IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Danske bank пуска емисия облигации в левове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Anton.Chigurh
    Първоначално изпратено от INSIDER-A
    Пешо, играеш много на дребно пич. Разни зашеметени партийни помияри да всяват паника е обосновано, но ти защо го правиш незнам. Освен ако и ти си причислен към онези партийните?
    Според теб лъже ли?
    ЦИТАТ:

"Останалите банки просто не предлагат форуърдни сделки евро/лев

Това означава само едно - че се опасяват от падане на борда и,че не вярват в това борда да оцелее до края на годината.

А само преди 4месеца щяха да ме котират на спот + 0.08лв !!!"

А ти как мислиш?
    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• че той никога не е криел, че е партийно обвързан
      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• [quote="absfresh"]Асене, инфлацията е по-близо отколкото си мислиш.

По въпроса за емисията.
        Да пуснат ако искат и 700 милиона и то 10-на емисии. Това няма как да гътне борда, няма и как да затормози пласмента на ДЦК-та. За последните 7 години, не се сещам да има незаписани ДЦК. Може и да бъркам, но е незначително. Колкото повече такива емисии има, толкова по-конвертируем е лева и по-близо сме до еврото.
        А 10% ехххх, пей сърце, гарантирани от европейско правителство.

За мене е по-интрересно кой султан, какво точно ще си купи стези левчета и защо предпочита левчета, а не евра, при положение, че си плаща в евро.

Въпроса е, че бърка бенчмарк-а по емисиите и става по-скъпо и по-скъпо

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
          Пешо, играеш много на дребно пич. Разни зашеметени партийни помияри да всяват паника е обосновано, но ти защо го правиш незнам. Освен ако и ти си причислен към онези партийните?
          Според теб лъже ли?

Коментар

• Пешо, играеш много на дребно пич. Разни зашеметени партийни помияри да всяват паника е обосновано, но ти защо го правиш незнам. Освен ако и ти си причислен към онези партийните?
            МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Интересно , интересно .....

Викаш банките не правят форуърд евро/лев ? Кои банки ?

Щото данске с тая емисия и няколко форурда са напред с 10% дори без да пада борда .

И що така заплашваш ? И аз дочух, че лихвената разлика била около 20% .

Първоначално изпратено от SubZero
              Първоначално изпратено от Петър Караиванов
              Цяла сутрин до сега се опитвам да намеря цена за форуърд Евро/лев за мой клиент. Той иска да си купи евро срещу лева в края на 2009г.

От всички банки в България само от Булбанк ми дадоха параметри и евентуално ако се стане техен клиент биха сключили сделката.Параметрите бяха лихва лева 25% , а лихва евро 1%

Това означава (24 х 1.95583 х 270дни) / 36000 = 0.35лв + 1.95583 = 2.308лв за 1 евро с вальор 17дек.2009г.

Останалите банки просто не предлагат форуърдни сделки евро/лев

Това означава само едно - че се опасяват от падане на борда и,че не вярват в това борда да оцелее до края на годината.

А само преди 4месеца щяха да ме котират на спот + 0.08лв !!!
              Не вярно последното, което казваш. Банките не котират такива контракти от началото на 2008-ма.
              И внимавай какво пишеш, че КФН може да ти се види като детска игра. Сериозно!

Коментар

• А доходите ти във валута ли са ,та си мислиш,че не си от ебаната страна?
                Да, във валута са. Наистина ще ми се размине поебването...
                Хубавото е, че са дори във валута по избор, за това имам надежди за припечелване покрай кризата.

Коментар

• Асене, инфлацията е по-близо отколкото си мислиш.

По въпроса за емисията.
                  Да пуснат ако искат и 700 милиона и то 10-на емисии. Това няма как да гътне борда, няма и как да затормози пласмента на ДЦК-та. За последните 7 години, не се сещам да има незаписани ДЦК. Може и да бъркам, но е незначително. Колкото повече такива емисии има, толкова по-конвертируем е лева и по-близо сме до еврото.
                  А 10% ехххх, пей сърце, гарантирани от европейско правителство.

