IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Розово масло

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте,
    Имам молба по запознатите с изкупните цени на розовият цвят на какви нива ще са тази година защото сезона започва . Имали заинтересовани от покупка на розово масло от производител.

Коментар

• Продавам розово масло 2 кг.останало от баба ми.

Коментар

• Иска да допълня че ние сме кооператив от 4 човека и цв мъчим да извоюваме правото розоварните да обработват стоката ни на ишлеме.
        А що се тнася до пазара-в монета се пави website, но вече имам установен контакт с 4 Китаиски компании и 2 корейски които проявяват голям интерес към нашата продукция. за тзи които не са запознати ще кажа че при дестилирането на розовия цят се поучва и розовата есенция и розовата вода коя е в големи количества. Така че дребни земеделски производители съюзявайте се и ударете по джоба собствениците на розоварните защото те ви експлоатират.

Коментар

• Да дам своя вот... Значи аз съм един от баламите които отглеждат рози.И така искам да кажа на тия които искат да копуват такива масиви-"За Бога братя не копувайте'-Защо???
          Ами защото в цялата работа няма пари.
          Проблемите около отглеждането на розови насаждения са много.
          1 Ако насаждате нов масив моля консултираите се задължително с Агроном. Друг голям проблем е качеството на посадъчния материал, възножно е той да не е качествен (най-чести случаи от 30-40% брак) демек заровили сте парите си в земята и те са изгнили.
          2 Ако нямата собствна техника ваобще не се захващаите-ще во дйоде соленичко обработката на масива.
          3-тия голям проблем е работната ръка- за сезон 2006 имаше липса на работноци в разграра на розобера-тоба доведе го големи загуби на големите производители които притежават дестилационните.
          4 Голям проблем са и парите- пари за работници; пари за торове и препарати; пари за обработка на почвата;
          5 Пробле им и в транспорта на продукцията;
          Лично аз не съветва никои от вас да си купи розов масив или да насажда нов.Но има едно голямо НО за тези кото са тргнали да печелят милиони с дистрибуция на Розово масло в световната мрежа пожелавам Успех!!! Само ще допълня че 1 литър се прави от оклко 3.4 тона розов цвят. А розовия цвят се изкопува по 1,30лв(сезон 2006)
          а мога да птвярдя че един литяр БГ розово масло на Китаиския пазар върви по 5600$(консултирах се със един Sales manager от НАНДЖИНГ.
          Но уви този пазар вече е окупиран от големите акули така че успех в начинанието-дано станете милиардери. И междувременно искам да уведомя за на1инаниена на една група от 4 човека коя се застъпва за дтебните производители на розов цвят. Тзи които искат да се присаединят към нас нека ми пишат на redpriemach@abv.bg
          От един дребен земедески производител

Коментар

• Здравейте дами и господа,интересува ме дали някой от вас може да ми осигури етерично масло от липа.
            Лешояда е търпелива птица

Коментар

• Абе я само си ги души разичките

Коментар

• Fibi, имаш лично съобщение.
                Поздрави!

Коментар

• rozi

Първоначално изпратено от Bango
                  Същинският проблем при отглеждащите маслодайни рози е преработката на цвета в розово масло. За да можеш да изкараш добра печалба трябва да имаш розоварна, защото от продажбата на цвят на изкупвачи, за отглеждащия розите не остава почти нищо. Компромисен вариант, защото за рентабилна лична розоварна трябват поне 500-1000 декара собствени насаждения, е да се даде цвета за преработка на ишлеме в нечия розоварна. Но и това е трудна задача, поради високия комисион на розоварните и стремежът им да изкупуват и сами да преработват цвета и да нямат конкуренти с готова крайна продукция. Ако намериш доверен/близък/ човек с розоварна, то тогава ще изкараш добри пари. Труден момент е и самият розобер. Бере се само сутрин около съмване и в рамките на не повече от месец/между Май и Юни/. Трябва доста жива сила, а местните сезонни берачи - главно цигани, са хем мързеливи, хем нагли в сезона за розобер. Както си се договорил, така на сутринта са те изментили и са на съседната нива. Трябва и селскостопанска техника- модерен трактор с много функции, и добър агроном и яко торене. Трудно могат да се купят площи с готови насаждения, а саденето на разсад дава реколта най-рано на втората, а качествена след третата година. Има риск през ноща да ти изкоренят и задигнат разсада, докато е скоро насаден и не е пуснал корени. Значи трябва и охрана. Иначе цената на маслото се е вдигнала повече от два пъти за 2-3 години, но всичко зависи от пазаренето с купувачите. Има голям интерес от чужди купувачи, като може да се договаря и предварително. Те знаят качеството на нашето масло и глада на световните пазари.
                  Лично не се занимавам. Споделеното го знам от моя кумец, който има насаждения, купени готови стари и новонасадени и бая зор видя за 2,5г. откакто се захвана, но вече премина "билото " и нещата му се нареждат.

