IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Терени за фотоволтаици, ветрогенератори или пък готови ВЕЦ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чудя се на хората които казват ,че има нива която е подходяща за еди-какво си
    Знаят ли собствениците изискванията на инвеститора относно парцела - едва ли
    Получили ли са собствениците благословията на съответната община(допускане до ПУП) -едва ли
    Защо тогава твърдят че техните ниви са наи подходящи и видите ли никои не обръща внимание
    Ами много просто , защото се надяват да измъкнат висока цена , но без да рискуват със промяната на предназначението(които купи тои да си блъска главата)
    Тук обаче аз съм длъжен да кажа , че инвеститорите във фотоволтаични не купуват на всяка цена защото са си направили точни изчисления за самата възвръщаемост на инвестицията ...така че спекулирането с подобна тема не помага на нито една от двете страни
    Подобно е положението и с терените за ветрогенератори

И едно предложение , ако някои твърди че неговия терен става за фотоволтаични и обяви цена и някои му плати цената но (сметка под условие) и в това условие АКО става -всичко е ок , но ако не става собственика на нивата се задължава да върне сумата и да плати 20% отгоре ...тогава така ли ще бъде
    Компаниите които се занимават с този бизне си имат екипи ,обикновенно си имат и карти на землищата -така че ако някои хареса точно вашата нива - непременно ще ви се обади - успех

Коментар

• Появата на този балон може да направи революция.....И да спука балона на полунаучните инвестиции;-)))
      ;-)))
      "Соларен балон произвежда 400 пъти повече енергия от обикновените слънчеви клетки От Дневник http://www.dnevnik.bg/evropa/zelen_f...e_energiia_ot/

Коментар

• повтарям

Чета и се чудя. По друга аналогична тема писах на господата, че имам два големи парцела близо до Добрич. Ни вопъл, ни стон. Ако наистина имате желание да правите нещо- пишете! Притежавам и доста сграден фонд, т.е. възможности за най- лесно поставяне на фотоволтаици.
        Готов съм за разговори.
        Желая здраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red
          Обявяват се цени големи......
          Пущиняците ще си останат пущиняци.
          Това тепърва ще го усетят хора
          дето го беха забравили , че е така...........
          Точно така
          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• http://www.top50solar.nl/res_bg/inde...lang=bulgarian

Коментар

• Знае ли някой колко проекти за фотоволтаични паркове има?

Има ли някъде информация колко са проектите на хартия и колко са заработили?

Коментар

• Обявяват се цени големи......
                Пущиняците ще си останат пущиняци.
                Това тепърва ще го усетят хора
                дето го беха забравили , че е така...........
                --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Да

Добре ...

Накой са работили в областа на ВЕИ, други - не ...
                  Някой знае повече от другите, ама нещо не разбирам - нали целта на форумите би трябвала да бъде да сме полезни един на друг ...
                  Защо са обидите и раздразнението - при условие, че дори не се познаваме ...
                  И каква е ползата от това "да си мерим пишките" ...
                  Почти нищо не харесвам в народите на запад от нас - ама те работят и не си вредят - поне като у нас ...

Мир и любов бе хора ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Milanese
                    Земя има супер много.Аз лично имам много и също исках да слагам панели за ток,но са ги набъкали с толкова много такси ,че за момента се отказах.

Ако те устройва Каварна и Кранево (на 2 км от Албена се намира Кранево) ми пиши на лично.Имам ЛИЧНО към 150 декара най различни - подходящи за каквото се сетиш.
                    Имам 2 парчета в Каварна.30 декара и 15.Между Езерец и Крапец имам 27.

Пиши ми съобщение ако искаш да ти пратя скици по мейла.
                    Българинът мрази всяка далавера ,в която не участва лично.

Коментар

• ветрогенератори

Здравейте.

Наскоро моят дядо, живеещ в град Попово(Сев. Изт. Б-я) бил любезно притеснен от

някакви жени(от любимата столица), които мило му предложили по 400 лв(декар). за 20 дка земя близо до

града.

Казали му , че били направили всякакви видове теренни и ветрови проучвания и

мястото били изключително подходящо за поставяне на 2 ветрогенератора.

Той звъннал на баща ми, който отказал и поискал по 1000 лв.

Аз се чудя какво да правя- да кандидатвам по някоя оперативна програма,

финансирана до 70% от Европейският съюз или..?

Очаквам идеи

Коментар

• Първоначално изпратено от Milanese
                        Земя има супер много.Аз лично имам много и също исках да слагам панели за ток,но са ги набъкали с толкова много такси ,че за момента се отказах.

Ако те устройва Каварна и Кранево (на 2 км от Албена се намира Кранево) ми пиши на лично.Имам ЛИЧНО към 150 декара най различни - подходящи за каквото се сетиш.
                        Познавам отлично раиона ! Защото там си работя-Кранево го забрави , Каварна ...хм зависи къде е , защото там е малко претоварено вече...
                        Какво значи - исках да слагам но са ги наблъскали с такси - не те разбирам ?

Коментар

• Земя има супер много.Аз лично имам много и също исках да слагам панели за ток,но са ги набъкали с толкова много такси ,че за момента се отказах.

Българинът мрази всяка далавера ,в която не участва лично.

Коментар

• не само че чичко паричко е правм , но и в момента наи много проекти се рализират в област добрич.....освен за фотоволтаични вървят проекти и за ветрогенератори
                            имаите предвид че преди да започнете да пишете небивалици по форумите , хората си правиха измервания , а измерването е пряко свързано с цялостното изплащане на инвестицията , както и допустимите проценти печалба
                            Допускате ли изобщо че някои ще отиде в непроверен раион ?
                            моля ви не спекулираите с алтернативните източници -темата е твърде сериозна

Коментар

• Първоначално изпратено от dragoki
                              Значи искате да купувате, ама без пари
                              Където има слънце има по голями цени, ако искаш по евтина земя има в северна България
                              Ама там зимата ще има да ринеш тонове сняг
                              Айде стига си се стискал
                              ЗРАВЕЙТЕ ,ТЪПАЦИ !
                              Голямо усилие на волята изисква за да ви дочете човек !
                              Ето ви и един жокер : фотоволтаиците не преобразуват директна слънчева топлина!!
                              Те преобразуват слънчевата радиация, а ако искаме да бъдем по-точни uv лъчите! Така ,че в БГ се получава следният парадокс : най-изгодни са терените в Силистра ,Добрич !Замерванията са направени от националният институт по метрология!
                              п.п. ако дивака наистина е профи ,то той ще го признае !
                              п.п.извода се налага от самосебеси :не говорете глупости,защото ако продължите в същият дух по темата :
                              просто ще трябва да ни плащате вредни !

Коментар

• viki belqta
                                занимавам се с проекти за фотоволтаични и за ветрогенератори, лицензирана фирма съм, ясно е че по форумите трудно ще намериш това което търсиш
                                имам някакви оферти за североизточна българия, имам и завършени проекти
                                извиняваи , но питанията по форумите не ми се струват много сериозни
                                можеш да се свържеш с мен чрез лично съобщение- ще ти пусна телефонен номер и ще поговорим

Коментар

Working...
                                X