IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте ми най-висока лихва по разплащателна сметка

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "..Грую Груев написа:
    ама за разплащателна сметка ли говорим или за депозит, щото ако е за разплащателна, райфата имат 6% годишна лихва без ограничения при тегленията и внасянията по сметката (пощата имат ограничения след което губиш лихвата) - май това е най-високото, но може и да греша -..."
    Не искам по никакъв начин да ВИ засягам, ОБАЧЕ т.н."РАЙФАЙЗЕНБАНК" има най -лайнарските условия от ВСИЧКИ, подчертавам всички институции, опериращи на пазар в НРБ !
    1) тази сметка става с такса от 01.01.2009- голям , напречно "набразден"/ " куробранец" ще влезе в седалищн. части на всяка маймуна !
    2) ПРИ ЗАКРИВАНЕ на сметка дължите такса в размер на 15/петнадесет
    лева/ за това че ДАЖЕ СТЕ СИ ПОМИСЛИЛИ да откриете сметка в
    "РАЙФАЙЗЕНБАНК" АД......
    не е препоръка за покупко-продажба

Коментар

• Първоначално изпратено от fant0mas
      В ПИБа няма такси нито за откриване и закриване, нито за поддръжка. Наистина разбиват конкуренцията и със средната си лихва по последния си депозит.
      +1

Коментар

• В ПИБа няма такси нито за откриване и закриване, нито за поддръжка. Наистина разбиват конкуренцията и със средната си лихва по последния си депозит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
          ама за разплащателна сметка ли говорим или за депозит, щото ако е за разплащателна, райфата имат 6% годишна лихва без ограничения при тегленията и внасянията по сметката (пощата имат ограничения след което губиш лихвата) - май това е най-високото, но може и да греша -
          http://rbb.bg/Page/default.aspx?user..._ogranicheniq/
          Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD
          DA DA !!! BEZ OGRANICHENIQ AMA DRUG PAT ?! 2000 lv dneven limit !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от afterd
            Май не разбираш нищо. Идва ми да кажа обида, но ще се въздържа.
            Трябва ми разплащателна сметка (може и "отворен депозит") където да си държа парите между бързите удари на БФБ
            "Паричен пазар" на елана гледал ли си го?
            Nai dobre sa CORP...bez konkurenciq i ogranicheniq pri vnasqne i teglene na sumi/ Raifa ne razreshavat poveche ot 2000 lv na den ?! CORP sa s 5-6 % bez taksi i komisionni ... i moge da teglish kolkoto ti se iska ot smetkata si !!!

Коментар

• Май не разбираш нищо. Идва ми да кажа обида, но ще се въздържа.
              Трябва ми разплащателна сметка (може и "отворен депозит") където да си държа парите между бързите удари на БФБ
              "Паричен пазар" на елана гледал ли си го?

Коментар

• ...
                Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.

Коментар

• Re: Препоръчайте ми най-висока лихва по разплащателна сметка

Първоначално изпратено от Сико
                  Първоначално изпратено от обзървър
                  Моля препоръчайте ми банката с най-висока лихва по разплащателна сметка за физически лица?

Досега съм в една с 3%
                  и мисля че това е най-добрата, но все пак питам
                  интересува ме само разплащателна сметка, пък може и за юридически лица

Благодаря
                  Според мен е логично да вложиш уменията си в използването на две сметки: разплащателна и спестовна. С електронно банкиране си прехвърляш от едната на другата. Продукта който ти търсиш е за финансово неактивни хора, разбирай простолюдието (които се радват на 5 лева лихва). При спестовните сметки можеш да играеш с фиксирани срокове и да пазаруваш за най-изгодната лихва в зависимост от баланса ти.
                  Ами трябвап да се поддържа някаква ликвидност... Ако утре ми потрябват 20-30 хиляди, кво, да тръгна да разпродавам портфейла ли ?

Коментар

• Лихвата при ПИБ си е 8,06%. А аз лично ползвам спестовен влог в Прокредитбанк. http://procreditbank.bg/main/bg/private.php?here=11
                    При салдо над 3 000 лв. - 4%, без ограничения за внасяне и теглене. Но ПИБ-а май в момента избиват рибата. Само не знам как стоят нещата с таксите - да няма някаква хурка там.

Коментар

• ПОЩАТА има ограничение минимум 1000лв поне така пише
                      "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• 8.063 е год. лихва
                        Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.

Коментар

• ама за разплащателна сметка ли говорим или за депозит, щото ако е за разплащателна, райфата имат 6% годишна лихва без ограничения при тегленията и внасянията по сметката (пощата имат ограничения след което губиш лихвата) - май това е най-високото, но може и да греша -
                          http://rbb.bg/Page/default.aspx?user..._ogranicheniq/
                          Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Господа финасисти и други "исти...

Ако имате 1000 лева и ги внесете по продукта на ПИБ - черешката, на края на периода ще имате 1080,625 лева. Това значи годишна лихва 8,0625. Ако трябва да се сравни продукта с депозитите, при които лихвата се капитализира всеки месец, т.е. има лихва на лихвата всеки месец, това ще се получи при лихва от 7,779 %. Тогава сумата в края на периода е 1080,624.

Извинявам се предварително ако съм объркал някой термин. Направех тези сметки, защото допреди няколко години депозитите бяха с капитализация и имах нужда да си направя сравнение спрямо тогавашните условия.
                            инж.

Коментар

• Първоначално изпратено от обзървър

Излиза си 7,3%
                              Лихвата се получавала на края на 12 м. период
                              какви 8.5%?

Хайде сметнете го
                              Незнам какво си смятал. Аз това много отдавна го смятах. Сметни средно аритметично на посочените лихви и го раздели на срока и ще получиш средната лихва / 6% + 6,25+ 6,5 + 7+ 7,5 + 8 + 8,25 + 8,50 + 8,75 +9 + 10+ 11 = 96,75 : 12 /броя/....това е! Няма как да е 7,3. Като имаш предвид че можеш да теглиш когато си поискаш....това е перфектния депозит.

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ
                                обзървър, не ми се прави реклама на конкурентите, но ще ти кажа моя опит: Пощенска имат разплащателна сметка интерес с 4% лихва над 5 000лв. наличност - можеш да си теглиш и внасяш колкото си искаш. първо ползавах нея. после минах на сметка Мега - 6% лихва, без да има изискване за сумата, но си ограничен до 2 тегления на месец - над тях губиш високата лихва за следващия месец. сега съм на ДСК темпо - 10% на годишна база за 3 месеца. не може да пипаш парите защото ще загубиш цялата лихва. аз и не бързам да я пипам де, но като хитър финансист съм си оставил 15-20% кеш по Мегата, за нещо интересно ако се появи.
                                е аз не искам да се обвързвам и за 3 месеца
                                мерси за коментара
                                имах сметка Интерес, но при над 2 тегления, лихвата става нормална

Коментар

Working...
                                X