, за да имаме дериватен пазар една седмица, един месец или в краен случай една година по рано? Няма значение къде ще го обсъждаме тук или на борсовия форум, важно е да се свърши работа най накрая...
                                Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

                                Коментар

                                Working...
                                X