IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПФ може да не купят ДЦК в понеделник, за да отвърнат на удара

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колко викаш червени била цената за финансиране на бамките . Са да не земеш да ни убеждаваш, че тия цифри са скалъпени, за да се дерат ипотекарите

п.с.

Асене, той Искров от две години "определя" лихвен процент = 0.5% , та и по-малко, ти се чудиш как мое да има 2.5% ДЦК . Може, може ...... ама до известно време.

Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
    стойността на банковия ресурс /СБР/ ...... 5.90% за евро и до 7.50% за лева годишно.
    Last edited by SStoilov; 08.12.2010, 23:47.

Коментар

• Райфайзенбанк намалява стойността на банковия ресурс за всички кредити

Падат лихвите за граждани, малки и средни предприятия и корпоративни клиенти

Райфайзенбанк понижава стойността на банковия ресурс /СБР/ за всички кредити за физически лица с 50 базисни точки съответно до 5.90% за евро и до 7.50% за лева годишно. Новата по-ниска стойност на банковия ресурс влиза в сила от утре за всички новоотпускани кредити в лева и евро, а за съществуващите кредити намаленият СБР ще се отрази върху лихвата поетапно по падежни дати през месец януари 2011 г. Райфайзенбанк понижава и СБР за всички фирмени кредити и кредити за малки и средни предприятия до същите нива.

“Решението ни за намаляване на стойността на банковия ресурс следва очерталата се тенденция на понижение на лихвенитe нива по депозити в българската банкова система от началото на годината, спада на СОФИБОР и стабилизирането на премията за риск на страната. През последните месеци постигнахме и оптимизиране на разходите на Банката по първичния депозитен ресурс и договорихме външно финансиране при конкурентни лихвени условия, което ни позволява да подобрим и лихвите по кредитите на нашите клиенти.”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД. “Освен с по-ниските лихви ще подпомогнем допълнително коректните си клиенти и с предоставяне на гратисни периоди и други облекчения за обслужване на кредитите през зимните месеци ”, допълва той.
      Стойността на банковия ресурс е референтният лихвен процент, при който банката осигурява ресурс за финансиране на клиенти, увеличен с разходите по управление на падежната структура на активите и пасивите на банката и други законоустановени разходи. Подробна информация за методологията на изчисляването на СБР може да бъде намерена на сайта на банката rbb.bg в секция индивидуални клиенти/ кредити.

Коментар

• Питам те ти колко супердоходоносни (2.5%)ДЦК си купи ?

И защо банката да мисли по различен начин от теб

Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        Хубавци. Аре нема да се хаба повече, че стана време за кръчме.
        Арбитрирайте смело )).

Коментар

• Хубавци. Аре нема да се хаба повече, че стана време за кръчме.
          Арбитрирайте смело )).

Коментар

• И после купува ДЦК на 2.5% .... Хахах

Аре викам стига вече. Мое и да погледнеш ПОСОКАТА на паричните потоци от местните банки към майките им през последните ДВЕ години. Има го на сайта на БНБ. И после да разтягаш от къде се финансират (и на колко) местните банки.

Ти червана сган , колко ДЦК си купи (щот нали са много на далавера) . А защо банката да мисли по различен начин от тебе и мене

Сега за завършилите 3 клас имаме:

