IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цени на ветрогенератори

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тези 500kWa колко горе долу на година може да се печели от тях.

Ето какво ми предлагат на мен:
    450kWa - 208450 USD + 8600 USD за опаковане начастите.

Работила е от 1991 до 2000 когато е демонтирана. Сега и е направен основен ремонт и има 2 год. гаранция. Има си цифрово управление и всякакви екстри. Кулата е 32 метра.

Коментар

• Мдам, ама намирането на подобни съдружници е толкова лесно колкото и получаването на кредит, плюс тва аз като участвам с 10% в това съдружие за кво ми е.
      А нали и самата инсталация служи като обезпечение + 10 % който искат собствено участие, това не им стига на банките преполагам.? И за колко сериозно обезпечение тогава говорим и що за кредит е това, при който банката не носи никакъв риск и то при положение че средствата идват от европейски фондове за ВЕИ.? л о л
      Ужас, благодаря ти все пак.
      А дали има някакъв шанс подобни генератори да се вземат на лизинг примерно, тогава проекта ще излезе значително по-евтин и някоя банка все може и да се навие на подобна схема.

Коментар

• Енцо,позволявам си да ти отговоря,тъй като и аз имам известен опит във вятърната енергетика, с един работещ проект и един в планиране.Със сумата за която говори6 трудно можеш да направи6 нещо сериозно.В момента за проект с 500 кВт мощност втора ръка генератор произведен 1995 година ще ти е нужен общ капитал от около 500 000 лева.Банките трудно ще ги убедиш да финансират нова фирма без солидно обезпечение, да не кажа че ще ти е почти невъзможно.Доколкото разбирам ти имаш подходящ терен.Ако е така,по скоро бих те посъветвал да потърсиш съдружници за да може да направите нещо сериозно

Коментар

• WINDP Мислиш ли че, при положение че имам подходящ терен, 20-30000Е и новосъздадена фирма, бих могъл да получа кредит по програма за ВЕИ в някоя банка, за генератор от 500кв (втора употреба). И съответно колко според теб е минимума налични парички за стартиране на подобен бизнес, с втора ръка генератор, и чрез кредит. Обръщам се към теб защото виждам че си запознат, ще се радвам и ако някой друг даде мнение по въпроса.
          Благодаря.

Коментар

• Pyramid : prav si ! novoto si e novo ama stryva mnogo pari, ne vijdam s tozi viatyr kak shte mi vyzvyrnat investiciata 2 turbini po 600 kWh moshtnost za 6 godini ,bankovia mi kredit e do 6 godini,zatova vtora ryka triabva
            vsi4ko nai!
            Pozdravi

Коментар

• windp ishi mi molia te na blinky_bg@yahoo.com da govorim za 600 kilowatowite turbini ot vashata firma

Коментар

• Извинявай, Блинки, че се намесвам:
                За влизането в ЕС няма да е проблем коя ръка са генераторите ти - ти си ги купил, ти ще ги експлоатираш, имаш ли разрешение - давай, произвеждай ток...Проблемът е в дългосрочната им ефективност, сигурността и производствените разроди, които ще ти сервират.
                Ако ефективността като цяло те удовлетворява, лошо няма. Просто внимателно трябва да си правиш сметките, това е. Никой нама да те застави да си купуваш "Сименс", "Енеркон", "Вестас" или друго чудо, за начало гледай минимум да не си на загуба. Възможно е после да се окаже, че все пак новото е по-изгодно. Но за него пари трябва да натрупаш...това е, което мисля по въпроса.
                Накратко :отваряй си очите и не вярвай само на реклами. Консултирай се със истински специалисти.
                Бъди здрав.

Коментар

• evlogi благодаря ти много, а имаш ли някакви предложения за фирми които продават втора ръка турбини ? ще съм ти благодарен. те като са втора ръка ще отговарят ли на изискванията като влезем в Европейския съюз?

Коментар

• ПИ4 ако го погледне6 така 12 стотинки не е малко,но цената на генераторите е една и съща и тук и в Германия,но в Германия тока от вятърни централи се изкупува за 8.8 евроцента.Така че докато тука цената не стигне поне 15 стотинки без ДДС ще е трудно да се инвестира в нови мощности.
                    Но това едва ли скоро ще стане впредвид социалното положение на по голямата част от българското население

Коментар

• Не, ПИЧ.
                      Сега се иска развито чувство за празното, ако ме разбираш.
                      А ако то липсва или не е на висота, ще се получават поредните правения на вече правено, навлизания в чужди територии, конкурентни сблъсъци, оставящи в последствие много магазини, търговски обекти, дрън-дрън-дрън-ки да фалират, защото на главния не му е достигало ВЪОБРАЖЕНИЕ.
                      Е, нека се мАчат, това им била съдбата...:-)

Коментар

• Освен Каварна, друг добър район съм чувал че е Сливен и Ямбол. 12 ст. без ДДС никак не са малко, като се има предвид, че сега дневната тарифа е 17.4 стотинки, а нощната 9.3 стотинки, но със ДДС
                        Ако не може да се изплати един нов генератор, това никак не е добре. Не е ли това новия клондайк за инвеститорите ?

Коментар

• Nordex / www.nordex.de
                          Plambeck / www.plambeck.de
                          RePower / www.repower.de

Коментар

• пи4,такова задължение съ6тествува но не за НЕК а за електроразпределителните дружества.Цената на която в момента ни купуват електроенергията е 12 стотинки на киловатчас без ДДС.Засега системата тук е подобна на тази в Германия - задължително изкупуване на фиксирана преференциална цена.
                            В момента оба4е се подготвят изменения в закона за енергетиката и може би 6те има някаква промяна,затова е добре да се из4ака да се видят промените.Предполагам оба4е 4е засега няма да променят на4ина на изкупуване.
                            Цената към момента е малко ниска особенно за нашите условия.Затова и в България о6те няма нито един сериозен проект в тази насока, а само тук таме се поставят по малки генератори втора употреба,които излизат зна4ително по евтино и се изпла6тат и при тази цена.
                            Единственото място където могат да се изплатят и нови генератори е крайбрежието между Каварна и Шабла,но там засега няколкото големи проекти са спряни поради това 4е оттам минават най големите миграционни пътища на прелетните птици от цяла северна европа .

Коментар

• ЦЕНИ

Какви са цените на които НЕК се задължава да изкупува електроенергията от Вятърни ценрали и от ВЕЦ. Доколкото знам НЕК са задължени да изкупят цялото произведено количество от тези източници.

Коментар

• а аконяма6 проблеми с англииския може6 да види6 сайта на датската асоциация за вятърна енергия www.windpower.org
                                Що се отнася до това с какво натоварване работят то зависи освен от средната скорост на вятъра на едно място и от типа генератор-на едно и също място можеш да имаш два генератора и единия да постига 15 % средногодишно а другия 20%.
                                В България на масовите места трудно можеш да постигнеш повече от 17%-18%

Коментар

Working...
                                X