IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте ми най-висока лихва по разплащателна сметка

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• обзървър, не ми се прави реклама на конкурентите, но ще ти кажа моя опит: Пощенска имат разплащателна сметка интерес с 4% лихва над 5 000лв. наличност - можеш да си теглиш и внасяш колкото си искаш. първо ползавах нея. после минах на сметка Мега - 6% лихва, без да има изискване за сумата, но си ограничен до 2 тегления на месец - над тях губиш високата лихва за следващия месец. сега съм на ДСК темпо - 10% на годишна база за 3 месеца. не може да пипаш парите защото ще загубиш цялата лихва. аз и не бързам да я пипам де, но като хитър финансист съм си оставил 15-20% кеш по Мегата, за нещо интересно ако се появи.

Коментар

• Re: Препоръчайте ми най-висока лихва по разплащателна сметка

Първоначално изпратено от Сико
      Първоначално изпратено от обзървър
      Моля препоръчайте ми банката с най-висока лихва по разплащателна сметка за физически лица?

Досега съм в една с 3%
      и мисля че това е най-добрата, но все пак питам
      интересува ме само разплащателна сметка, пък може и за юридически лица

Благодаря
      Според мен е логично да вложиш уменията си в използването на две сметки: разплащателна и спестовна. С електронно банкиране си прехвърляш от едната на другата. Продукта който ти търсиш е за финансово неактивни хора, разбирай простолюдието (които се радват на 5 лева лихва). При спестовните сметки можеш да играеш с фиксирани срокове и да пазаруваш за най-изгодната лихва в зависимост от баланса ти.
      Май не разбираш нищо. Идва ми да кажа обида, но ще се въздържа.
      Трябва ми разплащателна сметка (може и "отворен депозит") където да си държа парите между бързите удари на БФБ

Коментар

• Re: Препоръчайте ми най-висока лихва по разплащателна сметка

Моля препоръчайте ми банката с най-висока лихва по разплащателна сметка за физически лица?

Досега съм в една с 3%
        и мисля че това е най-добрата, но все пак питам
        интересува ме само разплащателна сметка, пък може и за юридически лица

Благодаря
        Според мен е логично да вложиш уменията си в използването на две сметки: разплащателна и спестовна. С електронно банкиране си прехвърляш от едната на другата. Продукта който ти търсиш е за финансово неактивни хора, разбирай простолюдието (които се радват на 5 лева лихва). При спестовните сметки можеш да играеш с фиксирани срокове и да пазаруваш за най-изгодната лихва в зависимост от баланса ти.
        If you're not sure - google it!

Коментар

• всъщност това се води депозит и няма такси...
          (обаче във виртуалния е сред разплащателните ))

Коментар

• Разплащателните сметки освен лихва имат и такси за поддръжка. Проверявайте за размера им, защото понякога таксата за поддръжка на разплащателна/спестовна сметка с много голяма лихва е в пъти по-голяма от тази на стандартна разплащателна сметка, така че разликата се оказва не толкоз голяма.

Коментар

• не се капитализира и е 8,06% точка
              обаче след 6-ия месец не става за разплащателна

Коментар

• грешиш, не е 7.30%, ако я сметнеш вярно се получава 8.36% . първата колонка не ти е вярна, все пак лихвата се капитализира

Коментар

• Излиза си 7,3%
                  Лихвата се получавала на края на 12 м. период
                  какви 8.5%?

