If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте, след малка ваканция и почти тотално информационно затъмнение ( голям кеф ) съм отново на ринга
Просветлете ме как се развива пазара в момента (просто искам да сверя часовника)...............
Мерси предварително.
П.с Не е мястото на това тук, но да питам още нещо. Някой има ли идея за някой, който да се интересува от розова вода около 400-500 кг или литра незнам кое е по правилно
Вожда слънчогледа е на баща ми и той ме помоли да се поинтересувам за фирми. Не знам какъв точно е сорта, но ще съм ти благодарен ако можеш да ми дадеш някакви координати на тези фирми на лично.
Proizvoditel - цената на зърното зависи от района и качеството което имаш. Ти от кой район си?
Bioz - има две-три сериозни фирми търговци на шарен слънчоглед. Иреги ли ти е сорта или на LG?
Claviceps - къде се изгуби? пари правиш сигурно.....
Бравос за чувството за хумор....
Да, това е въпроса - коя култура ще продават....?
Личното ми мнение е, че за разлика от друга година това ще е слънчогледа, тъй като няма да има никакъв марж в него, а в пшеничката има и ще има, дори и само фуражка да остане.[/img]
Слънчогледът чука на вратата, хайде давайте клюките - цени, добиви и т.н.
Вожде прибирай слънчовката във вигвама и чакай ,че като слушам, чета и гледам, там цените процентно ще паднат повече от пшеницата, поне така си мисля.........незнам..............
За мен сега въпроса е коя от двете култури ще е по добре да се съхранява........
Ако не се лъжа, мисля че и за 33 тона ще трябва да вадиш банкова гаранция..................обади се в разплащателната агенция, и ще ти обяснят.
Мисля че изискването за банкова гаранция отпадаше ако количеството е под 20 тона, но не съм сигурен..................ако мислиш да правиш нещо по добре си извади един агрекс, но за гаранцията забрави 13 месеца (това между другото е много тъпо измислено ) ......
Коментар