IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браунов газ-истина или измама?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • човека още ли е жив? ако наистина е овладял описаната технология няма да е за дълго...;-)

    Коментар


    • Ето още малко по темата.
      http://www.rexresearch.com/hyfuel/ybrown/4014777.htm

      http://clubs.dir.bg/showflat.php?Boa...sed&sb=5&part=

      Коментар


      • Ще допълня за заинтересуваните ,че за разлика от други псевдо изобретения, Брауновия газ е теоретична смес от равни пропорции на водород и кислород , а не както е при водата H2O /или 2:1/. Изследанията и патента както сами виждате са отдавна познати на света и тук става въпрос за не докрай изследвани/ или не оповестени/ микро процеси на реакция на различни материи с този пламък.Правя поснение че думата пламък не описва точно физ.естество на реакцията , която е съпроводена от имплозия/ свиване/ на обема в който се случва и отделяне на вода.Всички останали видове горене са съпроводени от разширение /експлозивни/ на обема, а тук е обратно.Ако наистина има браунов газ то при горенето му в цилиндрите на двигател силата задвижваща буталата е вакум/подналягане , а не налягане в резултат на разширение и отпадъка би бил синтезирана вода.Може някой химик или физик да го обясни по вярно/обори по достоверно.Естествено има области в които нормалния процес на горене е за предпочитане, но ако се разровите може да намерите публикации за действащи браунови генератори на газ, само дето не са в БГ. Смятам че материята на елементарно ниво е точно толкова необятна , колкото и на галактическо.

        Коментар


        • Работи. Само дето хич не е безплатно - електромера си върти.

          Коментар


          • http://www.youtube.com/watch?v=obzQO...elated&search=

            Коментар


            • Колеги нали разбирате, че появи ли се масово производство на такива източници на енергия ще изчезне ресурсната зависимост и ще следва преразпределение на силите, а това няма да се хареса на батковците поне докато има обграничени ресурси !
              Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!

              Коментар


              • Това нищо не е, един нашенец подпали водата и се запиля някъде из Америка, жалко че времето се стопли.
                Всеки ход е грешен!

                Коментар


                • Тука сте интелигентни хора и не вярвам някой да се хване на подобна елементарна уловка. Такива "изобретения" излизат поне по няколко на година. Общото помежду им - решават екологичния проблем, пречистват вода, добиват безплатна енергия, водата или газа могат да неутрализират отровите, могат да лекуват рак и СПИН.
                  По отношение на енергията - в природата има един закон за запазване на енергията и в досегашната хилядолетна истрория на човечеството не е регистриран поне един случай на нарушаването му. Така че всякакви генератори които създават евтина енергия са глупости. То и в Бг имаше едни торзионни генератори дето пестяха електричество, но нещо не ги чувам напоследък. Сигурно нефтено-енергийната мафия има пръст в тая работа...

                  Коментар


                  • Браунов газ-истина или измама?

