IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Danske bank пуска емисия облигации в левове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Проблема е,че изсмукват кеша от страната(скоро в баланса на БНБ ще останат само ценни книжа и монетарно злато-дали са изключително бързо ликвидни,тоест обратими в кеш Вие преценете) и ще принудят правителството да печата левчета,за да покрива социални и бюджетни разходи! В случая с Данске от страната излизат 35 милиона евра,а срещу тях в страната влизат хартии(облигации),които пенсиионните фондове се задължават да държат една година срещу обещания за 10 % лихва(няма на кого да ги продадат през това време или ако има ще е на голяма загуба)! Хипотетично приемаме,че пенсиионните фондове имат само 35 милиона евро кеш,който обаче са превърнали в облигации и вече кеш нямат! Обаче през тази година имат разходи,за които трябва единствено и само кеш! Залагат част от облигациите в БНБ и срещу тях получават кеш! Е питам аз тази схема не е ли порочна практика? Не принуждава ли БНБ да печата левове срещу съмнителни обезпечения в облигации,издадени от Данске?

Коментар

• Първоначално изпратено от zlata lamia
      Koлец,ми то и МВФ говори,че левът е надценен и на тях ли логическите вериги им се губят? А,че ще бъде изнесен всичкият възможен кеш(до който се докопат с помощта на наште "троянски коне" от пенсионните фондове)от страната- в това не трябва да се съмняваме(дали Данске ще емитира нови емисии това е под въпрос,може и Сити,Голдмън или някой друг да емитира-но резултата ще е същия)!
      ти остави фонда ко говори...
      яз с ПеКа-та Ве питам.. Зашо решихте че ше има друга емисия... ???
      Че и номинала вече го видели.. ??? Брей...
      Начи,... тва, че имаш некво допускане, дето е изпълнимо, само при евентуално настъпване на некво събитие, е едно... а фактологията - друго...
      панимаш.. ???
      не твърда, че с ме цъфнале, та вързале, ама ся зорлем грачите...
      Ами ако пуснат емисия облигациЙ за 18 трильона ???
      Ъъъ кой ша га плати ???
      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

дали Данске ще емитира нови емисии това е под въпрос,може и Сити,Голдмън или някой друг да емитира-но резултата ще е същия!
        Аз така и не мога да разбера какъв е проблема за борда с тези емисии? Щом има побърканяци в БГ, които са готови да купуват облигации на фалирали банки, нека си купуват!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Да бе,да-те МВФ нищо не разбират сигурно са се пошегували,че левът е надценен! Само дето скоро ще трябва да им се молим за 10 милиарда евро,не че имаме нужда,ама бая ще им се молим! Познайте кое ще е първото им условие за отпускане на помощ-девалвацията на българския лев!

Коментар

Koлец,ми то и МВФ говори,че левът е надценен и на тях ли логическите вериги им се губят? А,че ще бъде изнесен всичкият възможен кеш(до който се докопат с помощта на наште "троянски коне" от пенсионните фондове)от страната- в това не трябва да се съмняваме(дали Данске ще емитира нови емисии това е под въпрос,може и Сити,Голдмън или някой друг да емитира-но резултата ще е същия)!
            Всички знаем от къде реално печeли МВФ. Няма страни в кризи няма и пари (лихви).
            И как специално са решили че левът е надценен?!

Коментар

• Koлец,ми то и МВФ говори,че левът е надценен и на тях ли логическите вериги им се губят? А,че ще бъде изнесен всичкият възможен кеш(до който се докопат с помощта на наште "троянски коне" от пенсионните фондове)от страната- в това не трябва да се съмняваме(дали Данске ще емитира нови емисии това е под въпрос,може и Сити,Голдмън или някой друг да емитира-но резултата ще е същия)!

