Първоначално изпратено от pesho777
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се купува злато?
Collapse
X
-
Bobi75
-
Bobi75
ето информая как се купува най-лесно злато.
според моите проучвания най-евтиното инвестиционно злато, което може да се купи извън златните борси се продава в Мюнхен.
Казвам извън златните борси, защото на тях се търгува само стандартизирано злато на кюлчета по 29 килограма.
Категорично ви съветвам да купувате само физическо злато, а не деривати върху златото. Доказано е, че производството на злато изостава и, че на 120 тона злато търгувано чрез деривати отговаря само 1 тон физическо злато.
Та банката се казва Stadtsparkasse.
Вземяте S8 мисля, че беше от летището и излизате на спирка Мариенплац накъм катедралата. Тръгвате напред и вдясно от катедралата на 100 метра от изхода на метрото се намира касата.
Улицата е Stadtsparkasse номер 1. Влизате прекосявате огромното фоайе и в в дъното вдясно има врата към "златната каса".
В българия може да вснасяте колкот искате инвестиционно злато без мито. Само трябва да го декларирате.
Не забравяйте, че като излизате от България и носите повече от 8000 евро трябва да ги декларирате, а ако са над 30 000 лева, трябва да имате разрешение от БНБ.
От друга страна може да си наемете сейф във Мюнхен и там да ги съхранявате.
Ако вземете монети за 8000 евро, то самолетния билет за пътуването рахвълян по тях, ще е малко увеличение на цената им.
Коментар
-
ivandavidov
А някой знае ли дали и как може да се поръча злато в малокалибрен размер (не повече от 1 Oz) директно от UBS или PAMP? Потърсих в интернета някаква информация, но на официалния сайт на PAMP няма даже ценова листа. При UBS беше още по-зле положението, там даже злато не намерих.
Коментар
-
Re: Злато - цена
Първоначално изпратено от alex_dilanНека малко да ви отворя , че май нищо не разбирате)))
Борсовата цена в лева се определя ,като цената на Лондонската борса в $ се умножи по курса на лева и резултата се умножи по 14/24(разкаратяване) и се раздели на 31,1(грама в една тойунция), за да намерите цената в 14к и съответно 18/24 , 21,6/24 , 23/24 за другите карати. В момента цената на златото е 801$/тр.унция или 801*1.358*14/24/31.1=20.4 лева. На това злато ние му викаме "материал". В България изкупната му цена играе с около 50-80 стотинки надолу от борсовата.
Златото може да бъде под формата на бижута ,монети или счупени парчета. Ако инвестирате в злато ,като метал то за вас няма значение формата му. Банките продават монети и си слагат около 70 % горница , така , че там не може да става и дума за инвестиция , а само за подарък.
Златарските магазини продават бижута и взимат пари за тяхната изработка(8-12лв/гр) ,ДДС и т.н.
Ако искате да инвестирате в злато , отидете в заложна къща и търсете монети или "материал".
В момента може да си намерите "материал" на около 19-20 лева и монети на цена 20-22 лв.гр. Посочените цени са за 14к. злато Цената на грам за монета 21,6 к злато се определя примерно 20лв/гр 14к*21,6/14 =30.85лв/гр.
Например френския франк 6,4 гр/21,6к
(http://www.amergold.com/vault/pagevi...Franc_XF_Ceres)
струва 6.4 *14/21,6*22лева=217лева.
www.lihvari.com
Коментар
-
Злато - цена
Нека малко да ви отворя , че май нищо не разбирате)))
Борсовата цена в лева се определя ,като цената на Лондонската борса в $ се умножи по курса на лева и резултата се умножи по 14/24(разкаратяване) и се раздели на 31,1(грама в една тойунция), за да намерите цената в 14к и съответно 18/24 , 21,6/24 , 23/24 за другите карати. В момента цената на златото е 801$/тр.унция или 801*1.358*14/24/31.1=20.4 лева. На това злато ние му викаме "материал". В България изкупната му цена играе с около 50-80 стотинки надолу от борсовата.
Златото може да бъде под формата на бижута ,монети или счупени парчета. Ако инвестирате в злато ,като метал то за вас няма значение формата му. Банките продават монети и си слагат около 70 % горница , така , че там не може да става и дума за инвестиция , а само за подарък.
Златарските магазини продават бижута и взимат пари за тяхната изработка(8-12лв/гр) ,ДДС и т.н.
Ако искате да инвестирате в злато , отидете в заложна къща и търсете монети или "материал".
В момента може да си намерите "материал" на около 19-20 лева и монети на цена 20-22 лв.гр. Посочените цени са за 14к. злато Цената на грам за монета 21,6 к злато се определя примерно 20лв/гр 14к*21,6/14 =30.85лв/гр.
Например френския франк 6,4 гр/21,6к
(http://www.amergold.com/vault/pagevi...Franc_XF_Ceres)
струва 6.4 *14/21,6*22лева=217лева.
www.lihvari.com
Коментар
-
Мисля Първа инвестиционна продават.... В офисът им в МОЛ-ът съм виждал... ама тия трите, дето казах, няма ги, де...
Друг вариант ти е да пратиш сухо на някой от София, той да ти купи монетите, които те кефят и да ти ги прати по куриер...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
@feelgood - няма в момента, но според мен някой ден и у нас ще може да се купува и продава също както валутите. Поне така ми се иска
@Императорът - би ли дал наколко примера, че ме заинтригува. Щото аз питах тук-там (в големи банки уж) и все на камък удрях. Е, ставаше въпрос за злато по принцип, ама едва ли чакат да ги питам конкретно за монетите на БНБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SnipeПървоначално изпратено от ivandavidovПри положение, че цените на инвестиционно златото през банка са много високи май императорът ще се окаже прав.
А щом продават 5гр. за 152, направо си е далавера. Само дето не е ясен момента с обратното изкупуване.
Нищо против инвестиционните монети на БНБ ама май във Варна не се предлагат, а не ми се бие път до Сф специално за това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidovПри положение, че цените на инвестиционно златото през банка са много високи май императорът ще се окаже прав.
А щом продават 5гр. за 152, направо си е далавера. Само дето не е ясен момента с обратното изкупуване.
Нищо против инвестиционните монети на БНБ ама май във Варна не се предлагат, а не ми се бие път до Сф специално за това.
Коментар
-
Ами така е - освен това Майката с детето е много красива монета. Купи си ги и четирите - медно-никелова (номинал 2 кинта), малка сребърна (25 кинта), голяма сребърна (50) и златна (1000). Другите три ще ти струват 30-40 кинта общо.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidovПървоначално изпратено от Bobi75звънни им да видиш, че отдавна са изчерпали златото
При положение, че цените на инвестиционно златото през банка са много високи май императорът ще се окаже прав. Най-добре си е злато, което има и нумизматична стойност. Както се казваше в една реклама от преди няколко години "две е повече от едно".
Коментар
Коментар