IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератори

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ветрогенератори

Добре.
    Първо: мощност - само 3 kW, при 10-12 м/сек.
    габарити: диаметър: 1,4 м, височина : 7,0 / 7,5 м,
    цена: между 3618 и 4200 лв.
    трифазен АГ, с възможност да бъде куплирана към вала директно /вместо собствено, генератор, водна помпа/, имаме разработена пазарна стратегия и схема за продажби. И други "подробности".

Второ: лека аналогия -
    инвестицията във ветрова енергетика и транспорта:
    нещо като инвестиция в лек индивидуален транспорт /велосипед/ и камион, но!
    едното има кой да го произвежда и продава (камионите, голямата енергетика) другото - при подобни параметри - НЕ.

Е, ДИДО, още ли се чудиш?

Коментар

• Ветрогенератори

2,5 MW ще да е към $ 2М, височина около 80м ...

Коментар

• Ветрогенератори

Pyramid Ti s kakvo se zanimava6?V tazi oblast li e ne6to?
        Dai malko podrobnosti za tova koeto kazva6.Moje i da se vklu4a
        Всичко е възможно,само желание да има!
        Делян Костов ;-)

Коментар

• Ветрогенератори

Ей, бравос! От инвестора поне вятърна мелница да излезе!
          Много ще се радвам, вие го направете, пък за вятъра хич не мислете!
          Само да не ни викате после от форума всичките да духаме, та да се върти перката!
          Много приятен уикенд с кръжока "Млад ветрогонец"!
          Жалко, че закриха Пионерския дом и го върнаха на Семинарията, ама нищо!
          Одеве ви препоръчах Чудомир, ама се сещам и за една поемка на Валери Петров - намерете сатиричната му стихосбирка и четете за ПЕЦ - педална електроцентрала!

Коментар

• Ветрогенератори

Pyramid, pishi mi na maila: justatrader@gmail.com
            -------------------------------------------------------------
            interesuvam se ot podoben vid investicii i u4astie.
            imam u4astie v edna prestrukturirala se firma za izgrajdane na wind parks i sum optimist otnosno neinoto razvitie.
            firmata e nemska i preobladavashtite i proekti sa izvun Germania.
            predi okolo sedmica predstaviha noviat produkt 2,5 MW-Turbina, koqto razshirqva nabora ot turbini,koito predlagat i s koito prou4vat,planirat i izgrajdat vetroparkove.
            ot 4etene na ad-hoc news i vetroproekti znam, 4e turbinite sa mnogo golqma i skupa investicia!

Коментар

• Ветрогенератори

Първо, за ДИДО: Ами така смятам, понеже, ако досега /не че аз съм, но имам чувството, че виждам )) / беше направил няколко стотин хилки или повече, щеше да си обърнал внимание на въпроса с инвестициите по-отдавна и едва ли щеше да го задаваш така, както аз преди година /б.а./ Та това ме кара да мисля, че си начеващ - също като мен, но аз вече търся целенасочено;
              Второ, за компанията на форума :
              Налице е празна / съобразено с жизнения стандарт на българина, както и с формиращата се конюнктура / пазарна ниша – ветрови генератори за бита – и развиваме продукт – евтин, сигурен и технологичен, който да я запълни. Развиваме също и пазарна система за неговата реализация, като има прилични изгледи за печалба. Посветените са сред Вас и знаят за какво става дума. Предстои учредяване на акционерно дружество - остава набирането на капитал, в случая, поне 25000-30000 лв, за да се “завърти колелото”- от прототип до готовото “явление” на пазара. В подкрепа на проекта, след запознаване със същността на идеята, рисковете и силните страни при личен контакт се присъединиха засега двама души от тук присъстващите, с общо участие от 2000 – 4000 лв., за което искрено благодаря. Търсим вниманието на разбиращи от инвестиции партньори, като апортната вноска се ограничава на 500 – 1000 лв. с цел разпределяне на риска и стабилност на макрорамките на подкрепата. Интересува ли се някой?

P.S.
              А ника си взаимствах от символа за стабилност и цялостност на бизнеса, който популяризира Робърт Т.Кийосаки – това, ако някой се притеснява. Чудеса, вълшебства и фанткомни фирми от вида “Рога и копита” не се предвиждат, моите уважения.
              e-mail to: cangaroo@start.bg
              GSM : 0887-597-031

И със същото съдържание, както на "Второто", ще опитам да отворя нова тема, че не винаги ми се удава.

