If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как в България да търгувам с ДЦК и корпоративни облигации
За да изчисля риска на портфейла, ми трябват рисковете на активите му по отделно.
За акциите използвам стандартното отклонение.
За корпоративните облигации знам, че се използва дюрацията, но за ДЦК не знам какво.
Искам да питам - в портфейла как да пиша риска на ДЦК и депозити с фиксирана доходност - като нула ли? Нали са гарантирани до 40000 лв...
питай деда си Орешарски за риска - ще има ли девалвация на лева и къв го смета той - вероятността каква e ? Там у МФ има едни големи ЕЛКИ сметат та пушек се вдига. Я като мина покрай МФ все цъкат,цъкат,цъкат - то тая година нали е високосна - та викам и я високо косене ще има май - мдаааа ! Гледам едни опашки пред БНБ едни хора с торби парици- сигур за ДЦК-та са се подредили
А някой може ли да напише някаква що-годе актуална информация за скорошни емисии на ДЦК?
Почти всички първични дилъри имат в сайтовете си много стара информация - за емисии от 2003-2005 г.
Еdit: Намерих си инфото за актуалните емисии, но няма цени, на които мога да ги придобия! Трябват ми само приблизителни цени.
Коментар