Първоначално изпратено от DIDO-
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зaпoчване на бизнес с 10 000 лв.
Collapse
X
-
-
Нешо си в грешка за килограмите. Мога да се хвана на бас за каквото пожелаеш че на кашоните пише 18.14 или 18.40! И действително доставчиците ти фактурират бройките кашони с тези килограми. А еругото че е 20.5, работодателя ти е промил мозъка.
Позаинтересувай се малко за Чикита и Доле - на тях принадлежи 70% от пазара на банани в света!
Поняттията за бранд, пакетаж и сорт също са ти неясни:
- Брандовете са Чикита и Доле
- Опаковъчни цехове - намират се в различни държави и е отбелязано на кашоните, къде са пакетирани - Коста Рика, Венецуела, Панама ..... Всички тези цехове пакетират брандове
- Най-популярният сорт банани е Кавендиш, на кашоните е отбелязано. Но има и доста други сортове, които не са популярни в България. А и примерно единично опакованите чепки кавендиш банани.Всичко е възможно,само желание да има!
Делян Костов ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от DIDO-Здравей Avalaon,
и аз съм се занимавал, не само с банани а със всякакви плодове и зеленчуци - само търговия.
Да, за доставката на бананите си прав- на кашони е. ОБАЧЕ за да работят с теб, сключваш договор с минимално количество на година, което е около 300-400 тона искат ти не гаранция а LC за цялото количество.
А за килограмите грешиш. На всеки кашон пише килограмите и то е 18.14 (18.40 забравих вече) и ти го купуваш на брой със стандартно тегло. Друг е въпроса че в България всички се правят на търговци и ти продават кашоните на килограм, защото винаги излизат повече - 18.5 - 20.5 кг.
За зреенето това са основните етапи през които минава. Ако знаеш повече подробности, кажи ги, ще е интересно.
Всъщност сас същата технология се зреят и други плодове и зеленчуци.
В същата насока смея да кажа, че почти всички хранителни хипермаркети и магазини правят една и съща грешка, ситуирайки ябълките до другите плодове и целенчуци. Предполагам, разбираш за какво говоря.
Коментар
-
Здравей Avalaon,
и аз съм се занимавал, не само с банани а със всякакви плодове и зеленчуци - само търговия.
Да, за доставката на бананите си прав- на кашони е. ОБАЧЕ за да работят с теб, сключваш договор с минимално количество на година, което е около 300-400 тона искат ти не гаранция а LC за цялото количество.
А за килограмите грешиш. На всеки кашон пише килограмите и то е 18.14 (18.40 забравих вече) и ти го купуваш на брой със стандартно тегло. Друг е въпроса че в България всички се правят на търговци и ти продават кашоните на килограм, защото винаги излизат повече - 18.5 - 20.5 кг.
За зреенето това са основните етапи през които минава. Ако знаеш повече подробности, кажи ги, ще е интересно.Всичко е възможно,само желание да има!
Делян Костов ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от три ушиТемата е доста несериозна, но все пак се намери човек, който да ти предложи нещо доста хитро: с тези 10 000 лева можеш да пообиколиш малко из Европа, гарантирам ти, че ще се върнеш не с една, а с куп идеи за бизнес. А като намериш още 10 000, ще реализираш и някоя от тях. За пример, брат ми се върна преди дни от Македония и не спря да ми говори за едни заведения,в една част на Скопие, които са супер вървежни сред младите и намиращи хвърлянето на салфетки за не толкова забавно и цивилизовано. Нататък продължаваш сам... Поздрави!
Цялата тема имаше една единствена идея, а именно да докаже глупостта на няколко човека. И неспособността им да са полезни и креативни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DIDO-Първоначално изпратено от AvalaonПървоначално изпратено от БонвиванНа приказки всички сте силни, лесно се копае тук:-)
То ако така лесно ставаше оранжерия всички щяхме да си направим. Но трябва много труд. Ранните зеленчици са скъпи, защото и разходите им за производство и отопление са високи.
най-големият разход е за отоплението. Тогава , когато ги смятах нещата, първоначалната инвестиция за малка оранжерия не надхвърляше 3 хил. лв.
Виж, за домати и краставици нещата са по-сложни.
Всъщност, това са ранните стоки с по-голяма печалба : домати, краставици и чушлета. Като при първите две основените играчи са няколко и определено има ниша и за по-малки производители. През зимата основният внос е от Турция и Македония, но качеството / главно вкуса / е ниско, затова и ранните български си ги търсят.Другият сегмент са цитрусите, като най-голямата печалба и най-големият риск е при бананите, но тук за да печелиш трябва да си ги зрееш сам / ако имаш ноу-хау, пари за помещение и намериш кой да ти ги продаде направо от бургас от банановоза /.
като чета този твой пост, бих те посъветвал да се откажеш от земеделско производство и търговия. Или поне прочети и се консултирай малко. За да не сметнеш че те нападам и се правя на интересен, ето доводите ми:
– Оранжерия от която наистина ще можеш да изкарваш чушлета през февруари(на чушките ин трябва най много топлина), струва минимум 100?/кв.м.( с всички необходими екстри). Ако смяташ да правиш найлонови палатки, ще си останеш само с хвърленият труд и похабени нерви.
