тъй като съм фен на моторите, върти ми се в главата внос на такива от САЩ ..... цените са чувствително по-ниски, пазара не е залят....има хляб, особено ако има къде да идеш за достатъчно време в щатите (в моя случай) и да си подбереш стоката.... Но, притеснява ме въпроса с транспорта и обмитяването.... някой иска ли да разискаме темата ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бизнесидеи + мозъчна атака
Collapse
X
-
Нещо май схемата ми не ви е ясна- покупка на мотоциклети от САЩ с цел продажбата им на родния пазар..... просто, ама и то парички иска
а цените- около 30-40% по- ниски от тукашните...проблема е с занимавката по търсене на мотори там и уреждане на транспорта.....с първото мога да се заема лично.......
Коментар
-
Между другото за какви мотори става въпрос? На европейския пазар нямат изместване японските и китайски пластмаси. Много е малък платежоспособния контингент дето е готов утре да брои една камара пари за КЛАСИЧЕСКОТО "Хърли". Аз също активно обменян информация за всичко възмажно дето го няма на нашия пазар, или съответно наши стоки на техния. Знаеш ли какво значи от ръчни кръцалки за вода, до селскостопански самолети. Имам каталози от мот амо! Сега за 5 цента разлика в цената, не си струва изобщо да си правиш мозъчна гимнастика! За да си покриеш само транспортните разходи, да речем трябва да изнесеш(внесеш), 50000 пръскачки. Ами че тя конкуренцията .....ще събере вежди. Носиш ли си некролога в джоба?http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от vladko33С басеина работата е ясна, пътя вече е добре отъпкан и не че няма хляб в тая работа, ама ми се струва, че живне ли ти бизнеса и хоп- ще се намери някой богат мутрьо, който да те смаже с пъти по-лъскав комплекс наблизо. Но, както и да е....отдавна ме човърка следната мисъл- тъй като съм фен на моторите, върти ми се в главата внос на такива от САЩ ..... цените са чувствително по-ниски, пазара не е залят....има хляб, особено ако има къде да идеш за достатъчно време в щатите (в моя случай) и да си подбереш стоката.... Но, притеснява ме въпроса с транспорта и обмитяването.... някой иска ли да разискаме темата ?http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
1-технологията - по стара изпитана рецепта с малко добавки , за цвят например и безотпадъчна ,за да не се нарушава екологичното равновесие.И до рециклиране на стари къщи може да се стигне.
2.- архитектурна концепция съобразена с възможностите на материала , екзотичния дизаин и условия за пълна релаксация.
3. -наи - живописните високопланински раъони никога няма да се превърнат в място за масивно строителство защото - не само че терена не го позволява , но и техническото изпълнение ще е доста къпо.
Затова разработването на подвижна техника може и да се окаже ключов момент към ниската себестойност на подобни обектиM da......
Коментар
-
Идеи добри бол, и пари може да се намерят ама кой ще кара влака? От всеки машинист не става! Трябват стабилни лични качества, а лъскавата диплома от чужбина не ги гарантира.
Mesoiades има добра идея, но с 3 предпазни клаузи:
1. Концесията за дупката с кал ще е главоболие.
2. Инвестицията в производствените мощности закопава.
3. Първоначалните разходи за маркетинг изпразват джоба.
Все пак Mesoiades ако имаш бизнес план можеш да ми го изпратиш, ще ми е интересно да го изчета и да ти го коментирам. Без пари, разбира се.
Коментар
-
Има кораби, постоянно транспорт по море който може да се ползва, мисля, че за две седмици може да се докарат контейнерчета до солун, хубавото е, че това е стока която може да се групира с други товари, малко място заема. Чопърити може и тука да се правят. не гледаш ли дискавърихората сами си ги правят...
Коментар
-
С басеина работата е ясна, пътя вече е добре отъпкан и не че няма хляб в тая работа, ама ми се струва, че живне ли ти бизнеса и хоп- ще се намери някой богат мутрьо, който да те смаже с пъти по-лъскав комплекс наблизо. Но, както и да е....отдавна ме човърка следната мисъл- тъй като съм фен на моторите, върти ми се в главата внос на такива от САЩ ..... цените са чувствително по-ниски, пазара не е залят....има хляб, особено ако има къде да идеш за достатъчно време в щатите (в моя случай) и да си подбереш стоката.... Но, притеснява ме въпроса с транспорта и обмитяването.... някой иска ли да разискаме темата ?
Коментар
-
Колеги, ще ви дам един жокер :-)
Не знам дали е предлагано подобно нещо във форума.
Много БГ фирми след влизане в ЕС ще имат нужда от качествен консултинг при кандидатсване по програми на ЕС. Доколкото знам в Полша има доста подобни фирми4ки. Успех !
Имам и доста други идеи, но те разбира се са платени ... ;-)
krokich@mail.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bobi75Георги, Юнион Миниер ?http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Bobi75
Георги, Юнион Миниер ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vladko33Тва с басеина е хубава работа, ама ако пльоснете наоколо няколко бунгалца си става чудесен комплекс... това лято посетих един такъв и въпреки, че беше в едно забито село, посещаемостта беше очудващо голяма. Обаче (винаги има едно "обаче") за съжаление сметките са други - цената на изграждането на такъв комплекс е обратнопропорционална на цената на терена, който ви трябва за него-съответно- на атрактивността на мястото....или- ако го направите в Буново или в гара Бов, ще ви трябва нещо наистина уникално( и скъпо), с което да склоните ленивия люлинчанин да запали Голф-двойката и да дойде точно при вас, при положение че е почти сигурно, че блока му граничи с поне едно подобно Аква чудо.http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
Коментар