За мене е по-интрересно кой султан, какво точно ще си купи стези левчета и защо предпочита левчета, а не евра, при положение, че си плаща в евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от zlata lamia
                    Вероятният коментар на Орешарски към датския му колега:
                    "Моля Ви се колега,ама много Ви се моля да забраните на Данске да пуска нови емисии облигации,деноминирани в български левове,защото нови такива емисии направо ще гътнат борда и ще девалвират лева в пъти,а лева е иначе толкова стабилна валута(само аз вярвам в нея),грехота е-нека бъдем европейци! В знак на благодарност за съдействието Ви,БНБ ще емитира емисия възспоменателни монети,която ще предоставим безвъзмездно за нуждите на Данске и датското правителство! Емисията ще представлява изключителна нумизматична и уникална рядкост- в ограничен тираж(около 1000 монети) с номинал 1.000.000 лева! Единственото,което не мога да гарантирам е,че всяка монета с номинал от 1000000 лева ще струва повече от 2 датски крони! С друго освен с дребни жестове от този род не можем да Ви се отблагодарим,защото нито аз,нито БНБ имат лостове за спасяването на борда и лева! Водихме глупава парична политика и лъгахме през цялото време,колко сме стабилни и как криза у нас няма! Само в лъжите ни бива,във финансите сме "глухи" и много "боси"! Помагайте,само три месеца ни останаха-нека си довършим мандата,а след нас и ....потоп!
                    За жалост е точно така - поне по смисъл и подразбиране.Страшното обаче идва след изтичането на мандата!

Коментар

• Вероятният коментар на Орешарски към датския му колега:
                      "Моля Ви се колега,ама много Ви се моля да забраните на Данске да пуска нови емисии облигации,деноминирани в български левове,защото нови такива емисии направо ще гътнат борда и ще девалвират лева в пъти,а лева е иначе толкова стабилна валута(само аз вярвам в нея),грехота е-нека бъдем европейци! В знак на благодарност за съдействието Ви,БНБ ще емитира емисия възспоменателни монети,която ще предоставим безвъзмездно за нуждите на Данске и датското правителство! Емисията ще представлява изключителна нумизматична и уникална рядкост- в ограничен тираж(около 1000 монети) с номинал 1.000.000 лева! Единственото,което не мога да гарантирам е,че всяка монета с номинал от 1000000 лева ще струва повече от 2 датски крони! С друго освен с дребни жестове от този род не можем да Ви се отблагодарим,защото нито аз,нито БНБ имат лостове за спасяването на борда и лева! Водихме глупава парична политика и лъгахме през цялото време,колко сме стабилни и как криза у нас няма! Само в лъжите ни бива,във финансите сме "глухи" и много "боси"! Помагайте,само три месеца ни останаха-нека си довършим мандата,а след нас и ....потоп!

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev
                        Не , че го одобрявам ама сега трябва всички да ревнем "дай да падне борда"?!
                        Ми много станахте селските тарикати...
                        Прави сте! Нека да печелят чужденците и партийните другари. За тях вече е очевадно, че няма оттърване!
                        Обикновения БГ да го духа!
                        Още не мога да повярвам, че не съм от ебаната страна, както беше 1997. НО тогава нямаше интернет и нямаше кой да ми отвори очите. Сега другарите пак се опитват да ни го набутат, но тоя път има " Асен и компания"!
                        Който иска да им вярва на Остапа, бигугъла и другите партийни другари. Пак искат да ни е.бат....
                        А доходите ти във валута ли са ,та си мислиш,че не си от ебаната страна?
                        препоръки не давам

Коментар

• Първоначално изпратено от g0g0
                          [/quote]

Веднага се сетих за една картина - Запорожки казаци пишат писмо на царя. Да ама цар далеко,Бог високо ! А Орешарски ако не е разбрал ще му кажа в прав текст. Това г-н министър е игра за големи.И ако някой се чувства малък и неможе да схване правилата си е негов проблем.А в живота не винаги повеждава най-силния, а този който се нагажда най-бързо към създалата се ситуация.А след като Данске играе по правилата не виждам какъв е проблема?Ми МФ да емитира облигации в датски крони например !

