If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А виждали ли сте какво се случва със стеблата на клапаните на двигател който е работил на метан - правят по една топка графит който в един момент успява да подпре в направляващата втулка на клапана и да го задържи отворен и клапана да се издуха - прегори периферията му която ляга в леглото и би трябвало да затваря плътно. Най често понеже метана има качеството да догаря поради ниска скорост на разпространение на пламъка в неговата смес с въздуха се издухва бързо - бързо и клапанното легло и главата става за ремонт който дори в евтина България е към 2-3 хиляди лева при някои евтини но по нови автомобили.
Колега, за това свойство на сместа съм напълно наясно. Просто, мистификациите около нея ми идват в повече. Ако не карах на LPG, задължително, щях да си сложа такова нещо. А бай Промо напразно се пени: И неговият речник е засукан, както на така мразените от него субекти, а съзнанието му-обладано от реваншизъм. Иначе, не би така накисвал в своите грехове всеки, който му противоречи. За радост, в огромна грешка е.
- Завалията.
А виждали ли сте какво се случва със стеблата на клапаните на двигател който е работил на метан - правят по една топка графит който в един момент успява да подпре в направляващата втулка на клапана и да го задържи отворен и клапана да се издуха - прегори периферията му която ляга в леглото и би трябвало да затваря плътно. Най често понеже метана има качеството да догаря поради ниска скорост на разпространение на пламъка в неговата смес с въздуха се издухва бързо - бързо и клапанното легло и главата става за ремонт който дори в евтина България е към 2-3 хиляди лева при някои евтини но по нови автомобили.
Всеки си има глава на раменете. Ако Илия Вълков беше успял да ги измами то сега по колите щеше да има клетки които да вкарват водород и изгорелите им газове да са много по чисти.Виждали ли сте автомобил на който има монтирана клетка и е каран с нея 150 хиляди километра и друг на който няма и има същия пробег за същото време, та да им видите само капачките на гърловините за наливане на масло е повече от достатъчно.Но Вълков не е успял да ги убеди че този газ има свойства които могат да са много полезни , пък как ще се нарича няма никакво значение.
Кои "сме ние", дето "гледаме да се залепим някъде за някое 12 МРЗ"?
Ако тръгнеш след мухите ще те заведат до тоалетната. Ако тръгнете по МРЗ-то може да изнамерите всички лица, които са се закачили за МРЗ-то и които не ползват този коефициент като МРЗ, а за някакви други паранормални цели, независимо какви. Може ли да ни обясни някой, напр. какво общо има сегашното МРЗ с пенсиите на сегашните пенсионери. Да си направят минимална пенсия и да се развържат от МРЗ-то, докато не са ни завлекли всички на дъното на Атлантика.
Като толкова сте го минали, не сте ли учили казуси с ограничения.
Може да не е било така добре формулирано в явен вид, но ако имате някакви проблеми с прагматичната компетентност на учебниците и учебния материал може да се обръщате директно към БАН. Те са специалистите по настъпването на хаоса и падането на третата сянка от реформи в образованието, и те са хората, които освен синтаксис и каламбуристика, би следвало да са били запознати и със семантика и прагматика на езика - след като са се направили на големите писатели на учебници, каквито никога не са били и никога няма да бъдат докато не си оправят прагматиката. Даже няма да коментираме факта, че никога не са знаели и в момента също не са наясно, че имат такъв проблем.
Колега Гигов, "браунов газ" няма изобщо. Има маркетингов трик със същото име и на него се хващат разни рибоци. Естествено е производството и продажбата на електролизери от разни категории като полезни неща и толкова. Например, не знам дали някой някъде споменава но, едно нещо при работата с готова газова смес е ограничението по минимална скорост на газа: тя задължително трябва да е по-висока от мин.скорост на разпространение на пламъка, иначе, БУМ! - и край. Тази е причината обикновено да се работи с горелки-смесители, а в обемите за съхранение да се пази единствено чист газ /дето не гори , смесен сам със себе си/.
Наистина, измама,"истинска измама" или както го наречеш - все вярно.
Нямам нищо против със слънчева енергия чрез електролиза да се произвежда водород, който да се съхранява и после да се използва за получаване на енергия, дали на еленергия, дали на механично движение... Проблемите по съхраняването на големи количества водород, к.п.д. то на подобна инсталация, както и мерките за безопасност на силно избухливия при досег с кислорода газ да ги оставим настрани.
Това е разбираем за мене процес, който отговаря на всичките ми представи и познания по физика. Естествено е да се търсят начини да се оползотвори получената през деня енергия от слънцето и да се използва през нощта. Ако се намери евтин и лесен начин да се съхранява електричеството в голямо количество, тогава ще настъпи истинската ера на оползотворяване на чистата енергия на Слънцето.
Ама да се приказва за някакъв "браунов" газ, с формула ННО, тоест несвързани атоми на водорода, в смес със несвързан атом кислород.... извинявам се, ама това е дивотия на квадрат. И измама.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Колега Гигов, "браунов газ" няма изобщо. Има маркетингов трик със същото име и на него се хващат разни рибоци. Естествено е производството и продажбата на електролизери от разни категории като полезни неща и толкова. Например, не знам дали някой някъде споменава но, едно нещо при работата с готова газова смес е ограничението по минимална скорост на газа: тя задължително трябва да е по-висока от мин.скорост на разпространение на пламъка, иначе, БУМ! - и край. Тази е причината обикновено да се работи с горелки-смесители, а в обемите за съхранение да се пази единствено чист газ /дето не гори , смесен сам със себе си/.
