IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сертификат на ABN Amro не индикира атака срещу борда

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 6u6umiga
    Първоначално изпратено от Mr.Profit
    А ти разбери, че ако ще и с Джордж Буш да си пиеш кафето пак няма да приема предположенията ти

Най-доброто в случая е човек със знанията си да стигне до този извод. От инвестора просто скъсяват дистанцията.
    Съгласен съм с теб. Всичко е въпрос на макроикономически цифри.
    Нека инфлацията се задържи следващите няколко години по 12%.
    ЕЦБ изрази намерение да понижи ОЛП, да стане примерно 3%.
    Нека дефицита по търговския баланс си остане над 22%.
    При кредитна глобална криза да се свият рязко ПЧИ.
    Пък после да видим банкерите , които държат на борда , как се пикае срещу вятъра !
    и аз съм на това мнение, лошото е всички тези неща ще се
    случат през 2008, ако стане така, резерва на БНБ ще го
    изпапаме до декември. За 2007 дефицита е 7 милиарда евра
    по данни на НСИ, тоест почти колкото резерва на БНБ.
    И всичко това ако няма паника сред населението и хората
    не тръгнат да си изтеглят парите от банките.

Коментар

• Aко се обърнем към здравата логика, няма как да се направи директен извод, че като е нисък интереса към сертификат аевро/лев на ABN Amro, то няма атаки срещу борда!

Сертификата е много малък като обем и предназначен за крайни дребни инвеститори, предимно извън България, и предимно крайно спекулатично настроени.

Ако тези инвеститори се бяха "усетили", че става нещо с борда и бяха тръгнали да купуват, то тогава борда щеше вече да е паднал. Както се казва, ако нещо се знаео от почти всички, значи вече е факт и късно да се реагира!

Само големите биха могили да се възползват ефективно от падането на борда и то не по този начин. Обема е малък, а организацията прекалено сложна и може да крие много изненади.

Не виждам как само от макроикономически анализи и анализи на поведението на някои играчи (единици от хиляди съществуващи) може да се определи дали борда ще падне или не.

Това е въпрос на инсайдерски придобити знания! Но засега борда няма да пада.

Коментар

• Ето няколко материала, които са ми дали доста знания и съм си ги запазил. Разполагам и с други но тези са ми в главната директория

Макроикономически тенденции и перспективи пред валутния борд в България - Радослав Райков (изчерпателен материал на много достъпен език, който дава сериозна основа)

Въвеждането на валутния борд – основа на икономическата стабилизация - Георги Ангелов, Димитър Чобанов (интересно четиво, което потвърждава знанията от първото и дава малко и от себе си)

България - застрахована от падане "зад борда"?
        От: Мариян Йорданов (хубав сравнителен и исторически материал, с логични разсъждения)

Неинфраструктурен поглед към външните дисбаланси 7.04.2006 Калин Христов (сериозен материал с много добре развита теза и структурно оформление)

Статията за сертификатите евро/лев също е много ценна и ако човек иска да стигне до търсения отговор без да задълбава само там да гледа няма да сбърка

На мен доста ми помогнаха всички и успях да оптимизирам модела ми за взимане на инвестиционни решения с ново звено.

Бъдете здрави и успех!
        Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit
          А ти разбери, че ако ще и с Джордж Буш да си пиеш кафето пак няма да приема предположенията ти

Най-доброто в случая е човек със знанията си да стигне до този извод. От инвестора просто скъсяват дистанцията.
          Съгласен съм с теб. Всичко е въпрос на макроикономически цифри.
          Нека инфлацията се задържи следващите няколко години по 12%.
          ЕЦБ изрази намерение да понижи ОЛП, да стане примерно 3%.
          Нека дефицита по търговския баланс си остане над 22%.
          При кредитна глобална криза да се свият рязко ПЧИ.
          Пък после да видим банкерите , които държат на борда , как се пикае срещу вятъра !
          най-голямия враг на човека се намира там , където никой не го търси

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
            Не знам какво сте тръгнали да се убеждавате в различни неща все едно са едно и също. Няма централен банкер в света, който да иска да разбие фундамента на финансовата система, която управлява. Но има достатъчно примери в историята, когато обстоятелствата са принуждавали централните банкери да признаят поражението си.
            тука ми иде наум една книжка

http://www.books.bg/book.php?ISBN=97...27&PHPSESSID=-

та меко казано и сегашното "дередже" е същото. Цъфтими и вържем -

строим хубави СКЪПИ пътища - отскоро и ГОЛФ ИГРИЩА.

