IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПФ може да не купят ДЦК в понеделник, за да отвърнат на удара

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да,я кажете кога и как ще си тръгва Дянков.Още април беше,явно се отлага,сега кога смятате....
    Да патологични сте,някои тука говореше за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнение
      Асене, абе ей тва не моа си го обясня - на немска борса се търгуват бг бондове с падеж след 2 години с доходност 3.14%.

http://anleihen.onvista.de/snapshot....RUMENT=6539405

баси, кой ги купува??? верно не са много ликвидни ама някъв пазар има.

поздрави
      т.н. "глобални дцк". търгуват се с депозитар в Clearstream... и са доста ликвидни, и са 100% Made in Bulgaria

Коментар

• Брррр, ставам рано рано днес и какво да видя - Асен пак е избълвал 2 тона глупости. Честно по предишните ти постове, особено в оная твоята си тема имах по-високо мнение, обаче виждам, че си объркано момче. Май не четеш хорските постове и не се опитваш особено да вникнеш в това, което ти казват, а си знаеш само твоето. Приключих с тази тема, то и резултатите на всеки следващ аукцион говорят за това, кой е прав.
        Между другото очаквам скок в йилда (особено дългия край) след 31.12.2010 с около 50 точки, но не защото Асен казва, че има фрий арбитраж и всички тъпанари са се усетили едва сега и са хукнали да шортят ДЦК, а просто, защото спреда между БГ ДЦК и Испания, Италия, а дори и Германия доста понамаля, та ще има едно макар и техническо коригиране нагоре при българските.
        Освен това Асене, бях забравил да ти го посоча, но има и БГ глобали в евро и долари, ако не знаеш (сигурно незнаеш , като те гледам кви ги пишеш). Та можеш да се поинтересуваш на какви доходности се търгуват и къде, а те са доста ликвидни и се държат в по-голямата си част от чужди "тъпанари" дето не се "сещат" да си купят португалски аналози на по-висок доход и да ги репват в ЕЦБ .
        Последно очакване - Дянков сигурно ще емитира нови юробондове 2-рото тримесечие на 2011. Мисля, че ще са 10 годишни, за да потвърдят текущите бенчмарк дългосрочни лихви на вътрешния пазар. Ако ти си прав, или няма да има изобщо търсене или йилда ще отиде в небесата. Ако аз съм прав, ще е до и около 6% макс. Ще пиша пак тук след 6 месеца, щото наистина ми омръзна да споря със стената.
        Айде, весели празници на всички!

Коментар

• Асене, абе ей тва не моа си го обясня - на немска борса се търгуват бг бондове с падеж след 2 години с доходност 3.14%.

http://anleihen.onvista.de/snapshot....RUMENT=6539405

баси, кой ги купува??? верно не са много ликвидни ама някъв пазар има.

поздрави

Коментар

• [QUOTE=nesty;1174054]
            Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнение
            4ервенасган, ако не зацепваш кво е шортене не ти ли идва на акъла че нещо не е наред когато доходността по австралийските бондове с подобен матуритет е 4.9% а по БГ бондовете 2.35% (http://anleihen.onvista.de/snapshot....UMENT=15857704)

http://www.bloomberg.com/markets/rat...nds/australia/

ОЛП!! Много е важно да се знае какво е ОЛП!!!
            тъй де.....а колко е ОЛП в бг

ама истинското,не да изчисляваме искровото въображение викам аз,не за друго,а защото бг централната банка няма нищо общо с централна банка

Коментар

• [QUOTE=vilavarna;1174028]4ервенасган, ако не зацепваш кво е шортене не ти ли идва на акъла че нещо не е наред когато доходността по австралийските бондове с подобен матуритет е 4.9% а по БГ бондовете 2.35% (http://anleihen.onvista.de/snapshot....UMENT=15857704)

http://www.bloomberg.com/markets/rat...nds/australia/

ОЛП!! Много е важно да се знае какво е ОЛП!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнение

асен дава интересна перспектива която обяснява тези аномалии в доходността.