8*0.2+3*0.8=4.0 %
            Last edited by SStoilov; 08.12.2010, 23:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
              Виж бе варна, как по-просто да ти го обясня.
              Да 100% гаранция на кредита (ДЦКта), но баМката нали трябва да печели нещо от това че ти дава нещо назаем (ДЦК). Твоят депозит е просто гаранцията и от него бамката не само не печели, но и губи (макар и да не точно така щото тя пък ги дава на 12% на някой ипотекар), а как го мислиш да имаш депозит в друга бамка и него да заложиш?!?!?! ми за какво и е на 1вата бамка да ти дава нейните ДЦК без никаква печалба (без да те чарджи нейните 10%)??? Или викаш просто от човеколюбие ще трампите твоите пари (депозит) и нейните ДЦК за известно време, без тя да печели нищо от това?
              Дори и несъстоятелния аргумент за ликвидността тука не върви, щото ДЦК се признават за ликвидни средства на 100%.
              браточка,колко и да се пънеш,нЕма как да обясниш 300% арбитраж.........дори и 10% няма как да обясниш,каму ли 300% .......
              значи банката губела ако ми вземела парите на депозит,а шортела за мен дцк?ами добро утро,как спахме?
              банка ако има кеш,веднага ще смъкне лихвите по депозитите.....няма да купува дцк на 2.35 .......само си обясвяваш безсмислието и ПАК НЕ МОА ДА ВДЕНЕШ.......
              няма държава в света,където депозитната база да е по висока от дцк,тва не го ли разбра?само в бг е така,защото имате уникален финмин,дето управлява икономиката по вестници и риалити шоус.......
              виж,прочети статията пак ,наблеги на това:
              ==========================
              "........Като основни фактори за повишения интерес към пазара на ДЦК като цяло могат да се откроят подобряването на фискалната позиция на страната и високата ликвидност в целия финансов сектор, изтъкват от министерството.

Паралелно с това положителните индикатори кореспондират с възприемането на ДЦК по вътрешния дълг като инвестиционно направление с атрактивно съотношение доходност/риск, посочват от ведомството........."
              ================================

патологичния лъжец дянков ви прави на маймуни-нищо повече.....трансвера от БНБ в бюджета е без значение за лихвената основа-се едно държавата да дава на държава лихва.....съответно тоя кукумицин сваля постоянно спредовете,а плюнаката искров обявява колосално търсене,пак нищо повече от "медийна икономика" ........вземи се сабуди-имаш 17% лоши кредити,а банкова система и на 10% не може да удържи при декапитализация в такива размери,ти нямаш банки!разбираш ли го това?в бг няма банки вече!имаш прахосмукачки на парична маса.... от кога на прахосмукачка сте почнали да наричате банка?какви 2.35% .......то в момента в европа моа да се намери безрискова доходност от 5-6 % ,ти луд ли си банака майка да дава лихви в бг крилото си от 7% и да "реинвестира" в дцк на 2.35% ???????
              ако реално бг почне да емитира истински дълг,и на 10% няма да има кой да клъвне в момента ,вЕрвай ми!
              кога ще вденеш,че тва няма нищо общо с емитиране на дърлг?тва е нищо повече от харчене на държавните резерви,без осчетоводяването им -харчат се парите на бг,без да се казва ,че се харчат.....
              па ако некой гамен от рода на кокошката от доверие клъвне на кукичката,добре дошла ще е...........ама банка няма да купи такова нещо никога,освена ако не прави далаверка с дянков-безлихвени държавни пари да се използват за купуване на дцк и да делкат милионите от далаверата с поставената банка........
              просто!

Коментар

• Виж бе варна, как по-просто да ти го обясня.
                Да 100% гаранция на кредита (ДЦКта), но баМката нали трябва да печели нещо от това че ти дава нещо назаем (ДЦК). Твоят депозит е просто гаранцията и от него бамката не само не печели, но и губи (макар и да не точно така щото тя пък ги дава на 12% на някой ипотекар), а как го мислиш да имаш депозит в друга бамка и него да заложиш?!?!?! ми за какво и е на 1вата бамка да ти дава нейните ДЦК без никаква печалба (без да те чарджи нейните 10%)??? Или викаш просто от човеколюбие ще трампите твоите пари (депозит) и нейните ДЦК за известно време, без тя да печели нищо от това?
                Дори и несъстоятелния аргумент за ликвидността тука не върви, щото ДЦК се признават за ликвидни средства на 100%.