Zdravei , Bango!
                  Pishi mi ili ostavi vasmojnost za vrazka s teb!
                  Pozdravi!
                  Fibi

Коментар

• hi

Първоначално изпратено от nikas
                    Имате ли идея каква сума е необходима за създаването на ново лавандулово насаждение ? И бихте ли го споделили с мен. Благодария ви предварително
                    Pishi mi ili ostavi vasmojnost za vrazka s teb!
                    Pozdravi!

Коментар

• Имате ли идея каква сума е необходима за създаването на ново лавандулово насаждение ? И бихте ли го споделили с мен. Благодария ви предварително

Коментар

• Ако някои го интересуват разли4ни етери4ни масла да се обади.Мога да намеря по4ти вси4ки
                        Лешояда е търпелива птица

Коментар

• Tony Wolf, изпратих ти лично съобщение, защото не ти излиза мейла. Не знам дали си го получил, защото при изпращането, страницата на Инвестора нещо зацикли и не съм сигурен дали е заминало успешно.

Коментар

• @Bango Дай ако обичаш координати на твоя кумец. Интересувам се от разл. видове масла - розово, лаванд, кориандър, мащерка, лайка, кантарион и т. н.
                            на е-майла моля.

Коментар

• Това е типично за 70-80% от "предприемачите" чул -недочул и ще печели много пари )) само успех им желая на такива въпреки че нямат шанс да го постигнат.

Коментар

• Същинският проблем при отглеждащите маслодайни рози е преработката на цвета в розово масло. За да можеш да изкараш добра печалба трябва да имаш розоварна, защото от продажбата на цвят на изкупвачи, за отглеждащия розите не остава почти нищо. Компромисен вариант, защото за рентабилна лична розоварна трябват поне 500-1000 декара собствени насаждения, е да се даде цвета за преработка на ишлеме в нечия розоварна. Но и това е трудна задача, поради високия комисион на розоварните и стремежът им да изкупуват и сами да преработват цвета и да нямат конкуренти с готова крайна продукция. Ако намериш доверен/близък/ човек с розоварна, то тогава ще изкараш добри пари. Труден момент е и самият розобер. Бере се само сутрин около съмване и в рамките на не повече от месец/между Май и Юни/. Трябва доста жива сила, а местните сезонни берачи - главно цигани, са хем мързеливи, хем нагли в сезона за розобер. Както си се договорил, така на сутринта са те изментили и са на съседната нива. Трябва и селскостопанска техника- модерен трактор с много функции, и добър агроном и яко торене. Трудно могат да се купят площи с готови насаждения, а саденето на разсад дава реколта най-рано на втората, а качествена след третата година. Има риск през ноща да ти изкоренят и задигнат разсада, докато е скоро насаден и не е пуснал корени. Значи трябва и охрана. Иначе цената на маслото се е вдигнала повече от два пъти за 2-3 години, но всичко зависи от пазаренето с купувачите. Има голям интерес от чужди купувачи, като може да се договаря и предварително. Те знаят качеството на нашето масло и глада на световните пазари.
                                Лично не се занимавам. Споделеното го знам от моя кумец, който има насаждения, купени готови стари и новонасадени и бая зор видя за 2,5г. откакто се захвана, но вече премина "билото " и нещата му се нареждат.

Коментар

Working...
                                X