Наистина, измама,"истинска измама" или както го наречеш - все вярно.
Не може да висиш като прани гащи на бюджета и на пълна мощност и да говориш, че си бил свободен. От кого си свободен. Като сте толкова свободни защо само гледате да се залепите някъде за някое 12*МРЗ. Всеки нов коефициент е допълнително ограничение на системата - учи се в първи курс ... за тези, които са го минали.
Един от показателите за 'водещата сила' (каквото и да означава това в този случай) е може би Нобеловата награда. И колко нобелови награди имат БАН от последните 145 год. ... по к'во да е.
Колега, не внимаваш в час: Кой, бидейки в частния сектор, виси на бюджета?
Тези 12 * МРЗ сам си си ги измислил. Няма коефициенти. Оттам нататък, да питам: Кои "сме ние", дето "гледаме да се залепим някъде за някое 12 МРЗ"?
После, някои, напо два, по три, а други-и повече пъти поотделно, в различни специалности и различни учебни заведения, сме "минавали първи курс". Тези "дребни детайли" с коефициентите не са ти известни само на теб, нито пък винаги са верни. Най-малко, коефициентите са причината. А Нобеловата награда НЕ Е "водеща сила". Водеща сила са:
1.Желание да направиш нещо полезно
2.Желание да изкараш някой лев
3.Предизвикателство
На БАН нобелите никога не са ме вълнували и продължава да не ми пука за тях. Теб какво те е еня? В парламента има много повече хрантутници, влачат не с камили, ами с влакове, и тях някак не виждам да ги атакуваш. Изгони тях, вкарай читави, и те - ако и където се налага - ще спрат течовете. Ти - колкото и неприятно да ти е - едва ли си толкова значим фактор. Освен това, си движен от ревност, което никак не ми кефи аристократичната половина. Чел съм ти предложенията: Не важат.
Когато човек се чувства свободен, сам решава дали да прави нещо или не.
Не може да висиш като прани гащи на бюджета и на пълна мощност и да говориш, че си бил свободен. От кого си свободен. Като сте толкова свободни защо само гледате да се залепите някъде за някое 12*МРЗ. Всеки нов коефициент е допълнително ограничение на системата - учи се в първи курс ... за тези, които са го минали.
Не говорим в момента за тяхната стойност и дали тяхната работа ни върши работа. За водещата сила в действията им говорим.
Един от показателите за 'водещата сила' (каквото и да означава това в този случай) е може би Нобеловата награда. И колко нобелови награди имат БАН от последните 145 год. ... по к'во да е.
Не съм те питал това. Не съм те питал за локомотивите от Унивеситета на Алберта, които м/у другото сам виждал наживо.
Питах те, колко локомотива имат БАН на газ-метан дизел, природен газ или колоидно гориво. А къде са отишли релсите от околовръстната дори не искам и да знам.
А за брауновия газ: Брауновият газ наред с IQ-70-'академиците' от БАН са най-големите ментета по всички показатели и за всички времена ... и който твърди нещо друго нека го докаже.
Радвам се че се е получило.Някой като е решил да се дави много трудно ще го навиеш да се обеси, той си ги реди там неговите.
Това с давенето е може би вярно, но кой тук иска да се дави, и кой се беси, не стана много ясно.
А иначе, за давенето съм го гледал наживо. Две полякини плуваха при червен флаг зад шамандурата, и едната явно се давеше, а другата не можеше да и помогне, защото и тя не беше в първа хубост,
Спасителите седяха на вишката и гледаха с бинокъла сеир, и когато ги попитах няма ли да спасите момичетата, знаете ли какво ми отвърнаха: Еми не са ни повикали.
Това дето говориш за него си има собствена концептуализация и се нарича предубеждение за потвърждение (confirmation bias).
След като е отишло и в букварите по теория на познанието, значи не е чак толкова рядко срещан случай.
Ако говориш за драскачите на така наречените дисертации - какво значи дали ни изнася.
Ние (данъкоплатците) сме възложителят, а БАН са някакви наети лица, на които е възложена задача срещу някакво заплащане да ни свършат някаква работа.
Ако не вържат никаква работа, или ако вършат работа, която не ни върши работа може да се чувстват свободни да си търсят друг бюджет и други канарчета, които да ги финансират.
Когато човек се чувства свободен, сам решава дали да прави нещо или не. Вижда се тогава кой е, и кой не е свободен. Да видим от раз: вас /професионалния мрънкач/ или себе си, професионалните учени ще слушат. Не говорим в момента за тяхната стойност и дали тяхната работа ни върши работа. За водещата сила в действията им говорим.
Отделно, ако нещо не ви върши работа, причината може и във вас да е: Взел лъжица, иска да я ползва като вилица: кога ще стане? "Ученото си е учено, и в кенефа лафка ще отвори". Да сте чували това?
хА така: Изучете се и вие, и от глад няма да умрете.За мрънкането, може го всеки. Полза някаква?
Можем ли да бъдем сигурни? Ако съдим по това дето го пише дали наистина не е направил нещо прилично. Иначе я му се случи нещо я не. Прекаено хитър е може и от някои тук да е по-по. И колко ника има общо този въпросния? Откъде го познаваш виждал ли си го. Пишеше преди време че ви е напъхал в игнора си - тоя форум е направо минно поле.
Коментар