-Домати и краставици - до края на Март никъде няма БГ домати! Всичко е внос, а вносъ не от Македония а от Испания. И от Турция се внася но по малко(заради ДДС-то). Краставици има доста БГ производители - оранжерии над 100 дка!
-За бананите - по добре слез на земята. В БГ има 2 фирми които основно внасят Банани - Едната е в с. Първенец а другата София- едните внасят Chiquita а другите Dole. Можеш да се намесиш на този пазар ако купиш поне кораб банани! това означава мин. 150 тона! И това е по-лесната част, следват транспорт и както казваш "зреене". Температурата по време на целия този процес не трябва да има колебания и драстични спадове и покачвания! А зреенето е най-сложният процес - не просто поддържане на висока температура! Изискват се специални камери, в които се поддържа модифицирана газова атмосфера - процеса е обгазяване или стартиране, чак след това имаш зреене при по-висока постоянна температура.. Този бизнес не е за малки :-)
точно с това съм се занимавал. имам си детайлна представа как точно се зреят банани и не е точно така, както казваш. Между другото, точно тази фирма от Първенец , поне преди, продаваше и на зелено банани. За доли-то не съм толкова в течение. Също така, минималното зареждане, доколкото съм чувал, с банановоз не е 150 тона , а в хиляди кашони по 20.4 кг нето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от bertramПървоначално изпратено от polkiберта, кои са повечето към които се обръщам в женски род ???
на първо четене се сещам за теб, цветито, магистралната фашкийка и може би още някое име което навява асоциации за женски род - иначе си прав, че по жени си падам
вече съм убеден, че си психически обременен от срива 2007 - 2009
А 15-20 години не виждам как ще изкараш на БФБ без да полудееш (съвсем) нямаш психика за това. Желание имаш много , но не си обективен, а това е пагубно.
Вместо да се обръщаш към нас с женски имена .. иди на бар или дискотека и свали някоя мацка... е освен ако не пишеш от панделата тогава ще те разбера.
лека
пеньо го няма поне от половин година -> той нали продаде миналата година на дъното и Софикса от както се удвои спря да пише с този си ник -> изкара от нафталина другия си ник "пепи-пипона"
до вчера коресподирах предимно с "ташко със сопата"; преди това с "4и4ката без пари4ката" ; както и с "виктор папазов" ..................
. погледни ми хисторито и ако си достатъчно честна ще си върнеш думите назад
и защо трябва да полудявам , и защо няма да изкарам 15-20 години -> нещо не ти се разбира .................. както често се случва при теб и при други жени като теб които сте след менопауза
и ако сте достатъчно честни ,ще признаете инфалтинноста на ПОЛКА !
Стоп ,стоп ,дами !!!
Не се надсмиваме на фалиралите ,прецакани ,чикиджии!
Всеки може да сбърка !
АЗ СЪЩО СБЪРКАХ , както и кълна се в господ : поправих баланса към днешна дата !
Това едва ли ви ебе ДРАГИ !
ЕДНИ ПЕЧЕЛЯТ ,ДРУГИ : ГУБЯТ !
Както мене ,не ме ебе недоказаната моя загуба от 40% ЗА 2 ДНИ !
/това казва психясалият полка ,_1912_ и разни други чикиджии !
Дреме ми ! Животът е прекрасен и богат !!!!
ЕБЕ МЕ ОБАЧЕ ДРУГО :
Не може безнаказано ,рупори на безумният ЪП -ЪП ЪП!!! ,
да си сменят безконтролно НИКОВЕТЕ ,
и никой да не им го забоде !!!!!!!!
Не може днеска да си КОРК ,утре konstadinat ,в други ден guantanamo!!!
в края на краищата :цървулът си е ЦЪРВУЛ !!!!
Моралът ,обаче също си е морал,не зависимо от НИКОЙ!!!!!!
за доказателство ,ще приведа един цитат на полка ,_1912_ ,и др. :
написано на 25.09.2007
polki написа:
Преди година попаднах на този форум. Почти всичко изчетох - от акции и фондове , през жилища и FOREX , до “Какво да правя с .....хиляди левове или евро” и “Бисери и вицове” . Някоя и друга книга си купих, и ми станаха ясни доста неща. Миналата седмица реших и аз да се пльосна в този гьол /наречен БФБ/ и преведох една прилична сума на ДФ. Знам , че ще срещна неодобрение и пренебрежение на повечето то вас, че съм спал цяла година, и не съм инвестирал, и колко много съм изпуснал през тази година , и т.н. и т.н. Ще получа и укор , че съм се “заиграл” с ДФ , а не съм се “качил” на COBOS-а , при положение , че съм научил кои са читавите /с добър фундамент/ и кои са “избалончените” дружества.
