IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Danske bank пуска емисия облигации в левове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Betafir са борса - вземат си 5% от печалбата ти по сключените сделки! Те са само посредник!
    Там аз и ти ще се обзалагаме с БиГугъла, КолчоСлепеца, Остапа и други червени тикви!
    Ако спечелим, ще дадем 5%(от парите на гореспоментаите другари) на борсата, ако загубим- те ще платят комисионната с нашите пари... ;(

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
      На нищо не залагат Данске Банк. Те са продали на някой тиквеник примерно опции да купи след година 35 млн. евро по сегашния курс на лева за 1,955. И за тези опции той е броил сума поне 6-7 млн. евро. Ако падне борда и курса стане 10 лева за евро - той ще дойде тук с 3,5 млн. евра, ще ги обмени в лева и ще плати на Данске банк по 1,955 като направи едни 250% печалба.
      Какво прави Данске банк, за да се защити от този риск? Ами пуска облигации за 35 млн. евро /70 млн. лева/ у нас. Взема левовете, обменя ги в евро и си връща обратно 35 млн. евро, за които дължи 10% лихва, значи 3,5 млн. евро. Вече каквото и да стане - Данске банк печели към 3,5 млн. евро. Хич не й пука ще пада ли борда у нас или няма да пада.
      Точно така. Обаче тънкият момент е, че Данске дължи лихва 7 милиона лева, а не 3.5 милиона Евро. Тоест, ако бордът падне и еврото стане 10 лева, Данске ще си купят 7 милиона лева срещу 700 000 Евро и ще са на още по-голяма далавера.

Коментар

• ел диабло,ето ти нещо ,което е от 21 декември:

МнениеПуснато на: Нед Дек 21, 2008 7:53 am Заглавие: Отговорете с цитат
        acen1975 написа:

един съвет за всички форексари от мен-избягвайте да играете форекс в близките месеци,фед продължават да раздават долари на англия и европа.
        движението няма да е фундаментално,а ще е гласено-ще зависи единствено от настроението на трише-ще си движи еврото както той си поиска,поради неограничения достъп на долари от фед!

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev
          не си сам в търсенето си
          Пишете на:
          За въпроси относно залаганията и сметките: bulgarski@betfair.com
          За всички маркетинг въпроси: marketing@betfair.com

Само там за сега ще можем да заложим, ако ги убедим да пуснат тоя пазар.
          мислиш ли че е възможно да ги убедим и вообще възможно ли е да го направят, как ще си хеджират риска

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
            Първоначално изпратено от jikev
            Аз продължавам да търся начин да спечеля от некадърното управление на другарите!
            не си сам в търсенето си
            И аз съм с вас

Коментар

• не си сам в търсенето си
              Пишете на:
              За въпроси относно залаганията и сметките: bulgarski@betfair.com
              За всички маркетинг въпроси: marketing@betfair.com

Само там за сега ще можем да заложим, ако ги убедим да пуснат тоя пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от El Diablo
                Първоначално изпратено от acen1975
                абе не знам кво си се набутал,ама аз за еврото и паунда говоря от ляттото,когато ужким долара нямаше повече да е световна валута и чакахте да станат 2 долара за евро.
                и декември ви казвах да не играете повече валути,защото бернанки залива европата с аукциони на долари и всеки може да си вземе колкото си иска и да си дирижира валутата както си иска.
                тогава еврото беше 1,28 и за седмица скочи до 1,47,след като трише заля ЕС с долари.
                валути не играя от декември,освен паунда,който постоянно го гоня на нива от 1,40.и тва съм го писал.
                така че,специално за валутите,ако си ме слушал,не само да си направил кинти,но и да не знаеш кво да ги правиш сега.......казал съм кога да се влиза,както и кога да се излезне,че и със завидна точност.
                дори и съм казвал,че играя само паунд/долар,защото там ще има най голямата разлика...и тва стана,налЕ?
                от декември насам,всеки път казвам,че валутите е опасно да се играят краткосрочно,защото маркета е дисбалансиран,както и ще има конкуренция между държавите,коя да си обезцени валутата повече.
                но дългосрочно,ако не използваш левъридж,а за държане на спестявания,долара според мен си остава най добия вариянт.
                единствено сгеших за златото,но казвах,че ако някой вярва в хиперинфлацията,то да купува сребро и платина,вместо злато,защото то е балонирано в пъти,спрямо останалите благородни метали и от тогава покачването на среброто и платината е по голямо в процентно отношените,спрямо златото.
                продължавам да твърдя,че златото е лудост да се купува.аз лично не вярвам в края на света и в хиперинфлация.
                Бат Асене, не се праи на луд. Мързи ме да ти ровя постовете в които обясняваше как да чакаме паритет, първо 1,23 1.19 и т.н.Май до април го даваше. А Трише печата на баба ти кюлотите. Дойлера стигна до тез нива не зарад фундамент ами заради трежъритата и другите бумаги. Инак е кух точно толкова, колкото е и твоята кратуна.И други те бъзикнаха по въпроса ама ти мажеш ли мажеш. Сега гледам борда си тръгнал да громиш, от някое мазе в УСА-то.
                да ,смятам,че еврото фундаментално трябва да е около 1,20,но казах,че не го играя ,защото трише може да прави каквото си иска с него,защото има отворен прозорец да заема колкото си иска долари от бернанке(вместо да ги купува) и фунамента няма значение,а това,дали трише е наебал някоя курва,или се е събудил с мухмурлук.