Коментар

• Ааа последен пример, как на банката и излиза сметката да взима депозити от сульо на 7-8%: Разбира се примерът е супер опростен, но трябва да го онагледим и за по-бавно схващащите:

Банката се финансира само от 2 източника (за опростя(Е)нието):
                  8% от сульо и 3% от мама

и дава само потребителски и ипотечни кредити, съответно на:
                  15% и 9%

СЪОТНОШЕНИЕТО обаче на кинтите от сульо и мама е 20/80, а при кредитите примерно 30/70

8*0.2+3*0.8=4.0
                  и
                  15*0.3+9*0.7=10.8
                  или марж от 6.8% (при всички опростения)

Малко ли ви се чини а? Или мислите, че банките се финансират основно на 8-9-10%?[/QUOTE]

Един елементарен въпрос.Според теб финансирането от "мама" обхваща ли се правилно от статистиката на БНБ?Примерно от данните за брутния външен дълг?

Коментар

ХАахахха, ти разбираш ли колко несъстоятелно е това което си написал?
                    Разбира се, че ще ти искат "още" 10%. За какво да ти дават техните ДЦК, като тъй или иначе ти плащат 7% по депозита ?!!? да не са луди - ми нали всеки който има депозит в баМка ще поиска тогава ДЦК "фор фрий" ?!?!?
                    ти яко се правиш на ударен. начи 100% гаранция на кредита с пари в кеш и искат 10% лихва а не 3%. тоест не носят кредитен риск!!! отказват подобна сделка щото плуват в кеш???? аре депозита няма да е при тях а ще е у съседната банка за да не е толкова очевадно.

несъстоятелното е че лихвите по депозитите са 8% а по дцк 2.35% и щом продължаваш да ми обясняваш че тва били само 20% от пасивите и т.н. явно ни взимаш за баси лудите. аз ако купувам тениски по 10лв и продавам 80% на 20 лв що ми е да давам другите 20% на 6лв ?!

Има 2 вариянта - или плащаш като поп още 10% върху номинала при това (а не в/у пазарната цена) или просто не получаваш твоите 7% по депозита и може би плащаш "само" 2-3% в/ъ ДЦКата , което е едно и също в крайна сметка хахаха. Ама ме разсмя еййй, значи викаш, щом имаш депозит, отиваш и искаш ДЦК за същата стойност или да речем айде от теб да мине с 10% хеъркат аххахахаха.
                    Ми иди в Deutschebank или HSBC и им се скарай, как така не са ти дали бундове или гилтове щото имаш депозит при тях.))
                    ами в deutschebank няма да имат нищо против щото лихвата по влога ще е по-малко от тази по ДЦК. а не като в бг.
                    май няма смисъл от тоя спор ... асен е прав или се правиш на ударен и знаеш много добре за кво иде реч или ти убягва елементарната логика на примера на сстоилов

поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнение
                      е кво се правиш на ударен - естествено взетите назаем дцк се гарантират на 100% с пари на влог който ти носи 7% годишно. нали са едногодипни ДЦК, не ти трябва повече.

не е все едно си ги купил - не ми казвай че шортенето е все едно си купил.

начи и при 100% гарантирани ДЦК с влог пак искат 10% лихва??? и в същото време плуват в ликвидност викаш!!! Брях тези банки - пълни са с вътрешни противоречия като герой на достоевски

поздрави
                      ХАахахха, ти разбираш ли колко несъстоятелно е това което си написал?
                      Разбира се, че ще ти искат "още" 10%. За какво да ти дават техните ДЦК, като тъй или иначе ти плащат 7% по депозита ?!!? да не са луди - ми нали всеки който има депозит в баМка ще поиска тогава ДЦК "фор фрий" ?!?!?
                      Има 2 вариянта - или плащаш като поп още 10% върху номинала при това (а не в/у пазарната цена) или просто не получаваш твоите 7% по депозита и може би плащаш "само" 2-3% в/ъ ДЦКата , което е едно и също в крайна сметка хахаха. Ама ме разсмя еййй, значи викаш, щом имаш депозит, отиваш и искаш ДЦК за същата стойност или да речем айде от теб да мине с 10% хеъркат аххахахаха.
                      Ми иди в Deutschebank или HSBC и им се скарай, как така не са ти дали бундове или гилтове щото имаш депозит при тях.))