бъди здрав
                всъщност стоилов даде примера с шортенето,което е най лесния начин да се види абсурда,стига разбира се човек да е запознат с това що е шорт...

междудругото дянков ще преебе фондовете и банките,защото ще вкара маркета в неликвидност.....реално който е купувал до преди искров да почне да финансира дянков,е направил много големи печалби до момента,но няма как да кешира предварително,защото няма да има кой да купува на тези цени.....банки ще искат да кешират,но няма да могат,което ще ги прави допълнително неликвидни.
                и целия ОТС маркет ще замръзне.....абсолютна безсмислица....защото в бг единственото място където може да се препродават такива инструменти е ОТС ....

Коментар

• 4ервенасган, ако не зацепваш кво е шортене не ти ли идва на акъла че нещо не е наред когато доходността по австралийските бондове с подобен матуритет е 4.9% а по БГ бондовете 2.35% (http://anleihen.onvista.de/snapshot....UMENT=15857704)

ми то е смешно бе човек! начи БГ дълга е по-сигурен. ама и аз къде се завирам между шамарите - да не ревнеш че имало валутен риск и затова

асен дава интересна перспектива която обяснява тези аномалии в доходността. може и някъв друг цирк да има, но няма смислен начин бг бондовете да са с по-ниска доходност от австралийските, нито пък да има депозити с по-висока лихва. тва са абсурди

бъди здрав

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

Между другото говорих с един приятел в БГ банка - казаха нема проблеми, щели да ти дадат колко искаш (е до към 50мио) ДЦК, стига да си имал толкова кеш да сложиш при тях на 6% им е едногодишния депозит в лева, ама щели да ти ги дадат на 9.78% (убий ме не знам как са го сметнали) за една година. И нямало да питат какво ще правиш с тях, даже ще си ги купят обратно през спреда и така още няколко пъти - колкото издържиш.
                    браточка,ти продължаваш да не разбираш кво е шорт сделка.в случая на мен ми трябват 0 ресурс!
                    за кви 50 милиона говориш?аз отварям затворените пари на банката в дцк,като давам по голяма доходност....тва са парите,там е арбитража!
                    хайде,ще ти обясня като на малките деца:
                    банката е затворила 50 милиона на 2.35 доходност....аз й давам 3% доходност . от дцктата ,ако ги държи до падеж,ще изкара 117 500 лева,ако ми ги даде на мен ще изкара 150 000 ...... просто е!аз ги вземам тези пари и ги оставям на депозит при нея на 7 % ........
                    няма такъв филм при банкерите,колкото и да са кухи,повЕрвай ми....
                    и защо ще ми ги "заема" на 9 % ,когато и на 3 % пак е на печалба и носи нулев риск-парите остават при нея,а при дянковчетата може да има "събитие" ....
                    хем повече пари им давам,хем са безрискови.....всяка банак би се съгласила на такава сделка,проблема е,че няма банка ,която да дава по 7 % лихви и да купува с тях тоалетна хартия с 2.35 % доходност!
                    в сащ такива сделки са силно практикувани.например-аз имам 10 годишни трежърис,но за бизнеса ми трябва няколко месечен заем-отивам в банката,давам номера на сметката си при брокера,банкера се обажда и ми дава лийн договор да подпиша.после го факсва на брокера и брокера запорира тези трежърис,докато не получи рилийс форма от банкера ми,който пък ми я дава след като си погася кредита.....такъв тип кредит е най нискорисковия-давам се по прайм рейт....проблема е,че винаги и навсякъде по света и в историята на банковата система,прайм рейта винаги е по висок от 10 годишни трежърис!
                    или тези трежърис седят по средата между цената на депозитите и цената на кредитите.
                    всъщност те определят цената на парите!
                    в бг да речем,че имаш банка,която се е заринала с кеш,който няма кво да го прави ( както ти твърдиш ) ..ами първото нещо,което ще направи е да смъкне депозитите под цената на трежърис-в случая под 2.35% .....за кво да ти дава 7 % и да губи в тая декапитализация?само че никой няма да си сложи парите в нея,защото другите банки не дават по 2 % ,ами по 7 % .....
                    но дори и да има някой ,колко да сложи на 2 % ,банката пак няма да купи трежърис , защото ще ги изтрейдва тези пари на междубанковия маркет , който пак е няколко пъти по висок !
                    как моа да имаш цена от 2.35 % на парите ,когато имаш незапълнени банкови поръчки на над 5 % ( софибид ) ??????
                    в бг имаш само една банка,която поддържа ликвидността и обира бг и тя не е нито бгетовска ,нито гръцка , нито европейска .. тва е ситибанк.
                    те пускат оувърнайт кредити на останалите банки и залагат на това,че искров ще спасява банките си ,а БНБ има все още резерви ......ама при първи полъх на съмнение сити ще избягат от бг като дявол от тамян.....
                    ходи в ситибанк да вкараш пари на депозит,да видиш кво ще ти кажат....... 3 % няма да ти дадат дори ........ защото на толкова оувърнайтват на бг банките ... само че,не бъркай,че 3 % годишна лихва е наистина толкоз
                    на оувърнайт , лихвата от 3 % се разбива на 365 и се олихвява НА ДНЕВНА БАЗА .....
                    та кат изчисляваш капитализацията на тези пари , сложи в акселаратора е 1 , а 365
                    и бг се разграбва по тоя начин ..... защото в света в момента цената на парите е нищожна , а в бг е колосална ...... и бг банките НЕ МОГАТ да си позволят таква цена в рецесия и декапитализация..... те я дават за да не фалират -отлагат неотложното -трупат все повече загуби ,накрая клякат при искров и искров ги спасява.... а сити се поцепва по шевовете от печалби ........
                    е тва ти е бг в момента-неща,които никой няма да ти ги каже.....дори и самия искров да знае,че става , не може да го осъзнае.....което е същото,все едно,че не знае.....
                    та.... на междубанкова цена на парите от над 5 % е невъзможно трежърис да са дори 7 % ,каму ли 2.35 .....
                    а в твойта банка,дето имаш познат,може да имат трежърис от преди,когато цената им е била реална и сега да гледат да ги кешират ,като се надяват невдянков да скуизне ийлда още малко , или пък правят далавера с дянков и държи пари за нулева лихва , но купуват тези дцк със тези кинти и ДЕЛКАТ ДЪРЖАВАТА !!!
                    друг вариянт НЯМА !

