Извинявам се за въпроса, но аз мисля да пробвам маржин търговия с договори за разлика(CFD) като за базов актив мисля да използвам акциите на Ford Motor Corp.Мисля да използвам инвестиционен посредник Varchev Financial services.
Към днешна дата:
Цена на акциията: $6,46
В един договор са 100 бр.
Мисля да закупя 6 CFD (600 бр. акции)на стойност $3876 като при маржин търговията предлагана от Варчев трябва да депозирам минимален маржин 10% т.е. $367,6.
Стратегията, на която ще заложа е Long position(Дълга позиция)
Това беше увода а сега конкретно към въпроса.
Ако цената на акцията е под $6,46 и не се повиши до падежната дата, и аз не упражня договорите губя само депозираният маржин.А ако ги упражня губя не само депозираният маржин, а трябва да изплатя и остатъка до пълният размер на договорите.
Правилно ли съм разбрал или не?
Какво бихте ме посъветвали за търговията с договори за разлика(CFD)
Благодаря предварително!
Към днешна дата:
Цена на акциията: $6,46
В един договор са 100 бр.
Мисля да закупя 6 CFD (600 бр. акции)на стойност $3876 като при маржин търговията предлагана от Варчев трябва да депозирам минимален маржин 10% т.е. $367,6.
Стратегията, на която ще заложа е Long position(Дълга позиция)
Това беше увода а сега конкретно към въпроса.
Ако цената на акцията е под $6,46 и не се повиши до падежната дата, и аз не упражня договорите губя само депозираният маржин.А ако ги упражня губя не само депозираният маржин, а трябва да изплатя и остатъка до пълният размер на договорите.
Правилно ли съм разбрал или не?
Какво бихте ме посъветвали за търговията с договори за разлика(CFD)
Благодаря предварително!