Коментар

• Пак визирайки долния прозззззд пример - сега разбирате ли, как дори и при моментното голямо число на "лошите кредити", баМките в БГ пак са на +. Верно за сметка на проззздия бегетовец дето взима кредити на 10-15-20% ама това си е негов проблем вече . Всъщност при тази критична маса необразован и малоумен и некредитонадежден матрял не е чудно да се искат такива лихви по кредитите. Но това не значи, че Бамките са фалирали.

Коментар

• Не бе Асене, не съм казал, че майките купуват БГ ДЦК, напротив, БГ банките купуват (някои де) бундове или други ЕЗ ДЦК и ги репват през майките си в ЕЦБ.

П.П.Ми не съм никой, но да имам познати и се интересувам от бг пазара (както и от много други де). А това, че съм познал аукциона е именно защото се интересувам от особеностите в БГ, а не креща ФАЛИИИИТ на сляпо и без съобразя някои нещица.

Коментар

• Стоилов - нали ти казвам - всяка банка ще ти даде назаем ДЦК (що да не ти даде при перфектно обезпечение, като 100% кеш), ама освен това си виж цената на това, че ще ти ги дадат назаем - 10-12%, пък може и повече (което е парадокс, щото при обикновено РЕПО м/у банките, би трябвало тези които дават книжата да плащат цената на кеша, обаче ти понеже не си банка а бай-петко ще ти обърнат джобовете).
                            Виж в обратния случай - когато имаш поне първоначалния капитал (да речем 1мио БГН и с тях си купил ДЦК и ги репваш в някоя банка (стига да имат лимит към теб де ) ), тогава може да направиш нещо като ливъридж и да купиш още и още и да ги залагаш пак, а парите да дадеш на 8% депозит хаха, ама това няма да стане за всеки, даже за почти никой щото трябва да се споразумеете и за клаузата да ролвате репото без движение на главницата. А това може да стане само в много редки случаи - пак казвам, когато банката е получила одобрението на риск отделите и има лимит към този/тази компания, а от своя страна р-ра на този лимит пак зависи от това, колко си голям и колко ти "верват".

Много изместихте заглавието на темата.
                            Я вижте последният аукцион - 1г на 2.35%, като има бидове за 156 мио!!! при това средната цена на всички тези 156 искани мио е 2.54% - демек не много далече от одобрените, което опровергава твърденията на Маню по-долу, че видиш ли били фиктивни бидове или просто другите са искали да запишат на 10% да речем.

Ма кво са за Дянков или Искров 156 мио де те са си ги биднали с джобните през разни банки, нищо че няма как да стане по ред причини обяснени пак по-долу .

Ааа последен пример, как на банката и излиза сметката да взима депозити от сульо на 7-8%: Разбира се примерът е супер опростен, но трябва да го онагледим и за по-бавно схващащите:

Банката се финансира само от 2 източника (за опростя(Е)нието):
                            8% от сульо и 3% от мама

и дава само потребителски и ипотечни кредити, съответно на:
                            15% и 9%

СЪОТНОШЕНИЕТО обаче на кинтите от сульо и мама е 20/80, а при кредитите примерно 30/70

8*0.2+3*0.8=4.0
                            и
                            15*0.3+9*0.7=10.8
                            или марж от 6.8% (при всички опростения)

Малко ли ви се чини а? Или мислите, че банките се финансират основно на 8-9-10%?