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                            Първоначално изпратено от al64ad
                            Асене ,какви мерки трябва да се вземат срщу световна инфлация според теб-ETF на къмодитис, или?
                            забрави за инфлация в близката година.ще има дефлация и колкото и да печатят,няма да могат да се преборят с нея.а после ще видим.
                            според мен най доброто решение е част от парите в кеш,част в американски акции.
                            в никакъв случай злато!
                            не ти и трябва да правиш квото и да е.ако нямаш бизнес или инвестиции,времето ще работи за теб-активите бъдат пасиви в близката година.......
                            питай Херко за неговата теория за пасивните активи и активните пасиви....той ще те светне за кво иде реч.
                            Аз питам за после -след година и повече/обичам да чета утрешния вестник/,мерките за бизнеса си съм почнал да ги вземам още в началото на 2008 и сега съм в ситуацията "и да паднем и да бием пак ще се напием"-каквото и да стане в тази година ще се възползвам максимално.А иначе тая ситуация я чакам още от 2005-дано не прозвучи злорадо -и без това приятели строители ме обвиниха че съм искал да печеля от чуждото нещастие.....

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/pazari/finansi...kolega_zaradi/

Орешарски писа до датския си колега заради облигациите на Данске банк

Финансовият министър Пламен Орешарски е изпратил писмо до датското финансово министерство по повод поетата от него гаранция върху облигационна емисия на Данске банк, деноминирана в български левове. През последните години различните звена на Данске банк бяха най-агресивни към страните с фиксиран валутен курс, посочи министърът. Той коментира действието като опит за тестване на пазара и като пореден израз на увереност в българската валута. Орешарски обаче отказа да уточни какво е било съдържанието на писмото с обяснението, че това е вътрешна кореспонденция, която не следва да се огласява. "Ние имаме нашите коментари и сме ги изпратили до датския финансов министър и управителя на банката", бе лаконичният му коментар.

През миналата седмица стана ясно, че датската банка е издала облигациите, като номиналът на цялата емисия е 70 млн. лв. Книжата са едногодишни, а лихвата е 10% и това ги определя като много атрактивни, тъй като предлагат висока доходност, а и са фиксирани към еврото. Емисията е била записана основно от български банки и пенсионни фондове, като сред купувачите на книжата има и чужди институции.

Експерти от министерството коментираха, че по този начин се залага висока доходност и това може да затрудни пласирането на последващи емисии ДЦК, тоест да оскъпи финансирането.

Това е втората чужда финансова институция, която издава облигации в левове на местния капиталов пазар. През 2007 г. най-голямата исландска банка - Кауптинг банк, емитира облигации в левове на стойност 50 млн. лв. като част от облигационната си програма. По-късно Кауптинг банк беше национализирана заедно с още две исландски банки от правителството в Рейкявик. Депозитите на Кауптинг банк бяха гарантирани изцяло, а банковата система на Исландия колабира под тежестта на дългове, надвишаващи 12 пъти размера на икономиката на страната.

Данске банк пък е известна с критиките на анализаторите си към икономическото състояние на България. В последните години те многократно публикуваха анализи, критикуващи лева, и прогнозираха лошото му бъдеще.

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev
                                Не , че го одобрявам ама сега трябва всички да ревнем "дай да падне борда"?!
                                Ми много станахте селските тарикати...
                                Прави сте! Нека да печелят чужденците и партийните другари. За тях вече е очевадно, че няма оттърване!
                                Обикновения БГ да го духа!
                                Още не мога да повярвам, че не съм от ебаната страна, както беше 1997. НО тогава нямаше интернет и нямаше кой да ми отвори очите. Сега другарите пак се опитват да ни го набутат, но тоя път има " Асен и компания"!
                                Който иска да им вярва на Остапа, бигугъла и другите партийни другари. Пак искат да ни е.бат....
                                ================================================

хе,хе........този път партийните другари ще са хората с най големи загуби.....ВЕРВАЙ МИ!
                                винаги съм твърдял,че тия кукуригувци не разбират нищо друго,освен да краднат и лъжат.
                                са са тръгнали бизнес да правят........тухли и бетон.....хотели....спа комплекси....ресторанти......изкупуване на земя,защото е свършила.....голф игрища......молове.....

са ша гледкаш кво става,кога комунисти и УНССовци се сберат да правят бизнес в пазарна икономика.......

Коментар

Working...
                                X