IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератори

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от TonyZ
    Не, не се произвеждат.
    баси, надявах да произвеждаме и аз да не намирам инфото!!!

егати - за 2 млрд. евро ветропаркове и всичко ВНОС!

просто не мога да приема тази идиотщина за факт
    същата работа като за енергоспестяващине крушки - ще ни трябват поне 40-50 млн.
    близките 2-3 години.... и пак внос.... абе хора поуката от кризата е да се ограничи
    вноса ... нищо дане внасяме освен петрол... слава Богу, че след 1-2 години ловешкия завод ще бълва SUV-ове на поразия :-)

Коментар

• Не, не се произвеждат.

Коментар

• в България произвеждат ли се ветрогенератори, щото водни правиме от 100 години? :-)

Коментар

• Продавам ветрогенератор MICON M530 250 kW
          Повече подробности тук

Също и проект за 1 брой 850 kW вятърен генератор в землището на с. Гурково, община Балчик.
          Сменен статут, ПУП, виза, предварителен договор с Е.ОН и т.н.

azhelev@greenvat.eu

Коментар

• Първоначално изпратено от misho09
            Колеги, моля ако имате материали свързани с ветрогенератори или дипломни работи моля пратете и на мен че ми е спешно misho09@abv.bg. Благодаря предварително
            Предлагам оригинална конструкция за ветрогенератор. Капацитет - 20000 куб/м за час. Скорост на вятъра - 10-20 м/с. Разходи - 4 кебапчета и половин хляб на цигано/ден. Плюс метла (траен актив).

Коментар

• Колеги, моля ако имате материали свързани с ветрогенератори или дипломни работи моля пратете и на мен че ми е спешно misho09@abv.bg. Благодаря предварително

Коментар

• Здравейте, отскоро разглеждам форума и алтернативните източници на електроенергия, и по точно ветрогенераторите. Това, което ме интересува е от къде мога да си набавя проект, за ветрогенераторен парк. Проекта смятам да го използвам като примерен за дипломна работа. Е-майла ми е pmkolev@abv.bg.
                Благодаря предварително.

Коментар

• Световния пазар на части за вятърни турбини
                  19 October 2007
                  По данни на списанието “Wind Directions” през 2005г. в световен мащаб инсталирането на вятърни турбини се е увеличило с 40%, а през 2006г. мощностите са нарастнали с още 32%. Засиленият интерес към ветроенергетиката доведе до чуствително увеличение на търсенето на вятърни турбини, което производителите им не могат да задоволят. В резултат на това възникна дефицит на това оборудване и цената му се покачи. Според последния преглед на английската фирма “BTM Consult” световното търсене на вятърни турбини през текущата година ще се увеличи почти до 20 ГВт и ще изпревари предлагането; недостиг на такова оборудване е възможно да има и през 2008г. - 2009г.. До аналогичен извод е стигнала и консултантската компания “Emerging Energy Research”. По нейни прогнози търсенето по света на вятърни турбини ще нарастне от 9.7 хил.бр. през 2006г. до над 11 хил. през 2009г. и няма да бъде задоволено напълно, въпреки че разликата между търсенето и предлагането съществено ще намалее към " --- http://machinesbg.com/index.php?opti...ask=view&id=14

Коментар

• Знае ли някой нещо за този проект?
                    http://society.actualno.com/news_186146.html

Коментар

• Здравейте,
                      Знаете ли, дали има фирми, които купуват или наемат парцели за поставяне на ветрогенератори, парцела се намира около Брястово-селце 7дка между Балчик и Каварна срещу Божурец и Топола.

Коментар

• Зависи от парцела и мощността на турбините.
                        http://www.000webhost.com/152876.html

Коментар

• Първоначално изпратено от fairfax
                          Първоначално изпратено от Kiril Zhekov
                          Продава се парцел подходящ,за изграждане на централа от ветрогенератори.
                          10000 кв.м,на 1,2км.от Сливен. В близост изградени такива.
                          И колко ветрогенератори може да сложиш на тоя парцел?
                          Вероятно 1 бр.

Коментар

• Да

- Полагам усилия да не отвръщам на заяжданията и сам да не го правя ама и аз се питам същото -

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiril Zhekov
                              Продава се парцел подходящ,за изграждане на централа от ветрогенератори.
                              10000 кв.м,на 1,2км.от Сливен. В близост изградени такива.
                              И колко ветрогенератори може да сложиш на тоя парцел?

Коментар

• парцелът до Сливен

Прцелът се продава за 55000 лв.
                                kiril.zhekov@dedovimoti.com

Коментар

Working...
                                X