Коментар

Вероятният коментар на Орешарски към датския му колега:
                "Моля Ви се колега,ама много Ви се моля да забраните на Данске да пуска нови емисии облигации,деноминирани в български левове,защото нови такива емисии направо ще гътнат борда и ще девалвират лева в пъти,а лева е иначе толкова стабилна валута(само аз вярвам в нея),грехота е-нека бъдем европейци! В знак на благодарност за съдействието Ви,БНБ ще емитира емисия възспоменателни монети,която ще предоставим безвъзмездно за нуждите на Данске и датското правителство! Емисията ще представлява изключителна нумизматична и уникална рядкост- в ограничен тираж(около 1000 монети) с номинал 1.000.000 лева! Единственото,което не мога да гарантирам е,че всяка монета с номинал от 1000000 лева ще струва повече от 2 датски крони! С друго освен с дребни жестове от този род не можем да Ви се отблагодарим,защото нито аз,нито БНБ имат лостове за спасяването на борда и лева! Водихме глупава парична политика и лъгахме през цялото време,колко сме стабилни и как криза у нас няма! Само в лъжите ни бива,във финансите сме "глухи" и много "боси"! Помагайте,само три месеца ни останаха-нека си довършим мандата,а след нас и ....потоп!
                Змейчо,
                а що решихте с ПеКа-та, че ще има друга емисия облигациЙ ?
                И ... значи ле, че ако нема, ще излезе че логическите Ви вериги не струват ???
                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad
                  Първоначално изпратено от El Diablo
                  Първоначално изпратено от jikev
                  А доходите ти във валута ли са ,та си мислиш,че не си от ебаната страна?
                  Да, във валута са. Наистина ще ми се размине поебването...
                  Хубавото е, че са дори във валута по избор, за това имам надежди за припечелване покрай кризата.

Да си изясним кой за кво лае в тоя форум, смотаняци които са гризнали дървото 96-97 сега се надяват на реванш, да "припечелят". Баси дребните и жалки човечета.
                  Ще ми "припечелиш" нещо друго отзад обаче и тоя път.
                  Точно обратното е -тези дето са припечелили тогава, искат отново да изкарат некой долар.....или да поспестятп от некои плащания....
                  Това ли ти говори горния пост? Много конспирации в главиците ви, много нещо.
                  Парен каша духа.

Коментар

• Първоначално изпратено от El Diablo
                    Първоначално изпратено от jikev
                    Хубавото е, че са дори във валута по избор, за това имам надежди за припечелване покрай кризата.

Да си изясним кой за кво лае в тоя форум, смотаняци които са гризнали дървото 96-97 сега се надяват на реванш, да "припечелят". Баси дребните и жалки човечета.
                    Точно обратното е -тези дето са припечелили тогава, искат отново да изкарат некой долар.....или да поспестятп от некои плащания....

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
                      Интересно , интересно .....

Викаш банките не правят форуърд евро/лев ? Кои банки ?

Щото данске с тая емисия и няколко форурда са напред с 10% дори без да пада борда .

И що така заплашваш ? И аз дочух, че лихвената разлика била около 20% .
                      Първо - не заплашвам никого! Дадох съвет на Петър, имайки предви премеждията му с КФН за далеч по-безобидни коментари. БНБ, от своя страна, съвсем не са беззъбо куче.

Второ - в БГ едва пет-шест банки можеха да ти котират такива "екзотики" за нашия пазар. И то до преди година. От няколко месеца никой не ще и да мисли за такава операция.
                      Пробвай се, ако искаш. Няма да им казвам имената, за да не е реклама.

Данске дали са направили форуърди или не, по-добре да не гадаем. А и какъв е смисъла на такава операция не разбирам, освен, ако не са направили точно обатното но това, което предполагаш ....

Имайки предвид факта, че в момента можеш да се финансираш с левов дълг на цена 10% (да речем дори 12 или 13% без държавни гаранции), да си купиш евро и да ги навреш на депозит (с доход 2-3%), цената на такава игра "срещу лева" излиза максимум около десетина процента.

Е, не знам откъде си "чул" за 20% тогава, освен ако именно Данске не предлагат такъв продукт. Аз бих направил така на тяхно място - играя уж срещу лева, продавам ти на теб правото да си купиш 35 млн. евро на фикс 1,95583 срещу седем милиона (20%), плащам 10% по левовете и локвам 10% без да смятам лихвите по депозита дори. Без да се напъвам.