P.P.S.
              А падащата на квадратен метър слънчева енергия далеч не е нито теоретичен, нито практически предел на преобразуването. Да споменавам ли, че, задвижен, въздушният поток, минаващ през "въртележката" на генератора, не идва от и не отива в само един квадратен метър, че става дума за натрупвания във времето, т.е. фактически паралелната и последователна работа на няколко кв. метра поне?
              А за ТОКАМАК, дето щял хладилник да кара - ами все тая бе, колеги, нали енергията в MWh, или даже в GWh, отделена или използвана, остава на Земята като топлина? Прилича ми на приказката, дека щял си да охладиш стаята, като оставиш вътре да работи хладилник с отворена врата. Глу-у-упости на търкалета! По темата - виж www.hawaii.gov/dbedt/ert/otec/

Коментар

• Ветрогенератори

Абе ти остави Милен Велчев за министър, та следващия мандат да ни обложи с акцизи и въздуха дето дишаме! За превърне целия БВП в бюджетен излишък ако има чалъм.

Реалната цена на горивата е около 30% от продажната - другото са безумни данъци. Затова на американците им е 2 пъти по-евтин бензина, а ние строим хотели на финансовия си министър!

Коментар

• Ветрогенератори

Аз мисля, че не може да се стигна до използване на енергията без мярка. Както сега има големи акцизи върху горивата, така и върху електроенергията могат да бъдат въведени такива, ако тя започне да поевтинява.
                  Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Ветрогенератори

До Макиавели, който явно е млад ентусиаст:
                    Те тия намерения на чуждите инвеститори ги слушаме поне от седем години, ама още не са се престрашили. Пък и на запад постоянно фалират компании, които се управляват с вятърничави идеи!

А, за колегата дето се притеснява от парниковия ефект на ТОКАМАК: Спокойно, ще кажа аз!
                    С толкова енергия можем да направим хладилна инсталация на полюсите и да поддържаме ледените шапки! Имаше една интересна книга на Александър Беляев по въпроса.

Коментар

• Ветрогенератори

инвестицията е много добра, аз съм се интересувал. Препоръчвам ти, ако имаш свободни средства, но след добър маркетинг.... Освен това един жокер-ЕС дава много добри субсидии за енергия от вятъра... дерзай !!!

Коментар

• Ветрогенератори

Brej edin put i nie s baj Gencho da namerim dopirna tochka hahahah. I Chudomir v tozi si razkaz dava podrobna i izcherpatelna info za vjaturnata enrgia i nejnite pochitateli. Mnogo e efektivna, goresto vi preporuchvam da si investirate pensiite tam! ))

Коментар

• Ветрогенератори

Недостатъчното познаване на материята Ви подвежда да си изградите невярна представа за този бизнес.Изграждането и въвеждането в експлоатация на такива съоръжения е свързано с много препятствия и разходи.Съоръженията също са скъпи-макар и втора употреба.Но сроковете на изплащане,както и ефективноста им в България са предвидими.Естествено-има различни марки и модели,затова има и малки разлики в резултатите.
                          Вие знаете за намеренията на чуждестранни инвеститори в България-с далеч по-мащабни проекти.Мислите ли че с техния опит те биха инвестирали на неподходящи локации?
                          Математиката и физиката са точни науки в цял свят.Всеки който желае,може да посети сайта ми на адрес www.windpowerbg.com и да види дейностите и проектите ни.Напълно безплатно ще отговоря на въпросите Ви.Дори и само за да си изградите реална представа.

Коментар

• Ветрогенератори

През септември в София ще има конференция по възобновяеми енергийни източници. Повече информация- на английски- на:
                            http://clubs.dir.bg/showflat.php?Boa...psed&sb=5&vc=1

Коментар

• Ветрогенератори

Това по-долу беше за друга тема.
                              Тук исках само да вметна че ако някога ТОКАМАК се реализира в индустриален вариант, не ни мърда разтапянето на ледените шапки по полюсите. Проблема е в това че енергията от подобни инсталации в крайна сметка се трансформира в топлина и се отделиа в атмосферата. Ако разполагаме с неограничен източник на енергия ще залеем планетата с неограничено количество топлина енергия и ще се наруши топлиния баланс.
                              Единствения разумен начин да се избегне глобално затопляне е да се използва в максимална степент енергиата на слънцето. Само в този случай топлиния баланс на планетата ще се запази.
                              Използването на вятърни ел централи у нас не е ефективно.
                              Ниското КПД на Фото-волтичните панели не е проблем. Проблем е високата им цена. Тя обаче като на всеки високо технологичен продукт с времето рязко пада. Така че там следва да се чака реалното решение на проблема.

Коментар

• Ветрогенератори

ТОКАМАК е ядрен реактор за студен синтез - практически безплатен и безкраен източник на енергия - пъхаш си пръста например и цяла България свети една година!

Коментар

Working...
                                X