Коментар

Аз продължавам да търся начин да спечеля от некадърното управление на другарите!
                  не си сам в търсенето си
                  Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                    На нищо не залагат Данске Банк. Те са продали на някой тиквеник примерно опции да купи след година 35 млн. евро по сегашния курс на лева за 1,955. И за тези опции той е броил сума поне 6-7 млн. евро. Ако падне борда и курса стане 10 лева за евро - той ще дойде тук с 3,5 млн. евра, ще ги обмени в лева и ще плати на Данске банк по 1,955 като направи едни 250% печалба.
                    Какво прави Данске банк, за да се защити от този риск? Ами пуска облигации за 35 млн. евро /70 млн. лева/ у нас. Взема левовете, обменя ги в евро и си връща обратно 35 млн. евро, за които дължи 10% лихва, значи 3,5 млн. евро. Вече каквото и да стане - Данске банк печели към 3,5 млн. евро. Хич не й пука ще пада ли борда у нас или няма да пада.
                    да...и така може да е.може да е само посредник,а друг реално да играе срещу борда........че дори и бг политиците може да са.......замислял ли си се?представи си,че си бг политик и знаеш кога ще падне борда.
                    имаш шанса да се предпазиш от това,но нямаш шанса да направиш пари.
                    кво ти тябва?трябва ти екзотичен договор с някоя банка,която да ти предложи опшън върху лева.тва е единствения начин.
                    купуваш правото да продадеш левове на днешния курс,след година.лева се срива,ти го продаваш на банката и печелиш хиляди проценти.
                    така че,дали данске банк е играча,дали е хедж фонд или някпой бг политик,тва няма да знаем,пък и няма значение.въпроса е,че някой играе и риска е поет не от някой друг,ами от пенсионни и договорни бг фондове-те ще са потърпевшите,или реално техните акционери или спестители.с други думи-българина и българия.
                    сделката не е нечестна-тва е нещо нормално,няма нищо фалшиво в нея.и не тва е върпоса в случая.
                    въпроса е,че вече "батковците" търсят начин да играят срещу борда,че и дават глеми комисионни за услугата-ако не падне ще са бая вътре!
                    дали от облигациите,дали от опшън примиума,който ще изгори,в случай,че борда не падне.
                    всяка сделка има две страни и ще видим кой ще бъде печелившия след една година.
                    лично аз,като знам кой управялва българия и че хора като искров,орешарски и димитров са "гурутата"........залагам и последния си долар срещу тях.
                    не заради друго,а защото виждам(макар и от далеч),че тия пичове ще дповедат до по голяма криза бг,дори и от виденов.

Коментар

Можеш да се обзаложиш с мен. Каква сума си готов да загубиш?
                      И аз съм съгласен да сложа 10 000 срещу твой 30 000!
                      Ако ?=1.95583 BGN в края на март 2010, аз ти плащам 10 000, ако не е - ти ми даваш 30 000.
                      А ти си на много тежки наркотоци.