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                      ей,колкото и да редактирам последния си постинг,не иска да се покаже целия и тва е.
                      То модераторите като трябва да оправят прблеми ги няма никакви, ама като е отчитане на дейност и симулиране на работа са първи в триенето . Ама в Бг всичко е така - яко симулиране и тва е

п.п. Иначе е трябвало е да сложши и един интервал преди "образованието":
                      реалността......... образованието
                      Last edited by itso78; 10.12.2010, 21:14.

Коментар

• Асене, ти остави тая мантра кой, какво и колко знае и не коментирай ами арбитрирай щом е толкова елементарно да надиграеш бегетовсите неандерталски банкерчета.
                        Това, което си написъл изглежда цвете на хартия, ама ако вземеш да посмяташ, ще видиш, че няма да ти излезе точно такава розова сметката.
                        Ще ти кажа и защо: "кредитът" (ДЦКта), които банката ще ти заеме няма да е за 3% за година, а за доста повече независимо от обезпечението 100%кеш, което си оставил при нея на 7%(всъщност вече почти няма едногодишни депозити на 7%). За нея това е просто едногодишен кредит и ще те нагъзи с едни 10%, а може и повече -> от тук нататък цялата ви схема издиша, да не говорим за спреда от поне 0.5-1% в бид-аска на ДЦК-то който ще оберете при всяка продажба обратно на банката.
                        За 20-ти път казвам, подобно на това което си написъл може да стане, но НЕ и със Стоилов, НЕ и с репо за 1 година, а с малко врътки и с друг кредитонадежден контрагент. И банките го знаят, но предпочитат да имат много по-малка доходност, но да си дават парите за период не по-дълъг от месец, като прехвърлят кредитния риск в/ху тези контрагенти (както и допълнителната доходност разбира се ). Та за банката е добре да има доходност примерно 3% вместо 2.35% за година, но репото ще е за 2 седмици или месец най-много, а тъй като ти не си някой на когото вярват, няма да ти позволят да ролваш репото без движение на главница, а понежи ти ще си продал ДЦК-та и ще си сложил кинтите на 1 година, ще се озъбиш веднага. В другия случай, както ти казах, ако просто ги искаш на репо за 1 година и ги гарантираш 100% (няма значение с какво, стига пазарната му стойност да не пада под 100%) ще те одрусат с цената на най-малкото ипотечен кредит.