НА МЕГАПРОЕКТИТЕ СМЕ ЦАРЕ - ПОНЕЖЕ КРЕМИКОВЦИ ВЕЧЕ ГО ОПРАВИХА.

България е ВАСЮКИ на Балканите по мегапроекти.

Коментар

• Не знам какво сте тръгнали да се убеждавате в различни неща все едно са едно и също. Няма централен банкер в света, който да иска да разбие фундамента на финансовата система, която управлява. Но има достатъчно примери в историята, когато обстоятелствата са принуждавали централните банкери да признаят поражението си. Просто понякога се стига до ситуация, в която те трябва само да подпишат това, което вече се е случило. За радост се вижда, че при нас това е сценарий с много малка вероятност.
              Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola

E ti sus znananiq kak se vurti gevreka kak she stignesh do tova zakluchenie? Za da znaesh da li shte padne borda ili ne trqbva da si v tezi sredi, a ne da karash reis v USA. Uspeh i budi zdrav. haha
                Bravo Kole, ti si neveroiatno uspeshen, vuspitan i high!
                NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

E ti sus znananiq kak se vurti gevreka kak she stignesh do tova zakluchenie? Za da znaesh da li shte padne borda ili ne trqbva da si v tezi sredi, a ne da karash reis v USA. Uspeh i budi zdrav. haha
                  Искрено ме забавлява детинското ти поведение.

Имам познания по макроикономика и благодарение на интернет знам как работи борда и съм изчел много статии на видни икономисти по този въпрос, включително и на Калин Христов. Към всяка от тях гледам критично и научавам по нещо ново. Ако не ми е ясно нещо дълбая докато ми стане. И имам мнение по въпроса. Не е цялостно но все пак е нещо ... ами ти?

Пий кафе, Кольо

Бъди здрав и успех!
                  Keep going ...

Коментар

• Re: Сертификат на ABN Amro не индикира атака срещу борда

много благодаря

Първоначално изпратено от niki5
                    Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                    Една година нисък интерес към сертификат евро/лев на ABN Amro
                    http://www.investor.bg/?id=60070
                    ABN е издала и сертификат срещу полската злота, като няма издадени сертификати срещу валутите на Естония, Латвия, Румъния, Унгария, Чехия.

Varhu HUF i CZK sasto ima.
                    http://www.scoach.de/EN/Showpage.asp...N=NL0000110476
                    http://www.abnamrozertifikate.de/DE/...N=NL0000412039
                    http://www.abnamrozertifikate.de/DE/...N=DE0009186072

ima i mnogo drugi, no sa s leverage.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit

Коментар

ABN е издала и сертификат срещу полската злота, като няма издадени сертификати срещу валутите на Естония, Латвия, Румъния, Унгария, Чехия.

http://www.scoach.de/EN/Showpage.asp...N=NL0000110476
                        http://www.abnamrozertifikate.de/DE/...N=NL0000412039
                        http://www.abnamrozertifikate.de/DE/...N=DE0009186072

ima i mnogo drugi, no sa s leverage.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5

Мерси Ники че ме насочи и към този тип сертификати на ABN
                          не виждам за HUF и CZK
                          моля дай линкове

Коментар

• А ти разбери, че ако ще и с Джордж Буш да си пиеш кафето пак няма да приема предположенията ти

Keep going ...

Коментар

Разберете най-накрая, че борда няма да го пипат поне до въвжеданео на еврото! Приемете, че съм инсайдър и си пия Кафето с Искров и Калин.
                              евала инсайдере

С търговските кредити на Русия за Белене и Бургас-Алескандропулус през слезващите 3-5 години може би да.

Но ако Петрола задържи трайно над 100$ и гореспоменатите проекти не станат/тръгнат/, не съм лично много убеден.

Коментар

kef

Коментар

Working...
                                X