Което е на пръв поглед: с 2 години по-стар съм на нея.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Литиевите акумулатори ще затрият ли Монбат, Елхим и ОЦК?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНе бях влизал тук отдавна та, рекох да надникна - да не би някой нив физичен закон да са открили междувременно
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнениеАми естествено, че е остаряла, я ни обясни гравитацията с физиката на савелиев от 60-те години ... да се посмеем още малко.
Отричаш развитието на науката или какво, или ще ми кажеш, че и след 10 хил години уравненията на максуел няма да се променят !?
И отхлаби я тази шапка, че акъла едва се побира в нея, да не избие отнякъде
Само не разбрах, ти ли я разви тази отречена от мен наука? Щото голем експерт, гледам, световно светило, /а се стеснява да каже какво и къде е учило, кой какво му е наливал в човката/ - чак тук ме напече, под покрива...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнениеАми честно да Ви (обръщам се към iezuita) кажа за уравненията на Максуел, и сега на повечето учени не са им достатъчно ясно, че да им мине през ума да ги променят още -> А Максуел си ги е извел и записал в труда си през 1872 година
И по интересния въпрос които ми изниква сега е, къде (в коя компонента) смятате че ще има промени. -> Спрямо вашият опит (не видях да сте писали какво сте завършили, а другите Ви опоненти споделиха) ?
Благодаря Ви предварително за отговора
И се извинявам на останалите съфоромци за спамя
Лек и успешен ден на всички
Абе, Бог дал-Бог взел...Last edited by Pyramid; 06.11.2013, 12:38.
Коментар
-
Ами честно да Ви (обръщам се към iezuita) кажа за уравненията на Максуел, и сега на повечето учени не са им достатъчно ясно, че да им мине през ума да ги променят още -> А Максуел си ги е извел и записал в труда си през 1872 година
И по интересния въпрос които ми изниква сега е, къде (в коя компонента) смятате че ще има промени. -> Спрямо вашият опит (не видях да сте писали какво сте завършили, а другите Ви опоненти споделиха) ?
Благодаря Ви предварително за отговора
И се извинявам на останалите съфоромци за спамя
Лек и успешен ден на всички
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеОтделно, че точно физиката да остарее, няма общо с писаните от теб, "iesuita" , дивотии. ..
Отричаш развитието на науката или какво, или ще ми кажеш, че и след 10 хил години уравненията на максуел няма да се променят !?
И отхлаби я тази шапка, че акъла едва се побира в нея, да не избие отнякъдеhttp://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Отделно, че точно физиката да остарее, няма общо с писаните от теб, "iesuita" , дивотии. Тълкува се, каквото е написано. Договори се изпълняват по написано.
Като си писал безобразно, сещаш се...
Сори, майна.Last edited by Pyramid; 06.11.2013, 12:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнениеГигов какви са тези семетки !!!
ампер за секунда е 60ампера в минута и 3600 ампера за час !!!
какъв е проблем кондезатора да ги даде като пусков ток. (дори и акумулатор дава пусков ток 550-750 ампера без да може да ги поддържа.)
както казваше един помак, опитващ се да говори немски - "сфаршайн или нихсфаршайн"
Дъртите акумулаторджии имат един лаф "силата на тока е в късото съединение"
ТИ. Не ми се обяснявай. Който може-вижда, който не - плещи врели-некипели.
Безпредметно е да се спори със сдухани субекти като теб.Last edited by Pyramid; 05.11.2013, 12:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЕ нали ТИ, смешнико, ТИ беше написал "1 А за секунда Е РАВЕН на 60А за минута и на 3600А за час" И си писал за ТОК. А ток по време = заряд.
Да не говорим, че май ти не си наясно що е то "заряд/време в диференциален вид". И , изглежда, не правиш разлика между моментна стойност на тока и установена такава. Каквото и да си "учил", е било с преписване, драги. Затова, не ти правят впечатление драматичните глупости, които си писал. А, щом Пешо-то стои зад тези дивотии...
Ами, де да знам, краставите магарета се надушват през 9 баира...