".....единствения проблем е,че в бг няма банка,която да има такива книжа......няма да можеш да намериш такава....."
                        Ти май не си отварял отчетите и балансите на банките а? Охх забравих, ти пък не вярваш на такива глупости, нищо, че ги одитират по 5 пъти на година KPMG или други реномирани западни фирми.

Между другото говорих с един приятел в БГ банка - казаха нема проблеми, щели да ти дадат колко искаш (е до към 50мио) ДЦК, стига да си имал толкова кеш да сложиш при тях на 6% им е едногодишния депозит в лева, ама щели да ти ги дадат на 9.78% (убий ме не знам как са го сметнали) за една година. И нямало да питат какво ще правиш с тях, даже ще си ги купят обратно през спреда и така още няколко пъти - колкото издържиш.

Коментар

• ей,колкото и да редактирам последния си постинг,не иска да се покаже целия и тва е.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                            .
                            значи,сетих се къв ти е проблема......ти не знаеш кво е шорт сделка.....тва е епистемологически проблем в математическото мислене.....в днешно време хората знаят много неща,проблема е в това,че не ги разбират , нищо , че ги знаят.....
                            шорт сделките са нещо подобно, 90 % поне от трейдърите знаят да натискат шорт бутона,но не знаят смисъла му,как влияе на маркета,как се образува,както и понятия като шорт скуиз,които също ги знаят но също не ги разбират.....
                            спомням си тук в инвестора едно време бяха направили допитване как ще повлия на маркета шорт сделка със софикс,след като се говореше,че това ще става и бяха изпосъбрали най големите " гурута" ......имаше главен портфолио мениджър на ПИБ,трейдъри от елана и т.н.
                            всички отговориха по различен начин и всички с абсолютни грешки-само един отговори вярно,за което евалата,као не се лъжа бе от елана-той каза :
                            " АЗ НЕ ЗНАМ,НЕ СЪМ КОМПЕТЕНТЕН ПО ВЪПРОСА " .......
                            та тогава за първи път ми светна ламБата ,че унссто е нищо повече от поточна линия за осъкатяване на мозъци.....

