IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се купува злато?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bobi75
    звънни им да видиш, че отдавна са изчерпали златото
    Направо отидох в техен офис. Казаха, че се прави предварителна поръчка, чакам няколко дни и когато стоката пристигне - те ми се обаждат, за да дойда и да си я взема.

При положение, че цените на инвестиционно златото през банка са много високи май императорът ще се окаже прав. Най-добре си е злато, което има и нумизматична стойност. Както се казваше в една реклама от преди няколко години "две е повече от едно".

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov
      Съвсем случайно ми попадна каталога на банка "Пиреос" с цените, които предлагат за всичките си видове златни и сребърни инвестиционни и т.н. монети, кюлчета и други. Цените ми направих странно впечатление, ето някои от тях:

Каталожен номер 09: Виенска филхармония 1 унция = 1280 лв.

Каталожен номер 10: Виенска филхармония 1/2 унция = 610 лв.

Каталожен номер 25: Златно кюлче 100 грама = 4020 лв.

Каталожен номер 26: Златно кюлче 250 грама = 9300 лв.

Каталожен номер 27, 28, 29 и 30: Златно кюлче медальон 2.7 грама = 110 лв.

Каталожен номер 31 и 32: Златно кюлче 2.5 грама (Роза, Фортуна) = 90 лв.

Каталожен номер 33, 34 и 35: Златно кюлче 5 грама (Роза, Фортуна, Сезони) = 152 лв.

Като хванах калкулатора излезе, че за грам злато най-скъпо излиза да си купиш инвестиционна монета (малко над 41 лева за грам) и най-евтино излиза да си купиш кюлче от 5 грма (малко над 30 лева за грам).

Всички цени са за злато проба 999.9. Ценоразписът е от 23.10.2007г.

Някой може ли да ми обясни защо цената на грам злато в едно кюлче от 5 грама проба 999.9 излиза по-евтино от друго кюлче от 250 грама пак проба 999.9. Същото важи и за монетите - една унция злато е към 1280 лева, а половин унция вместо да е 640 лева е към 620 лева. Само пандата прави изключение и половинкат излиза по-скъпо от цялата от гледна точка на един грам злато. Но останалата логик нещо ми се губи. Купуваш по-малката монета и ит излиза по-евтино, отколкото ако купиш по-голямата. Тогава бих взел две половинки, вместо една цяла и тогава кой изобщо би купувал целите?

При това положение вместо да взимам инвестиционна монета бих взел 5-6 кюлчета по 5 грама. Икономически погледнато ми е много по-изгодно, тъй като разликата от най-евтината до най-скъпата инвестиция за грам злато е от порядъка на около 30% (цена от малко над 30 лева до малко над 41 лева за грам злато проба 999.9)! 30% при това в каталог на една и съща банка за един и същ период от време на едно и също качество на златото... някой може ли да ми каже аз ли пропускам нещо?!
      звънни им да видиш, че отдавна са изчерпали златото

Коментар

• По-добре е да пазаруваш от БНБ.
        Славянската писменост и Георги Димитров са на цена 582 кинта - тегло 16.89 и по 34 кинта на грам. Майката с детето струва 627 при същото тегло.
        И освен това трите са монети с фиксиран (и доста малък) тираж, съответно с нумизматична стойност. Вярно - проба по-ниска, но изчерпат ли се, цената тръгва нагоре независимо от стойността на металът. Например според монетотърговецът ми, цената на изчерпаният отдавна и свръхтруден за намиране Златен кинт удря 1700 лева.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Съвсем случайно ми попадна каталога на банка "Пиреос" с цените, които предлагат за всичките си видове златни и сребърни инвестиционни и т.н. монети, кюлчета и други. Цените ми направих странно впечатление, ето някои от тях:

Каталожен номер 09: Виенска филхармония 1 унция = 1280 лв.

Каталожен номер 10: Виенска филхармония 1/2 унция = 610 лв.

Каталожен номер 25: Златно кюлче 100 грама = 4020 лв.

Каталожен номер 26: Златно кюлче 250 грама = 9300 лв.

Каталожен номер 27, 28, 29 и 30: Златно кюлче медальон 2.7 грама = 110 лв.

Каталожен номер 31 и 32: Златно кюлче 2.5 грама (Роза, Фортуна) = 90 лв.

