If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енергоспестяване и енергийна ефективност в България!?
За разходите няма голямо значение дали спестяваш или не.
Със енергоспестяващи крушки се спестява, но са по-скъпи в пъти.
От друга страна разходите на да кажем ЧЕЗ са си горе-долу постоянна величина, и на тях им трябват
определено количество кинти. Така че ако населението спестява, то ще се повиши цената на тока, и ЧЕЗ пак ще
взема кинтите които му трябват. А населението ще се е набутало за нови крушки.
После, както разбрах, ще се набута за светодиодни крушки, и спиралата се завърта.
абсолютно логично! ако минеме на нискоенергийни уреди, ще ни прецакат с по-висока цена на тока. Ама засега става обратното - хем сме с енергоемките ни уреди, лампи, печки, фризери - хем ни поскъпва тока, а като се изградят Ветропарковете и слънчевите централи......не ми се мисли какво ще е!
Темата определено е интресна и ще я следя по-често.
това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
На мен пък ми направи впечатление, че енергоспестяващите ДРАЗНЯТ ОЧИТЕ НА БЕБЕТО.Махам ги!
Трябва да се обърне повече внимание на това!!!
Обществото се плаши с ГМО и какви ли не глупости - Ето и моето мнение - ако съм СЛЯП няма да ми пука дали са ми поникнали пилешки гърди!
Енергоспестяващите лампи са скапани и не спестяват нищо. Въобще всичкото така наречено енергоспестяване е бошлаф работа.
Да не говорим за това, че въобще не светят с такава сила, каквато обещават. Скъпотията бих я преглътнал, ама не светят!
p.s. Моля без уточнения какво е сила, интензивност на светлинен поток и прочее....
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Със сигурност, ако падне потреблението цената на тока ще се повиши и ще го изядат тези, които са енергоемки, за тях тепърва ще предстоят капиталови разходи или големи режийни разходи.
След като хората са казали зелено, разходите са неминуеми, така че по-добре да са минимално възможните.
За разходите няма голямо значение дали спестяваш или не.
Със енергоспестяващи крушки се спестява, но са по-скъпи в пъти.
От друга страна разходите на да кажем ЧЕЗ са си горе-долу постоянна величина, и на тях им трябват
определено количество кинти. Така че ако населението спестява, то ще се повиши цената на тока, и ЧЕЗ пак ще
взема кинтите които му трябват. А населението ще се е набутало за нови крушки.
После, както разбрах, ще се набута за светодиодни крушки, и спиралата се завърта.
това е невроятно постижение на науката и ще доведе до намаляване на цените на лития и повишаване на качеството на автомобилите с батерии и си е направо революция в електрониката!!!!!! Дано направят и една фабрика в България
виж повече на линка:
това е невроятно постижение на науката и ще доведе до намаляване на цените на лития и повишаване на качеството на автомобилите с батерии и си е направо революция в електрониката!!!!!! Дано направят и една фабрика в България
виж повече на линка:
Водата поскъпва в три региона
От 1 март ще плащат повече в София, Ямбол и Пазарджик
Нови цени на водата за ВиК дружествата в Ямбол, Пазарджик и София бяха обсъдени вчера на открито заседание на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране. Според доклада на работната група на ДКЕВР цената на водата за област София ще се увеличи с между 3% и 10,14% в зависимост от това дали водата се доставя помпажно, гравитачно или смесено. В Пазарджик увеличението ще бъде от 0,75 на 0,85 лв. на кубик, в някои села обаче водата ще бъде намалена от над един лев до 85 стотинки. За Ямбол пък увеличението е 8,2%.
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
С развитието на производството на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) се създават условия за дългосрочна сигурност на доставките на електроенергия, намаляване на зависимостта от вносни енергийни ресурси, намаляване на емисиите от парникови газове, опазване на климата, възможност за избягване на конфликти, свързани с полезните изкопаеми, създаване на трудова заетост. С подписването на договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз, Технически адаптации, България пое ангажимент да увеличи дела на електроенергията, произведена от ВЕИ, до 11% в брутното вътрешно потребление до 2010 г. За изпълнение на ангажиментите на страната ни е необходимо прилагането на целеви мерки за поощряване производството на електроенергия от ВЕИ.
гогленце,кога от комунист стана гербер,набързо се разочарова "будния студент", а сега и за Бог говориш.Цървулите в ботуши.
Нека си говори с Бог, на никого не пречи.
Да, разочаровам се от време на време - на Вас не Ви ли се случва?.
Милом - Остап си е коминуст - по цял ден слави комунизмът и пиячката, а после каза, ме студентите сме били пияни говеда! Какъв човек...... като децата e колкото повече внимание - повече бели прави
Важното е че ГЕРБ се радва на достатъчна подкрепа и тя може да нарасне още .
това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
Коментар