                    Чудех се дали да пусна темата в алтернативните инвестиции или браин сторминга, но смятам че тук е по-подходяща.Позволих си да цитирам материал от http://beinsa.info/index.htm .Аз лично научих за българина и брауновия газ от американски автор,който се възхищава от гения ни...Четох за торсионите генератори и ми се струва че и тази тема трябва да намери поддръжници или противници тук на страниците на форума.Но защо братския китайски народ е крачка напред в разработката на БГ откритие-сигурен съм че всеки инвеститор би се замислил сериозно за переспективите пред откритието.Направихме хибридната безстепенна скоростна кутия на Тойота, сега Хонда пусна сериен автомобил с водороден двигател/може да е браунов/, а ние още чакаме рамка за високотехнологични дворове.
                    "Няма енергийна криза, има криза от невежество" B.Fuller
                    Илия Вълков (Yull Brown)
                    Американските учени Шон Монтгомъри и Греьм Смит попадат на любопитна информация за австралийския учен Юл Браун, който работел върху нова технология в Калифорния. Свързват се с него и го посещават. Браун е създал смес от водород и кислород с удивителни свойства, за които няма научно обяснение. Ученият споделя с гостите си, че в Отава има генератор, който произвежда неговия газ.
                    Монтгомъри отива в Канада и там демонстрациите на Брауновия газ направо го зашеметяват: искра запалва пламък от малка горелка. Слагат отпред дървена плоскост и той веднага прогаря в нея малка чиста дупка. Същото се случва и с метален лист, а после и с мраморна плоча. Всеки би предположил, че пламъкът е горещ като на ацетиленова горелка Но горелката на Браун била само леко затоплена и МОЖЕЛА ДА СЕ ДЪРЖИ С ГОЛА РЪКА почти до дюзата! Подлагат волфрамова пръчка (волфрамът кипи при 6000 градуса), блясва бял пламък и пръчката почва да се изпарява. Другият й край обаче остава студен и може да се държи с ръка. Подлагат тухла и тя първо се гледжосва, после започва да се топи. Към друга пламъкът запоява парче стъкло, към него мед, а към медта - парче стъкло. После през всичките спойки пробива идеално гладък отвор. Късче америций 241 който излъчва 16 00 кюри радиация в минута след 2-минутно излагане на пламъка става почти безвреден, колкото е фоновата радиация.

                    Но любимата демонстрация на Юл Браун е ДА ИЗМИНЕ С КОЛА 1600 КМ БЕЗ ГОРИВО само бидон с 4 л. вода и две Браунови батерии, които преобразуват водатата в газ. Брауновият газ е получен чрез електролиза на водата, при която водородът и кислородът се разделят. Това не е нещо ново, нито сложно - електролизата е открита преди близо два века от Фарадей. Новото е, че когато двата газа след това се смесят, дори под налягане, те не експлоадират, а се свързват мирно и тихо. "От вода и пак на вода с чиста енергия, която може да пречисти водата, въздуха, храната, въобще света." Така Браун формулира сам своето откритие.

                    Пламъкът на двата газа е с особени свойства: без да използва кислорода наоколо, той може да реагира и да топи всякакви материали - реже стомана като кашкавал, топи и споява, изгаря и разгражда радиоактивни и токсични отпадъци, прави от водата гориво, произвежда електричество, създава вода в пустинята, суши въглища, пречиства рудата и т. н. - безброй приложения във всички области на живота. При това ПЛАМЪКЪТ СЕ „ДЪРЖИ" КАТО РАЗУМНО СЪЩЕСТВО - сам повишава или намалява температурата си според материала, който се поднася пред него. Тези свойства на газовата смес още не са разгадани и описани в научно издание.

                    През 1977 и 1978 г. Юл Браун патентова своя газ и генератора за него в Австралия и в САЩ. Въпреки огромния научен и медиен интерес обаче, въпреки многото демонстрации, лекции, семинари откритието не е прието и до днес Все още липсва обяснение защо пламъкът действа избирателно към всеки материал и в каква реакция влиза с него. Хипотезата, че водородът и кислородът се държат не в обичайното състояние, не стига да обясни това странно поведение, което сякаш е извън физичните и химичните закони.

                    През 1981 г. Юл Браун основава фирмата „Brown Energy" в Сидни и започва да прави генератори. През 1984 г. продава първия на Китай, където и досега го използват за изгаряне на радиоактивни отпадъци. Генератори има и в Южна Канада. Производството на единични бройки обаче е скъпо и Браун пуска фючърсни акции. Събира огромна сума, но не я използва рационално. Той разбирал от наука, но не и от бизнес. Освен това бил необщителен, даже параноик - страхувал се да не откраднат изобретението му, затова отказал офертите за съвместна дейност, фирмата му стига до фалит и избухва скандал. В него към излъганите вложители се присъединяват скептичните учени, както и конкурентните газови и автомобилни концерни.
                  Working...
                  X