Коментар

• :-))))))))
                        Абе както цялата икономика тръгва надолу (песемистичния вариант бил -3% БВП, оптимистичния - +1% БВП ) нали се сещаш, че парите ще са по-малко. Така че ще се съкращават разходи, заплати и т.н. А тия, дето ще протестират - да протестират - парите няма да стигат.

Първоначално изпратено от Forex Master
                        Първоначално изпратено от be_google
                        Личните ме очаквания бяха 99% от пишащите тук да сме просто казано на страната на лева....
                        Валутния съвет в БГ е в ултра твърда форма. БНБ няма никакво място за маневри. Получава евро, пуска левове в обръщение. Дава евро, изтегля левове от обръщение. Няма никаква философия нито някакво място за интерпретации... ЕДИНСТВЕНИЯТ път да падне борда е ако народните представители гласуват в Народното събрание той да падне. Това е!!!

Единствената опасност и то реална за икономиката на България е недоизпълнението на приходната част на бюджета. При невъзможността да се печатат пари /заради валутния съвет/, единственият път да се върже бюджета в този случай е да се съкращават разходи. А това ще предизвика масово недоволство и протести... Правителството трябва ЯСНО да заяви, че няма да има никакво увеличение на бюджетните разходи. Даже напротив! Протести от сорта на тези на полицаите трябва да бъдат рязани от дъно. Никокво увелишчение на заплатите в бюджетната сфера... Ако има политическа воля за това сред управляващи и опозиция, няма никаква опасност за борда. Точка!

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
                            Личните ме очаквания бяха 99% от пишащите тук да сме просто казано на страната на лева....
                            Валутния съвет в БГ е в ултра твърда форма. БНБ няма никакво място за маневри. Получава евро, пуска левове в обръщение. Дава евро, изтегля левове от обръщение. Няма никаква философия нито някакво място за интерпретации... ЕДИНСТВЕНИЯТ път да падне борда е ако народните представители гласуват в Народното събрание той да падне. Това е!!!

Единствената опасност и то реална за икономиката на България е недоизпълнението на приходната част на бюджета. При невъзможността да се печатат пари /заради валутния съвет/, единственият път да се върже бюджета в този случай е да се съкращават разходи. А това ще предизвика масово недоволство и протести... Правителството трябва ЯСНО да заяви, че няма да има никакво увеличение на бюджетните разходи. Даже напротив! Протести от сорта на тези на полицаите трябва да бъдат рязани от дъно. Никокво увелишчение на заплатите в бюджетната сфера... Ако има политическа воля за това сред управляващи и опозиция, няма никаква опасност за борда. Точка!
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                              Пешо, играеш много на дребно пич. Разни зашеметени партийни помияри да всяват паника е обосновано, но ти защо го правиш незнам. Освен ако и ти си причислен към онези партийните?
                              Миисля, че Пешо е един от малкото тъмносини с нещо в главата!
                              Казва, че е костовист - но костов не е търгувал нищо на пазарите, а Пешо е!!!
                              костов обикаля по Банско и само ДАНС може да каже чий го дири по строежите там....
                              Въпреки, че знае много - мнението ми като социалист е, че Пешо не си ползва знанията за градивни цели. Личните ме очаквания бяха 99% от пишещите тук да сме просто казано -на страната на лева....
                              Девалвациите преди години не ни докараха нищо добро ...

п.п. Пешо може да опита да формулира доста по-ясно проблемите които вижда
                              п.п. п. еврото също поевтиня за 6 месеца

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                                Първоначално изпратено от Anton.Chigurh
                                Първоначално изпратено от INSIDER-A
                                Пешо, играеш много на дребно пич. Разни зашеметени партийни помияри да всяват паника е обосновано, но ти защо го правиш незнам. Освен ако и ти си причислен към онези партийните?
                                Според теб лъже ли?
                                ЦИТАТ:

"Останалите банки просто не предлагат форуърдни сделки евро/лев

Това означава само едно - че се опасяват от падане на борда и,че не вярват в това борда да оцелее до края на годината.

А само преди 4месеца щяха да ме котират на спот + 0.08лв !!!"

А ти как мислиш?
                                Според мен лъже да.

Коментар

Working...
                                X