Но каквото човек сам си надроби – ще си го сърба. Аз бих добавил само – ако е останало нещо за сърбане , де .
Проблемът при мене е другаде, а именно – казвам се Карък Каръков Каръков .
Където и да се “закача”, ако не до 3 , гарантирано до 6 месеца “далаверката” умира и следва здраво набутване.
Абсолютно съм сигурен , че историята се повтаря за мене отново и отново.
С отварянето на тази тема , искам да предупредя всички инвеститори на БФБ , че вече съм на пързалката, за да няма после “ама защо не каза...”.
И както обичате да се застраховате и подчертавате :
“Горното не е препоръка за купуване или продаване на акции, търгувани на БФБ.”
Сега разбра ли драги Полки ,_1912_ ,КОЙ Е ЛУД ,
кой се прави на луд,кой е КОМИКЪТ
и какво е мнението на форума за ЛУЗАРИ като теб ???
Предполагам да !!!!
Въпросът на въпросите е :
другите ,които те четат : путки ли са или просто озлобени като тебе инвеститори !!!
справка : тъпото копеле полка дори не е на ясно какво иска :
да бъде нагоре ,иска ЛУК , ПЕПИ , АТИЛА , БГ ГРАХАМ,КОРК ПРОДИГАЛ И др !!!!!
да бъде надолу искат ФОРЕКС ,ГАКИ ,СПОМЕНЪ ,ЧИЧКО ПАРИЧКО и много други /сори ,че не ви цитирам /
Ти полка ,не само ,че си хермафродит ,като НИК !!!
Ти си хермафродит ,като искане ,а това ,наистина е тъжно полке !!!
п.п.без да се заяждам , но явно ,ти копеле провинциално ,наистина си се оплел в БФБ ,като пате в лайна,
ЕРГО ,ТОВА ТВОЕ ОПЛИТАНЕ ,ОКОНЧАТЕЛНО ,ТЕ Е ТЛАСНАЛО КЪМ КЛУБЪТ ,НА САМОТНИ СЪРЦА !!!!
справка : денонощно , безмозъчно висене във форума !!!/ полка + _1912_
+ неизвестни/засега/никове = 8000 ПОСТА ЗА 20 месеце !!!!!!!!!!!!
п.п.скъпа , ако си тази ,която предполагам ,че можеш да бъдеш , не губи ку........аж ! ,за всеки влак си има пътници !!!!
п.п. нищо лично ,просто желая успешно оздравяване !
Коментар
-
Темата е доста несериозна, но все пак се намери човек, който да ти предложи нещо доста хитро: с тези 10 000 лева можеш да пообиколиш малко из Европа, гарантирам ти, че ще се върнеш не с една, а с куп идеи за бизнес. А като намериш още 10 000, ще реализираш и някоя от тях. За пример, брат ми се върна преди дни от Македония и не спря да ми говори за едни заведения,в една част на Скопие, които са супер вървежни сред младите и намиращи хвърлянето на салфетки за не толкова забавно и цивилизовано. Нататък продължаваш сам... Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertramПървоначално изпратено от polkiберта, кои са повечето към които се обръщам в женски род ???
на първо четене се сещам за теб, цветито, магистралната фашкийка и може би още някое име което навява асоциации за женски род - иначе си прав, че по жени си падам
А 15-20 години не виждам как ще изкараш на БФБ без да полудееш (съвсем) нямаш психика за това. Желание имаш много , но не си обективен, а това е пагубно.
Вместо да се обръщаш към нас с женски имена .. иди на бар или дискотека и свали някоя мацка... е освен ако не пишеш от панделата тогава ще те разбера.
лека
пеньо го няма поне от половин година -> той нали продаде миналата година на дъното и Софикса от както се удвои спря да пише с този си ник -> изкара от нафталина другия си ник "пепи-пипона"
до вчера коресподирах предимно с "ташко със сопата"; преди това с "4и4ката без пари4ката" ; както и с "виктор папазов" ................... погледни ми хисторито и ако си достатъчно честна ще си върнеш думите назад
и защо трябва да полудявам , и защо няма да изкарам 15-20 години -> нещо не ти се разбира .................. както често се случва при теб и при други жени като теб които сте след менопаузаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiберта, кои са повечето към които се обръщам в женски род ???
лекатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertramполки,
защо се обръщаш към повечето пишещи тук в женски ро? Сигурно харесваш жените, но трябва да те разочаровам мъж съм 1,83 около 90 кила.
фантазиите са едно, а реалността съвсем друго
ако искаш може по скайпа да ти разваля магията дето сигурно пеньо ти я е направил и да почнеш да изкарваш мангизи от БФБ
лека
берта, БФБ я ползвам като инвестиционен пенсионен фонд - всеки месец почти равни вноски правя -> инвестициония хоризонт ми е 15-20 години -> не знаех, че за да си извадя парите от БФБ ще ми трябва магия
берта , когато започна да тегля пари от БФБ ще ти се обадя по скайпа за магия
лека вечер, бертаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Коментар