Коментар

Абе варна, с колко пари в кеш ще ги гарантираш е въпроса? Щото банката няма да приеме само някакъв поддържащ марджин от бай-ти-петко (пък и на повечето не им е това бизнеса) та като ти искат 100% от номинала поне - ми да то това си е тъпо щото все едно си ги купил. отгоре на всичко ще искат и да им платиш лихва за това,
                              .
                              е кво се правиш на ударен - естествено взетите назаем дцк се гарантират на 100% с пари на влог който ти носи 7% годишно. нали са едногодипни ДЦК, не ти трябва повече.

не е все едно си ги купил - не ми казвай че шортенето е все едно си купил.

начи и при 100% гарантирани ДЦК с влог пак искат 10% лихва??? и в същото време плуват в ликвидност викаш!!! Брях тези банки - пълни са с вътрешни противоречия като герой на достоевски

поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                                червенасган.......чуваш ли се кви ги говориш? врели, некипели.......ще купуваш дцк на 2,35 % ,че да ги залагаш на банката и да теглиш на 8% ???????тва било далавера?
                                ми че то дори в сащ,където прайм рейта е равен на 30 годишни трежърис не може да изтискаш от банката "далавера" ,поради простата причина,че в целия свят ( без бг) ,лихвите по депозит?кредит се определят точно от доходността на трежърис.........
                                най ниските кредити за безрискови клиенти са на прайм рейт,който пък е по нисък или равен на дцк с най голямата доходност ( в случая 30 годишни) .......
                                стоилов е много прав-ако наистина има банки,които имат бг дцк,може да им предложиш депозит като актив,дори и от друга банка и да им предложиш шорт........
                                ако банката е инвестирала на 2,35% доходност,а ти и предложиш 3% доходност,банката ще продаде тези книжа,защото ти и предлагаш по голяма доходност.......а в същото време пък ти правиш 8% от тези пари,които са на депозит в съседната банка,но са локвани ( заключени) да периода на сделката като " лийн" (не знам как е на български ) е банката ,която шорти за теб дцктата.елементарна сделка.......от която всич1ки са доволни....проблема е,че нямаш банка,която да продаде такива книжа,или пък иска да купи,поради това,че няма такъв банкер,който да дава с 300% по скъпа депозитна база от инвестициите си-в случая дцк.......

п.п.
                                ти обаче си голяма загадка за мен.....ще ти кажа защо:
                                първо,очаквах да съм единствения,който знае за далаверата,която става в бг-тва е тайна,а икономисти като дуета каролев/ангелов или кокошката от доверие ( убаво име за пенсионен фонд ) въобще нямат пипето да се чатнат за кво иде реч......
                                та първата "случаност" бе,че ти предупреди Мариян да не се хваща на бас със мен......
                                до тук добре-случаност,може.....ама се появи втора случайност-предсказа до "тик" бъдеща емисия,което вече както ти казах ми приличаш повече на вътрешен човек,отколкото на разбирач......
                                та ще ни кажеш ли кой си ти-аз на 2 случайности им викам вече случайни случайности,математически погледнато минуса си е минус,но минус по минус прави плюс
                                според мен си някой в джаза,който в момента по най гаменски начин се опитва да ни убеди,че са ни грешни сметките.......
                                хайде опитай по някакъв по виртулозен начин да ни убедиш колко сме заблудени и как в света има държава,където ДЦК са с 300% по евтини от депозитната база и нямало никва далавера..........
                                кой си ти?или си невероятен гамен,който си няма ни най малка представа от монетарни отношения,но имаш познат покрай дянков,или си дянковче,което в момента се опитва да ни обясни,че в бг нямало далавери.....

п.п.
                                ако елана имат дцк и ги залагат в банки за кредит,което според теб било далавера,кажи му на българономиста колчев,че ако си продаде дцктата ще му излезне около 300% по евтина цена на парите,отколкото да ги държи и залага за кредит.........
                                не се четеше преди малко

Коментар

Working...
                                X