Хайде сметнете го

Коментар

• Първоначално изпратено от fant0mas
                    Да, наистина депозитът звучи много добре Може да се внася само до 6-тия месец, но може да се тегли по всяко време. Виж какво са показали в техния блог:
                    Customer Support казва:
                    07.07.2008 в 10:21
                    Здравейте, г-н Тодоров,
                    Във връзка с първия Ви въпрос прилагам таблица, която ще Ви помогне да се ориентирате за това как нараства лихвата по депозита:
                    Период - Годишна лихва в левове и евро
                    За 1 месец - 6.00%
                    За 2 месеца - 6.25%
                    За 3 месеца - 6.50%
                    За 4 месецa - 7.00%
                    За 5 месеца - 7.50%
                    За 6 месеца - 8.00%
                    За 7 месеца - 8.25%
                    За 8 месеца - 8.50%
                    За 9 месеца - 8.75%
                    За 10 месеца - 9.00%
                    За 11 месеца - 10.00%
                    За 12 месеца - 11.00%
                    Що се касае до втория въпрос – при промяна на пазарните условия банката си запазва правото да променя лихвения процент.
                    На разположение съм за още въпроси,
                    Милка Тодорова
                    и още
                    „След изтичане на 1 година депозитът преминава в стандартен едномесечен, ако до тогава не предложим други по-добри условия, а ние ще се постараем да го направим.
                    Няма месечни такси по сметката
                    Няма неснижаем остатък
                    Няма разлика - те са същите както при разплащателните сметки
                    В момента работим по въпроса скоро (до една седмица) да може да се открива този депозит и през Виртуалния банков клон.
                    Май излиза 8.5 % средна лихва - доста добре като се има предвид че можеш да теглиш и да внасяш - пощенска имат такъв на 6%.Направо зарязвайте тая борса ;-) ... ако има такива, които не могат да играят, това е по-разумна инвестиция

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka
                      Има нов депозит на ПИБ, черешката на депозитите
                      с лихва от 11% в последния месец, май този продукт е с най високата лихва
                      можело да внасяш и теглиш когато поискаш
                      аз я докарвам годишна лихва от 7.31%
                      гадното е че се получава на края на периода, но май е добре за разплащателна сметка
                      лихвата се получава 8.05%
                      капитализираш ли?
                      защото лихвата се взима на края на 12-тия месец и няма капитализация
                      може и да съм объркал с изисленията, горе долу на око я смятах

Коментар

• Първоначално изпратено от обзървър
                        Има нов депозит на ПИБ, черешката на депозитите
                        гадното е че се получава на края на периода, но май е добре за разплащателна сметка
                        лихвата се получава 8.05%

Коментар

• Мисля ,че кризата в ПИБ се отрази добре на депозитните продукти

Коментар

• Да, наистина депозитът звучи много добре Може да се внася само до 6-тия месец, но може да се тегли по всяко време. Виж какво са показали в техния блог:
                            Customer Support казва:
                            07.07.2008 в 10:21
                            Здравейте, г-н Тодоров,
                            Във връзка с първия Ви въпрос прилагам таблица, която ще Ви помогне да се ориентирате за това как нараства лихвата по депозита:
                            Период - Годишна лихва в левове и евро
                            За 1 месец - 6.00%
                            За 2 месеца - 6.25%
                            За 3 месеца - 6.50%
                            За 4 месецa - 7.00%
                            За 5 месеца - 7.50%
                            За 6 месеца - 8.00%
                            За 7 месеца - 8.25%
                            За 8 месеца - 8.50%
                            За 9 месеца - 8.75%
                            За 10 месеца - 9.00%
                            За 11 месеца - 10.00%
                            За 12 месеца - 11.00%
                            Що се касае до втория въпрос – при промяна на пазарните условия банката си запазва правото да променя лихвения процент.
                            На разположение съм за още въпроси,
                            Милка Тодорова
                            и още
                            „След изтичане на 1 година депозитът преминава в стандартен едномесечен, ако до тогава не предложим други по-добри условия, а ние ще се постараем да го направим.
                            Няма месечни такси по сметката
                            Няма неснижаем остатък
                            Няма разлика - те са същите както при разплащателните сметки
                            В момента работим по въпроса скоро (до една седмица) да може да се открива този депозит и през Виртуалния банков клон.

Коментар

• Има нов депозит на ПИБ, черешката на депозитите

Коментар

• супер
                                тази в пощенска банка ми изглежда доста интересна
                                аз даже имам такава сметка само не съм знаел, че лихвата е яка
                                мерси
                                ще отида да я захраня

Коментар

Working...
                                X