няколко пъти време оно съм си правел труда да обяснявам що е шорт сделка,щото всички тук "знаят" ,но не разбират.......
                            има банака,която иска да купи дкц за 20 милиона на 2 . 35 % доходност......ти отиваш при нея й и казваш - не купувайте дцк,аз ще ви дам доходност от 3 % на тези 20 милиона......при нулев риск-забележи-при държавата пак имаш риск,макар и минимален,той съществува.....нулев риск е когато самия актив ,върху който се залага да седи в банката-в случая тези 20 милиона......
                            или сделката е даваш 3 % на тези 20 милиона и същите пари ги оставяш като залог,цената на депозита в банката е 7% -взимаш парите и ги залагаш на цената,която банаката е определила че струват......тва е шорт сделка с нулев риск за банката.......всяка банка,по целия свят ще се съгласи на такава сделка и дори стават постоянно,освен в бг......защо само в бг не може да стане?
                            ами защото имаш арбитраж-банката губи от сделката-цената на ДЦК са по ниски от депозитната база.......тва означава само едно-дцк са на нереална цена ..... нямаща нищо общо с реалността.
                            стоилов се опита да ти даде перфектния пример,проблема ти е,че явно не ти е обяснено добре що е то шорт сделка........
                            ако твърдиш,че в момента в бг има банака,която да купува на 2.35 доходност,веднага може да отидеш при тях и да им предложиш да си продадат тези "инвестиции" , а ти да им дадеш 3 % доходност-банката прави повече пари,а и е с нулев риск,защото парите ще останат при тях......
                            единствения проблем е,че в бг няма банка,която да има такива книжа......няма да можеш да намериш такава......
                            няма как да намериш банка,даваща 7 % депозит и купуваща дцк на 2.35 .. не само в целия цивилизовна свят,но дори и в бананови републики като бг ....... няма толкова аборигенски банкери ..... те са некадърници,но не и аборигени !
                            за тва и още в началото ти казах - правилно смяташ,че дцк ще продължават да падат,само че си вадиш неправилните изводи....
                            и както виждаш - дцк продължават да падат, тоя емитет е рекордно нисък и не само за бг ,но и за повече от 90 % от целия свят ......
                            само че пробелма е,че тва няма нищо общо с емитет ... банките не са се заринали с кеш,както ти си мислиш ....... точно и за тва ти казах-мислиш точно така,както дянков иска да мислиш.....хващаш се на една безсмислена кукичка....и нормално - трудно е човек да си представи такава гаменщина и тотална безсмислица ....... дори и в държава като бг ...... обаче фактите говорят сами за себе си .....
                            тва е проблема на математическото мислене - защото си учил , че при падане на ийлдовете ,следва, че имаш по добра ликвидност и банките плуват в кеш и тази наизустена зависимост те прави кон с капаци - не виждаш реалността.........образованието по някога е мнооооого лошо нещо,колкото и странно да ти звучи-защото например при икономиката имаш постоянно променяща параметрите си система.
                            а академиците я разглеждат като математическа наука - с постоянни , константни параметри ...... и когато има поредната промяна в параметрите,само гледай как цели държави рухват,защото неправилна монетарна политика може да е по лоша и от война върху икономиката на дадена държава.......
                            п.п.
                            все пак,за " утешение " мога да ти кажа,че разбираш повече от бг гурутата.например дуета каролев / ангелов - дето точно ти смяташ,че разбирали нещо......а всъщност ти знаеш повече от тях......защото според тях на външия маркет дянков можел да се финансира по евтино ..... тва е каролево виждане....не само,че като теб не знае кво прави дянков,ами и смята,че 2.35 % финансиране е скъпо ......
                            абе едноокоя ( дянков ) в страната на слепците с цар
                            и само да добавя - в цивилизацията има и двуоки ....... аз знаех,че дянков ще прави това,дори и преди самия дянков да знае,че ще го прави,колкото и странно да ти звучи...... просто не знаех , че ще е такъв тъпунгер,че сам ще се издаде кога почва да харчи искровите резерви....
                            Last edited by acen1975; 10.12.2010, 16:30.

Коментар

• Въпроса ми беше към червената сган.

Интересно , в моя договор за депозит пише друго - че лихвата е фиксирана за целия период (една година) и банката няма право да я променя. Буквално преди дни направих нов депозит.

Са само остава некой да ми даде назаем ДЦК , айде нека да е на 4% От мен да мине.

Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                              Нищо подобно, твърдя че няма кой да ти даде 8% на депозит фиксирана лихва за повече от една година напред и че лихвите ще продължат да падат и банките много добре го знаят. И след време няма да ти се вижда толкова невероятно ниска доходността на ДЦК. Тия оферти дето ги гледаш за 8% лихва - тя е променяема - банката може да я променя - демек да ти я свали щото видиш ли се променили условията на пазара.
                              Last edited by SStoilov; 09.12.2010, 01:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                                Са да не земеш да ни убеждаваш, че тия цифри са скалъпени, за да се дерат ипотекарите
                                Нищо подобно, твърдя че няма кой да ти даде 8% на депозит фиксирана лихва за повече от една година напред и че лихвите ще продължат да падат и банките много добре го знаят. И след време няма да ти се вижда толкова невероятно ниска доходността на ДЦК. Тия оферти дето ги гледаш за 8% лихва - тя е променяема - банката може да я променя - демек да ти я свали щото видиш ли се променили условията на пазара.

Коментар

Working...
                                X