IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Натура 2000 - ще спре ли презастрояването в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Натура 2000 - ще спре ли презастрояването в България

Първоначално изпратено от BigBoss
    Въпроса е ясен. Много хора пропищяха, че парцелите им попаднаха в защитени територии. Има и такива които купуваха по 150-200-300 евро кв.м. с надеждата да продават на 500 или на 1000, а сега и за ниви няма кой да им ги вземе.

Какво е вашето мнение по въпроса и има ли някой пряко засегнат от това
    защото купуваха, без да правят необходимите проверки от чист спекулативизъм.
    жалко за хората наистина. не всички знаят, че трябва да ползват по-специален вид адвокат при такива покупки

Коментар

• Лошото е, че след това нещо много инвеститори ще се отдръпнат от пазара. Просто нямат сигурност за да инвестират тук.

Наистина е жалко за хората които са се набутали, но това е картинката. Все още не сме дорасли за Европа.

Коментар

• Наистина няма да е честно спрямо инвеститори, и то истински, които не само са закупили земи, но са ги вкарали в регулация, сменили са им статута на УПИмоти, плащайки при това немалките държавни такси, определени и платени на същата тази държава, чиито чиновничета и маши 3-4 години скришом и под сурдинка са си разработвали схемичките на ЛИКВИДАТУРА-2000.А средствата, инвестирани в проекти и т.н.?Лично аз очаквам вълни от съдебни дела, заведени не само у нас.Видя се, че при обявяване на конкретна зона настават масови протести и граждански неподчинения и затова сега всичко се пази в строга конспирация.Напразно-гняв народен ше бъде бич божи.Воден от жив интерес, посетих седалището на НАТУРА-2000 на Мария Луиза.От портиера дълго време се молих на архитектите на мрежата да се кача и запозная с картите на зоните.Отговорите им варираха от не е удобно, някой друг път, много сме заети всички, нямаме предвидено за целта място, нищо не е окончателно и т.н., т.н.Пратиха ме да разгледам сайта им, предупреждавайки ме, че и там информацията изобщо не е актуална.Извършвайки чудеса от настоятелност, влязох в заветната стаичка и се зачудих бледите лица там откога ли не бяха излизали сред природата.Имаха добрината да ми дадат някаква карта, ест. неокончателна по думите им.Какво бе учудването ми, когато дори на нея забелязах, че са защитени места, разположени на асфалтирани улици, не пътища, а улици в градове поне на 100 години.Питането ми дали за урбанизирана от толкова време територия едва ли върху асфалта гнездят понастоящем някакви редки видове увисна във въздуха.Малката подробност бе, че асфалтовите улици извеждаха до централен плаж, на 200 метра от който се намираха-пак върху тези улици последните сгради на града.Тяхната съдба остава неясна-надявам се да не трябва да ги събарят.Приветствам идеите на екомрежата, но не съм съгласен със субективността и опростенческия подход при съставянето й.Знаем, че при липса на прозрачност и ясни правила, единни за всички корупцията се намира на съвсем близко разстояние.

Коментар

• Наистина няма да е честно

Коментар

• Има готови карти но официално след нова година че излезнат по медийте.Но за бъдещи купувачи ще е ясно и ще може да се проверява.Проблема е сега за тези инвеститори където вече са закупили такива земи преди години и никой не им е споменал до преди 2-3 месеца.Изгарят проекти за милиони и се спират хиляди чужди и местни инвестиции.Примерно сега си си купил имот и си го вкарал в регулация и си му изготвил план и проект за строителство и всичко отпада и сега всъщност земята ти е земеделска и недай си боже си я купил за 200 евро кв/м да стане за 200 лева.

Коментар

• А знаете ли къде може да се види дали парцела ти влиза в тези територии.
              Много ще е полязно за бъдещи купувачи на парцели, а и такива които купуват на зелено.

Коментар

• Това са нашите политици.До последния момент никой не споменаваше за натура а уж се е водила 4 годишна кампания.Казват че земите попаднали в мрежата няма да си сменят собственоста и не се забранява строителството но не казват че и не се позволява.Собствениците ще са много ощетени а да не говоря за инвеститорите които даже имат продадени апартаменти и комплекси на зелено.Да не викам дявола но какво ще стане ако цените паднат с 99%?Говори се че тези земи щели да поскъпнат но кои ще ги купи и как ще върнат изразходваните вече средства.Голямата привилегия която се мъчат да наложат е че ще се дава по 200 евро на декар на година което не ми се вярва.Но какви са тези 200 евро на година след като в момента имота струва примерно100-200 000 евро?За имоти струващи 200 лева на декар да.Ето няколко истини на които никой не обръща внимание или поне не са изгодни за властта http://www.vlastta.com/conflict.php Според мен частна собственост не трябва да влиза в мрежата без изричното съгласие на собственика!

Коментар

• Натура 2000 - ще спре ли презастрояването в България

Въпроса е ясен. Много хора пропищяха, че парцелите им попаднаха в защитени територии. Има и такива които купуваха по 150-200-300 евро кв.м. с надеждата да продават на 500 или на 1000, а сега и за ниви няма кой да им ги вземе.

Какво е вашето мнение по въпроса и има ли някой пряко засегнат от това
                Working...
                X