Обяснявам ти пак "сложната алгебра" по зареждането на акумулатора с ток:
Когато зареждаш един акумулатор с ток 1 ампер за време 1 секунда той получава 1А (секунда). Ако токът се задържи 1 минута в акумулатора вече се "вливат" 60 А(секунда), а за 1 час същия ток (от 1 А) ще е "натрупал" (заряд съотвестващ на ток) 3600 А, (иначе казано 1 Ампер час = 3600 Ампер секунда = 3600 кулона) и тъй като става дума за зареждане (и вече знаеш че 1 Ампер по 1 сек. = 1 кулон, т.е. дали ще се говори в ампери или кулони е едно и също, и по-често се говори в А. В ежедневието понятието за заряден ток и заряд е довело до количестеното му измерване в амперчас (и както вече разбра съответства на заряд от 3600 амперсекунда или кулона), Не съм чул обаче акумулаторджия да говори в кулони). Така обясненото зареждане на акумулатор е чисто теоретично разбира се, (идеален акумулатор) И понеже Гигов започна да обикаля и цитира уикито, взехте, че се пообъркахте, но пък все си оставям някаква положителна надежда, че ще се справиш с материала! И не е непременно нужно, преписвач като теб, в случай че не е разбрал за какво става дума, да тълкува безобразно написаното (както прави до сега)Last edited by iezuita; 05.11.2013, 04:25.http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЗа пръв път тук виждам чак такава куха лейка, която не прави разлика между кулон и ампер. Върни се назад и си прочети "заветния" пост, Шамандур ефенди, и после скачай, че много, ама много се излагаш.
Кух, та дрънка...http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Гледам почти сте се изпокарали за тези ултра кондензатори (или както им казват boostcap) та да ви дам малко информация от първа ръка. Преди година-година и половина ползвахме 2 от тези Maxwell в една роботизирана състема за зареждане на машини. Системата беше електрическа количка която следва линия на пода, спира на опеделени машини и извършва опеделени операции. Захранването на ел моторите идваше от тези буусткапи. Понеже моторите трябваше да са нa 24V буусткапите се ползваха между 48 и 24V. Та накратко, цена на буусткапите несравнимо по-висока от оловни акумулатори (доколкото помня нещо като 2000 ЕУР на парче), общ капацитет несавнимо по малък (в нашия случаи количката работеше около 20-30 мин преди на падне на 24В. Имат обаче едно голямо педимство това чудо може да се зарежда със 100-150А и няма никакъв проблем да се дозарежда по 100 пъти на ден. Та в нашия случай "количката" трябваше да работи 24 часа в денонощието, оловните акумулатори трябва да се зареждат минимум 50% от времето през което работят (т.е. няма как да работят 24 часа) докато буусткапите могат да се допълват за по 1-2 мин на всяко спиране на "количката" за презареждане на машините. Като цяло обаче надали тази технология ще е много подходяща за електромобили тъй като там за изисква голям капазитет и рядко презареждане. За стартерни акумулатори е може би по-подходяща технология, но при тези цени няма скоро да измести оловните. В крайна сметка надали революцията ще дойде от тази посока, но със сигурност са супер за ползване в определени ниши където акумулаторите не са подходящи.Last edited by Luck; 05.11.2013, 01:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЗавършил съм техникум по електротехника в Горна Оряховица, ел.мрежи и централи, след това - техн.университет в Тбилиси, екс СССР, спец.промишлена електроника. И там, си четях по нашенските учебници ТОЕ на Фархи и "комунистическата" физика на Савелиев, отличник съм на випуска, от 52-ма души, бях някъде между 2-ро и 5-то място по успех, от 3-ти до 5-ти курс, правех поне по две курсови работи на семестър /т.е. поне за мен и още един колега/, вземал съм изпити и диференциални зачоти за по 3-ма-4-ма души, колегите от землячеството могат да го потвърдят, дреболии някакви. И съм единственият с НЕСЛУЖЕБНА оценка по преобразователна техника, с една единица над общия фон. /Имаше си човекът фикс-идея, че да се скъсат 52-ма души, следва поне три пъти поред, ама нА - наруших му я...
А скъпият йезуит някак ми прилича на един друг доста заядлив и невеж колега, с име, започващо с буквата z и завършващо с о, който преди около година, го хванах, че се е клонирал под /поне/ втори ник, ала още ми липсват определени дребни сегменти от "ДНК профила" му, за да го "закова" 100%.
А, да /че бях забравил/ - по електротехника ми преподаваше /тук/ Теменуга Владимирова, а там - един джентълмен, по фамилия /поне нея съм запомнил/ Немсадзе. По физика, тук ми предаваше Тодор Зеленков, а там -КотЭ Миминошвили. Математика ми преподаваше доц. Тамаз Лазришвили. Вярно, срещнах известни затруднения с математиката в диференциалните уравнения по методи с вариации на произволна променлива но, се справих и, въпреки, че не съм решавал от 23 години /не ми се е налагало/ все някак, ще се справя. Преходните процеси не са /чак/ китайско писмо, за няколко месеца се овладяват.
Такива работи.
Ако не друго, поне оня шапкар гигов понаучи нещо за кондензаторите от хиляди фаради а не само "масовите" от по 1000 и 2000 мкф, както ги наричаLast edited by iezuita; 05.11.2013, 01:59.http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеДа нямаш предвид едно незаетоиме?
Е, станаха двама, значи, заподозрените. Благодаря за напомнянето - бях се зарекъл да не го забравям, ама нА, чак си се чудя, колко съм напреднал по въпроса
Коментар
Коментар