IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Mаржин търговия с договори за разлика(CFD) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това не е филм, а серийна телевизионна драма от 20:00 с главен актьор Клауз Цумвинкел.
    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от slim
      Първоначално изпратено от oficera
      Сигурни ли сте че не се дължи данък?
      Защото на мен от евро-финанс ми дадоха служебна бележка и ми казаха че сумите които съм спечелил от договорите за разлика при марджин търговията трябва да ги декларирам и да ги пиша в приложение 5 на декларацията .
      Абе пич,много филми гледате,много го интерисува някой дали си спечели от това или не,ако питаш мене нищо не бих писал,те и без това от НАП нищо не вдяват за тези неща,що им вгорчаваш живота!Радвай се на това което си спечелил , щото докато не го оставиш от там откъдето си го взел няма да мирясаш.И дано се спреш до там .
      Аз ти казвам че ИП ще декларира тези мои приходи (дори служебната бележка беше готова когато отидох при тях) когато те си правят отчета ,а ти ми говориш за филми.Май нещо не си в час приятел.

Коментар

• Първоначално изпратено от oficera
        Защото на мен от евро-финанс ми дадоха служебна бележка и ми казаха че сумите които съм спечелил от договорите за разлика при марджин търговията трябва да ги декларирам и да ги пиша в приложение 5 на декларацията .
        Абе пич,много филми гледате,много го интерисува някой дали си спечели от това или не,ако питаш мене нищо не бих писал,те и без това от НАП нищо не вдяват за тези неща,що им вгорчаваш живота!Радвай се на това което си спечелил , щото докато не го оставиш от там откъдето си го взел няма да мирясаш.И дано се спреш до там .
        Mind tricks do not work on me, only money

Коментар

• Първоначално изпратено от oficera
          аз не съм сигурен,затова попитах!според мен не би трябвало,но търся и други мнения!

Коментар

• Re: Mаржин търговия с договори за разлика(CFD) ?

Първоначално изпратено от gekosecurity
            Извинявам се за въпроса, но аз мисля да пробвам маржин търговия с договори за разлика(CFD) като за базов актив мисля да използвам акциите на Ford Motor Corp.Мисля да използвам инвестиционен посредник Varchev Financial services.
            Към днешна дата:
            Цена на акциията: $6,46
            В един договор са 100 бр.
            Мисля да закупя 6 CFD (600 бр. акции)на стойност $3876 като при маржин търговията предлагана от Варчев трябва да депозирам минимален маржин 10% т.е. $367,6.
            Стратегията, на която ще заложа е Long position(Дълга позиция)
            Това беше увода а сега конкретно към въпроса.
            Ако цената на акцията е под $6,46 и не се повиши до падежната дата, и аз не упражня договорите губя само депозираният маржин.А ако ги упражня губя не само депозираният маржин, а трябва да изплатя и остатъка до пълният размер на договорите.
            Правилно ли съм разбрал или не?
            Какво бихте ме посъветвали за търговията с договори за разлика(CFD)
            Благодаря предварително!
            1.Ти не знаеш на каква цена ще ти котират акциите цената се определя в момента на договора, когато се сключи и тя е пазарната цена в този момент,след като искаш да излезеш на дълга позиция за 6оо бройки примерно цената на сключване на сделката е 10$ трябва да имаш в сметката 6оо$ за обезпечение.
            2. в момента на сключване на договора той вече е факт и ти си задължен след определен период от време да върнеш 600 акции това е да затвориш договора ,ако цената на акциите след примерно 1 ден е 11$,ти продаваш тези 600 акции
            3.Равносметката е :
            купени 6оо по 10$=6000$
            продадени 600 по 11$=6600$
            печалба 6600-6000=600$
            като тук не съм извадил таксите на посредника ти и лихвата за периода

Коментар

• Сигурни ли сте че не се дължи данък?

Коментар

• Първоначално изпратено от metala
                някой да има идея как стои данъчно търговията със sfd?според мен не би трябвало да се дължи данък,защото в крайна сметка ти не купуваш реални активи?
                Именно. Точно за това са се появили в Англия. Някой хитрец го е измислил за да не плаща данъци. :-)

Коментар

• някой да има идея как стои данъчно търговията със sfd?според мен не би трябвало да се дължи данък,защото в крайна сметка ти не купуваш реални активи?

Коментар

• CFD_тата е същото все едно че си цъкаш форекс. И в двата случая ще си занулиш акаунта скоро, ама ако все пак много ти се занимава- поразцъкай малко на демо да видиш как седят нещата.

Ходят нагоре надолу, и аз съм разцъквал май форд беше навремето. Иначе през УСА брокер комисионните са по-малки. Пробвай, незнам къде ще ти я затворят служебно ако това ти е въпроса, най сигурно ги питай тях

Коментар

• Първоначално изпратено от metala
                      Първоначално изпратено от franky4fingers
                      CFD-tata ne sa kato future contracts. Te nqmat data na padez.
                      търгувал съм cfd-та при един посредник,където контракта беше 5 дневен!после трябва да го ролнеш,ако искаш да продължиш!
                      баш тъй...щот всъщност купуваш контракта а не хакцията и цената му ти играе и ролята на комисион...
                      май сме били при един и същ доставчик още като се договаряхме по тИлИфона...

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
                        CFD-tata ne sa kato future contracts. Te nqmat data na padez.
                        търгувал съм cfd-та при един посредник,където контракта беше 5 дневен!после трябва да го ролнеш,ако искаш да продължиш!

Коментар

• CFD-tata ne sa kato future contracts. Te nqmat data na padez.

Коментар

• да бъдеш много внимателен!при договорите за разлика няма какво да упражняваш,просто трябва да уцелиш посоката!имай предвид,че при 10 % марджин обикновено на 5 или 6 % имаш технически стоп или затваряне на позицията.това означава,че губиш 50-60 % от парите си,а не всичките!освен това когато си дълъг плащаш лихва,тоест допълнителен разход за теб!успех!

Коментар

• Що не питаш Варчев а спамиш тука?
                              Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• За каква падежна дата говориш ??!??!!!

Коментар

Working...
                                X