Каталожен номер 33, 34 и 35: Златно кюлче 5 грама (Роза, Фортуна, Сезони) = 152 лв.

Като хванах калкулатора излезе, че за грам злато най-скъпо излиза да си купиш инвестиционна монета (малко над 41 лева за грам) и най-евтино излиза да си купиш кюлче от 5 грма (малко над 30 лева за грам).

Всички цени са за злато проба 999.9. Ценоразписът е от 23.10.2007г.

Някой може ли да ми обясни защо цената на грам злато в едно кюлче от 5 грама проба 999.9 излиза по-евтино от друго кюлче от 250 грама пак проба 999.9. Същото важи и за монетите - една унция злато е към 1280 лева, а половин унция вместо да е 640 лева е към 620 лева. Само пандата прави изключение и половинкат излиза по-скъпо от цялата от гледна точка на един грам злато. Но останалата логик нещо ми се губи. Купуваш по-малката монета и ит излиза по-евтино, отколкото ако купиш по-голямата. Тогава бих взел две половинки, вместо една цяла и тогава кой изобщо би купувал целите?

При това положение вместо да взимам инвестиционна монета бих взел 5-6 кюлчета по 5 грама. Икономически погледнато ми е много по-изгодно, тъй като разликата от най-евтината до най-скъпата инвестиция за грам злато е от порядъка на около 30% (цена от малко над 30 лева до малко над 41 лева за грам злато проба 999.9)! 30% при това в каталог на една и съща банка за един и същ период от време на едно и също качество на златото... някой може ли да ми каже аз ли пропускам нещо?!

Коментар

• Вчера си направих трудът да сметна цената на всичкото злато, добито досега на светът - около 4 трилиона долара... за сравнение официално признатият външен дълг на САЩ е 9 трилиона.
            Ясно е, че доларът е без никакво покритие - златният резерв на САЩ струва към 250 милиарда.

Коментар

• БНБ има ценоразпис + върху него ДДС

При някой монети (много рядко) ДДС не се начислява!

Първоначално изпратено от Императорът
              ... а инак ето част от моята колекция.... :-)

http://photo-zona.net/index.php?APP_...ALBUM_ID=11746

Коментар

• Ехе-хе-хе, що не беше по номинал... Свети Георги - 100 кинта... Щях тогава да си купувам по много и да си ги харча... :-) Имаше да се шашкат по магазини и ресторанти... Не - вървят между 35 и 70 кинта в БНБ новите - в зависимост от това доколко е секси изработката.

А ония металчета в стъкленички бяха готини - ама нещо плутоний и златце не видях....

Коментар

• Аз съм ти ги разглеждал във фото-форума (не, нямам снимки там) Най ме кефи българското евро, с култовия си номинал

И един тъп въпрос, като се пуснат някакви такива монети, БНБ по номинал ли ги продава или има някаква друга пазарна цена?

А по повод оназивечершния ни разговор за редките елементи, виж какво може да си поръчаш на дядо Мраз

Коментар

• ... а инак ето част от моята колекция.... :-)

http://photo-zona.net/index.php?APP_...ALBUM_ID=11746

Коментар

• Баси содомистичните курви, баси !!! А онуй синьото, стъклено е какво е ли, монета се води ли... Ха-а-а-а-ха-ха - баси смехът. Иначе е готино де, ама не е монета, според мене поне.

Инак вярно показахте интересни неща, ама Севернокорейските най-секси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tuo
                        Първоначално изпратено от alex2511
                        Първоначално изпратено от Tuo
                        Да бе, $300 за парче акрил. Не, мерси.
                        100бр. тираж бе човече,ко ти пука ква е , а готина много е.
                        Еми не ми харесва пък. Като е монета, да е от метал. Това нещо може да се стопи
                        А като говорим за секси, какво по секси от тези монети - 12 голи красавици от лунния календар
                        Вярно красавиците готини много.

Коментар

• Първоначално изпратено от alex2511
                          Първоначално изпратено от Tuo
                          Еми не ми харесва пък. Като е монета, да е от метал. Това нещо може да се стопи
                          А като говорим за секси, какво по секси от тези монети - 12 голи красавици от лунния календар

Коментар

• Първоначално изпратено от Tuo

Коментар

• Да бе, $300 за парче акрил. Не, мерси.

Коментар

• А тази тираж 100бр. а прекалено секси...http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll..._promot_widget

Коментар

Working...
                                X