Коментар

• Можеш да се обзаложиш с мен. Каква сума си готов да загубиш?
                        Пет цифрена в ?.
                        Колко точно, зависи вече от коефициента на които ще се обзаложим!
                        ДанскеБанк могат да си намерят пари от Европа на лихва около 3%, а дават 10%, т.е. три пъти повече. И аз съм съгласен да сложа 10 000 срещу твой 30 000!
                        Ако ?=1.95583 BGN в края на март 2010, аз ти плащам 10 000, ако не е - ти ми даваш 30 000.
                        За да не уточняваме сега 5 страници гаранциите, пиши едно писъмце на Betfair.com , имат и БГ суппорт.
                        При добър интерес, а такъв явно има, щом и датски банки залагат на обезценката на лева, ще пуснат тоя пазар.

Към модераторите:
                        Не ми трийте и тоя пост, както изтрихте ОНАЯ тема.Копнал съм ги и ще ги извадя, като му дойде времето! (chuckle)

Коментар

• Бат Асене, не се праи на луд. Мързи ме да ти ровя постовете в които обясняваше как да чакаме паритет, първо 1,23 1.19 и т.н.Май до април го даваше. А Трише печата на баба ти кюлотите. Дойлера стигна до тез нива не зарад фундамент ами заради трежъритата и другите бумаги. Инак е кух точно толкова, колкото е и твоята кратуна.И други те бъзикнаха по въпроса ама ти мажеш ли мажеш. Сега гледам борда си тръгнал да громиш, от някое мазе в УСА-то.

Първоначално изпратено от El Diablo
                          Първоначално изпратено от acen1975
                          абе не знам кво си се набутал,ама аз за еврото и паунда говоря от ляттото,когато ужким долара нямаше повече да е световна валута и чакахте да станат 2 долара за евро.
                          и декември ви казвах да не играете повече валути,защото бернанки залива европата с аукциони на долари и всеки може да си вземе колкото си иска и да си дирижира валутата както си иска.
                          тогава еврото беше 1,28 и за седмица скочи до 1,47,след като трише заля ЕС с долари.
                          валути не играя от декември,освен паунда,който постоянно го гоня на нива от 1,40.и тва съм го писал.
                          така че,специално за валутите,ако си ме слушал,не само да си направил кинти,но и да не знаеш кво да ги правиш сега.......казал съм кога да се влиза,както и кога да се излезне,че и със завидна точност.
                          дори и съм казвал,че играя само паунд/долар,защото там ще има най голямата разлика...и тва стана,налЕ?
                          от декември насам,всеки път казвам,че валутите е опасно да се играят краткосрочно,защото маркета е дисбалансиран,както и ще има конкуренция между държавите,коя да си обезцени валутата повече.
                          но дългосрочно,ако не използваш левъридж,а за държане на спестявания,долара според мен си остава най добия вариянт.
                          единствено сгеших за златото,но казвах,че ако някой вярва в хиперинфлацията,то да купува сребро и платина,вместо злато,защото то е балонирано в пъти,спрямо останалите благородни метали и от тогава покачването на среброто и платината е по голямо в процентно отношените,спрямо златото.
                          продължавам да твърдя,че златото е лудост да се купува.аз лично не вярвам в края на света и в хиперинфлация.
                          Бат Асене, не се праи на луд. Мързи ме да ти ровя постовете в които обясняваше как да чакаме паритет, първо 1,23 1.19 и т.н.Май до април го даваше. А Трише печата на баба ти кюлотите. Дойлера стигна до тез нива не зарад фундамент ами заради трежъритата и другите бумаги. Инак е кух точно толкова, колкото е и твоята кратуна.И други те бъзикнаха по въпроса ама ти мажеш ли мажеш. Сега гледам борда си тръгнал да громиш, от някое мазе в УСА-то.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975

Коментар

• Еми убу де - значи не банката, ами тиквеника залага срещу лева или го е страх, че може нещо да се случи. И си плаща за това!

Първоначално изпратено от Гари

Коментар

• На нищо не залагат Данске Банк. Те са продали на някой тиквеник примерно опции да купи след година 35 млн. евро по сегашния курс на лева за 1,955. И за тези опции той е броил сума поне 6-7 млн. евро. Ако падне борда и курса стане 10 лева за евро - той ще дойде тук с 3,5 млн. евра, ще ги обмени в лева и ще плати на Данске банк по 1,955 като направи едни 250% печалба.

Коментар

Working...
                                X