IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Орехови насаждения ,орехови ядки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• OK, не споря. Аз съм по-наясно с овощните насаждения.

Коментар

• В какви количества Брейн. Не се заяждам, просто до 10 година количествата са символични. А орехите дават и много фира до изваждането на ядката. Не съм специалист, но съм собственик на земи на които има такива дръвчета. Лешниците ми се виждат по-разумна инвестиция.

Коментар

• harry, не знам на каква възраст си, но ореховите насаждения влизат в период на плододаване 4 години след засаждането.

Коментар

• Преди да засаждате орехи, помислете върху това, че тази инвестиция е за синовете ви.

Коментар

• Разрешителен ли е режима за засаждане на ореховите насаждения върху земеделска земя?

Коментар

• Ама трябват и разходи за въоръжена охрана - да не ги обират чернокраките.
              Да.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Схеми за подпомагане на производството на черупкови плодове в Европейския съюз

Подпомагането на черупковите плодове в Република България след като тя стане член на Европейския съюз (ЕС) ще обхваща площите за производство на орехи, бадеми и лешници. Подпомагането на черупковите плодове попада в т. нар. схеми за директни плащания. За България, както и за останалите 10 страни от последното разширяване на ЕС през първите 3 години ще се прилага схемата за единно плащане на площ. Според тази схема, собствениците, или арендаторите, на земеделска земя, които я поддържат в добро състояние ще имат право годишно да получават определена сума, чиято стойност ще може да се определи едва през 2006 г. България трябва да определи какъв ще е и минималния размер на земята, която подлежи на подпомагане. Той ще е в рамките на 0,3-1 хектара. С други думи собственици на земя под 0,3 хектара със сигурност няма да могат да получават тази помощ.
                Срокът за прилагане на тази схема за подпомагане е 3 години, но всяка от новите държави членки има право да го удължи на два пъти с по 1 година.
                В преговорите Европейската комисия наложи на всички новоприсъединяващи се държави да прилагат схемите за директни плащания като започнат от 25 % от размера на подпомагане, който получават старите държави членки на ЕС. Размерът на помощта постепенно ще нараства в следния график:

Година Процент от пълния размер Размер на помощта в евро на хектар
                2007 25 *
                2008 30 *
                2009 35 *
                2010 40 51,00
                2011 50 63,75
                2012 60 76,50
                2013 70 89,25
                2014 80 102,00
                2015 90 114,75
                2016 100 127,50
                * Единно плащане на площ

От 2016 г. директните помощи ще започнат да се получават в пълен размер.

След 2009 г. условията за получаване на помощта за производство на черупкови плодове ще са следните:
                1. Насаждението да е плододаващо;
                2. Да е с размер поне 1 декар;
                3. Да има гъстота от минимум:
                – 125 дървета на хектар за лешници;
                – 50 дървета на хектар за орехи и за бадеми;
                4. Да е хомогенно (допуска се до 10 % от дърветата да не са черупкови).

Пълният размер на подпомагането е 120,75 евро/ха. От 2010 г., освен ако България не реши да удължи срока на прилагане на схемата за единно плащане на площ, черупковите насаждения ще бъдат подпомагани със съответните суми посочени в таблицата по-горе.

Коментар

• И каккъв е въпроса?

т.е. за какво е питането?

Коментар

• И-ха-а, само такава тема не беше отваряна в тоя форум :-)

Коментар

• Орехови насаждения ,орехови ядки

ПРОИЗВОДСТВО на ОРЕХИ.
                    Working...
                    X