IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Правителството да гарантира всички облигации от БГ банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
    Първоначално изпратено от Айъ
    Сигурен ли си, че гарантира облигациите на всички банки, а не само на държавните например? Представяш ли си какво точене ще падне. Примерно банката хикс емитира облигации за 2 милиарда евро по 12%, след това шефовете й си раздават кредити и бастисват банката. И правителството ще е длъжнода им плати зулума. Това не може да върви по нашите географски ширини.
    Какво значение има дали една банка е частна или държавна,ако има чудесни условия и предпоставки за крадене?Хората не се раздат частни или държавни служители.Те стават такива,но всеки е навит да краде ако може и не го хващат или не го застрашава наказание,така както е в България.

П.С. - ако обаче това се приеме (за гаранциите на държавата за дълга на БГ банки) то от тази опция ще се възползват само 3 банки - ПИБ , ЦКБ и Тексимбанк защото само те са български ;-)
    Имах предвид, че в Дания може би има значение дали е частна. Иначе естествено, че от държавните в България даже би трябвало да се краде по-лесно. Едва ли законодателството може да прави разлика между банки с български или с чужди собственици. А и банките с български мажоритари не са само те - Инвестбанк, Общинска, Интернешънъл Асет банк, Корпоративна...

Коментар

• Re: Правителството да гарантира всички облигации от БГ банки

Първоначално изпратено от Петър Караиванов
      Първоначално изпратено от Anton.Chigurh
      Правителството да гарантира всички облигации емитирани от БГ банки, така както е в Дания - всички облигации, издадени от местни банки, имат гаранция от държавата.
      Моля?!

Аз пък искам държавата да ми гарантира всяка една инвестиция на БФБ.

Баси глупоста Петре. Спри да се излагаш вече... неудобно ми е за теб сериозно.
      И на мен ми е неудобно за теб поради липсата ти на чувство за хумор,ама на... това е положението - сухар си !

Я как бързо взе да обръщаш палачинката,като стана въпрос с твоите данъци да се плащат чужди масрафи.
      Иначе да си ми контра си винаги готов.

Та и за това пуснах тази тема, да ви видя реакциите какви ще са като се смени плочата ! ;-)
      За каква плоча говориш? Ако искаме държавата да купува/гарантира каквото и да било по-добре да връщаме комузма и това си е. Виж щатите как си следват Маркс......

Коментар

• Първоначално изпратено от Айъ
        Сигурен ли си, че гарантира облигациите на всички банки, а не само на държавните например? Представяш ли си какво точене ще падне. Примерно банката хикс емитира облигации за 2 милиарда евро по 12%, след това шефовете й си раздават кредити и бастисват банката. И правителството ще е длъжнода им плати зулума. Това не може да върви по нашите географски ширини.
        Какво значение има дали една банка е частна или държавна,ако има чудесни условия и предпоставки за крадене?Хората не се раздат частни или държавни служители.Те стават такива,но всеки е навит да краде ако може и не го хващат или не го застрашава наказание,така както е в България.

П.С. - ако обаче това се приеме (за гаранциите на държавата за дълга на БГ банки) то от тази опция ще се възползват само 3 банки - ПИБ , ЦКБ и Тексимбанк защото само те са български ;-)

Коментар

Първоначално изпратено от Anton.Chigurh
          Правителството да гарантира всички облигации емитирани от БГ банки, така както е в Дания - всички облигации, издадени от местни банки, имат гаранция от държавата.
          Моля?!

И на мен ми е неудобно за теб поради липсата ти на чувство за хумор,ама на... това е положението - сухар си !

Я как бързо взе да обръщаш палачинката,като стана въпрос с твоите данъци да се плащат чужди масрафи.
          Иначе да си ми контра си винаги готов.

Та и за това пуснах тази тема, да ви видя реакциите какви ще са като се смени плочата ! ;-)

Коментар

Моля?!

Коментар

• Сигурен ли си, че гарантира облигациите на всички банки, а не само на държавните например? Представяш ли си какво точене ще падне. Примерно банката хикс емитира облигации за 2 милиарда евро по 12%, след това шефовете й си раздават кредити и бастисват банката. И правителството ще е длъжнода им плати зулума. Това не може да върви по нашите географски ширини.

Коментар

• Първоначално изпратено от Айъ
                Извинявай Петре, ама това е тотална глупост. Ако може да гарантира и моя ипотечен кредит правителството. Както и заплатата ми за следващите 10 години.
                Що бе? След като Дания го прави,защо и България да не го направи? Ще емитираме дълг в датски крони на 10% годишно,кеф ни в Украински гривни или сръбски динари. А защо не и в братски злоти или форинти? ;-)

Коментар

• Извинявай Петре, ама това е тотална глупост. Ако може да гарантира и моя ипотечен кредит правителството. Както и заплатата ми за следващите 10 години.

Коментар

• Правителството да гарантира всички облигации от БГ банки

0
                    ДА
                    0%
                    0
                    НЕ
                    0%
                    0
                    ДА - трябват нови корупционни схеми
                    0%
                    0
                    НЕ - много дебело ще тряпва да платим
                    0%